TUKAN

Za početak, u veličini, posebno nezgodnim dimenzijama kljuna, onda, što se papagaji i zebe već standardno, generacijama unazad veštački uzgajaju i othranjuju. Gde bi ti našao/našla dovoljno divljih smokava za regularnu ishranu tukana?!

Za početak, u veličini, posebno nezgodnim dimenzijama kljuna, onda, što se papagaji i zebe već standardno, generacijama unazad veštački uzgajaju i othranjuju. Gde bi ti našao/našla dovoljno divljih smokava za regularnu ishranu tukana?!

Ne jedu tukani samo divlje smokve.

Jedu svo voce.

Mogu da se pripitome i jedu iz ruke.

Ja sam imao jednog.

tucan.jpg

Jos interesantniji je Kere-kere. On moze da nauci i da govori!

jxj-carraq.jpg

Poslednja izmena:
hmm... u cemu je razlika drzanja ove ptice u kavezu od recimo nekog papagaja, zebe...?

Pa npr sto su tukani divlje zivotinje,nisu naucene da budu u zatocenistvu,dok papagaji,zebe i slicne pticice su vec generacijama unazad naviknute da budu zatvorene i sa ljudima..to isto kao kada bi rekao u cemu je razlika drzanja orla npr u kavezu od papagaja..ne mozes takvu pticu drzati zatvorenu,to je mucenje..:rtfm: i ja bih najradije pustila moje papagaje negde u neku divljinu,al u divljini bi ih opet neko uhvatio..a u gradu da ih pustim to ni ne pomisljam ne bi preziveli,al opet se ne bi snasli jer nisu nauceni da se sami hrane..

Back