Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 104.554
Није, тај тврди нешто потпуно друго од оног како ти објашњаваш.
Узгред, наведени чланак није никаква српска пропаганда како тврди ова тролчина, имамо књигу Вукова област - опширни катастарски попис из 1455.године (овдје), књига је из 1972.године, значи подаци познати већ 50 година, ништа ново. Податке су прикупили и обрадили Хамид Хаџибегић, Адем Ханџић и Ешреф Ковачевић, а тешко да су баш Хамид, Адем и Ешреф ширили српску пропаганду како ће на сваки помен било чега српског вриштати провокатори који се имају обичај лажно представљати.
Ja ga nisam tako razumeo; meni je delovalo da kaže da ne piše nacionalno popisivanje tj. da je samo tako hteo da kaže i na to sam mislio da je u pravu.
Što se tiče kvalifikacije propagande, članak jeste propaganda, ali iz sasvim pogrešnih razloga. Tu Vlah jeste pogrešio, zato što tvrdi da je članak propaganda iz razloga što se u članku implicira da je bilo reči o nacionalnom izjašnjavanju, odnosno zbog toga što nije precizno naglašeno. To nema veza nikakve sa pitanjem da li je nešto propaganda ili ne. Propagandu mogu sačinjavati sasvim izmišljeni podaci, a i sve do jednog faktografski istiniti; šta je propaganda određuju kontekst, svrha pojave informacije i njena recepcija kod onih koji je primaju.