Tukli taksistu,on pištoljem ubio jednog napadača

Лудо то све к'о струја, проспе ти мозак за триста динара, изнабада те шрафцигером, олупа ти главу о хаубу... све фина омладина, дивни младићи.

Sta se tu moze ocekivati, kada maloletnicke bande haraju, u grupi ima dece od po 10-16,7 god i iz cista mira napadaju ljude. Kada porastu bice dileri i kriminalci, bice jos gori. Jednog mog poznanika njih 20-tak je pretuklo do te mere da mu je zivot bio ugrozen, policija nista nije uradila.

Да ли си гледао "Кратки филм о убијању" Кшиштофа Кишловског? У длаку исти сценарио.

Bravo, Lektiko! (cela trilogija je odlična)

Prikazano je izvršenje srmtne kazne vešanjam. Svuda je ubistvo taksista posebno osetljivo i strogo se kažnjava.

Pročitao sam da se taksista o komem je tema, i koji se branio, pre nego što je usmrtio napadača, pucao u zemlju, a zatim je u tom metežu, opisao je kako su mu držali ruku i da je onda potegao obarač...

Ja ne umem da prognoziram visine kazni ne bavim se time, prekoračenje nužnje odbranje je kada je odrana nesrazmerna napadu (na pesnice vatrenim oružjem itd)ovde imamo dva napadača, ozbiljne telesne povrede...

Пре сат времена сам прошла поред кафића "Попара" испред ког се случај десио.

На дрво залепљена читуља мртвог насилника ("преминуо у 37-мој...") а за столовима неки ликови, ћуте, атмосфера као на парастосу.

Мислим се нешто...Боље да не лајем. :evil:

Poslednja izmena od moderatora:
Пре сат времена сам прошла поред кафића "Попара" испред ког се случај десио.

На дрво залепљена читуља мртвог насилника ("преминуо у 37-мој...") а за столовима неки ликови, ћуте, атмосфера као на парастосу.

Мислим се нешто...Боље да не лајем. :evil:

Sad se sigurno pitaju ko je poslao čiču da ih izroka i smisljaju plan.

Sta se tu moze ocekivati, kada maloletnicke bande haraju, u grupi ima dece od po 10-16,7 god i iz cista mira napadaju ljude. Kada porastu bice dileri i kriminalci, bice jos gori. Jednog mog poznanika njih 20-tak je pretuklo do te mere da mu je zivot bio ugrozen, policija nista nije uradila.

prekoracenje nuzne odbrane po meni ne bi ni trebalo da postoji.i sta da je on izvadio pistolj i ubio njih nekoliko neko bi ga napadao da je ubica.

cim ti neko lupi samar , dva odakle ti znas dokle on planira da ide, da li ce stati ili ce te biti dok mu se ne smuci.

prekoracenje nuzne odbrane po meni ne bi ni trebalo da postoji.i sta da je on izvadio pistolj i ubio njih nekoliko neko bi ga napadao da je ubica.

cim ti neko lupi samar , dva odakle ti znas dokle on planira da ide, da li ce stati ili ce te biti dok mu se ne smuci.

upravo to. ali pravosudje a i pojedinci na ovoj temi zagovaraju teoriju 'ako te mlati ne znači da će te i ubiti. ćuti i trpi al ne poteži pištolj'. to je osnovni problem.

Back