Turbopunjivi motori kod VW-a i Audija su katastrofalno losi i crkavaju kao ludi

Zato kupiš Mercedesa sa dizelom i nemaš brige bar 650-750000km.

Мој Голф2 ТД је прешао скоро 700.000 км.;)

Да ли неко зна купио сам нов акумулатор пре два месеца и јуче ни да завергла, напон на акумулатору у два дана од савршеног пао на свега 10,50 волти, пунио га пуњачем јуче сат времена тек толико да завергла јер сам журио за Бг и напон тада 12,00 волти и упалио... Направио круг до Бг и назад негде 90 км, дошао кући и измерио 12,43 волти.
Вечерас га још допуњавао и сад напон 12,60.. Скинуо сам клеме да видим хоће ли опасти волтажа до сутра. Да ли је то акумулатор неисправан или ми негде вуче струју у стању мировања? Имам централну, аларм, радио... Шта да радим? :neutral:

Мој Голф2 ТД је прешао скоро 700.000 км.;)

Да ли неко зна купио сам нов акумулатор пре два месеца и јуче ни да завергла, напон на акумулатору у два дана од савршеног пао на свега 10,50 волти, пунио га пуњачем јуче сат времена тек толико да завергла јер сам журио за Бг и напон тада 12,00 волти и упалио... Направио круг до Бг и назад негде 90 км, дошао кући и измерио 12,43 волти.
Вечерас га још допуњавао и сад напон 12,60.. Скинуо сам клеме да видим хоће ли опасти волтажа до сутра. Да ли је то акумулатор неисправан или ми негде вуче струју у стању мировања? Имам централну, аларм, радио... Шта да радим? :neutral:

Idi kod elektricara da ti proveri prvo da li ti izvlaci negde struju mozda.Pa da li ti alternator puni kako treba.Onda proveri akumulator.Uostalom ciji akumulator si kupio?

Eto to je ono što ja pokušavam dokazati zatucanim balkancima, da ni jedan auto nije savršen i ima kvarova. Ali ne, zatucani balkanac samo kaže njemački auto se nikad ne kvari. Eto ti kako se ne kvari. Kvare se svi, naročito od kako je masovna proizvodnja postala još masovnija, pa samo štancaj, kao da štampaju novine, pa ajde ako jedno slovo bude zamrljano nije bitno.

Znam da je bilo kada je taj 1.4TSI izašao da su ga proglasili najboljim motorom.
Proglasen je najboljim zato sto na testu bukvalno nisu gasili automobile ali kad krenu krace voznje e onda nastaju problemi za taj "najbolji" motor.

Back