Tuga....kada naidje.....

2u4mskj.jpg

Fragment (Ljubici)

Mi smo oboje nalik na jedan osmeh davni,
i tako čudno slični ponekoj suzi jasnoj.
Možda je sreća samo što smo k'o nebo ravni
sišli sa istog voza na jednoj stanici kasnoj,
i pronašli u sebi da zajedno umemo
da dočekamo drumom i cvetanje i vetar,
pa da idemo bosi ... da idemo ... idemo ...
bez straha da l' postoji sledeći kilometar.

55169164156284753_FV53HRtS_f.jpg

" Tuga, teret milon proteklih godina, navuce se kao koprena na lice zivota. Uvuce se kao sapat, tiho, najtise i sapuce na uvo sve izbledele meseceve noci, sve potamnele sunceve dane. Dodje sa vodom kroz tok reke, ukrade mi jednu papucu, da po glatkim kamencicima ne mogu hodati, a da ne padnem. Iskrade se iz prelepog Suncevog zraka, opece mi kozu da ostane tako danima. I ne, nisam u derpesivnoj fazi Heseovoj, niti ovo moze biti cak i slovo od Stepskog Vuka. Pa ipak… lome me vetrovi, neka dusa putuje kuda hoce."
dark-room-light-through-window.jpg

Kad te tuga snade i oci su ti pune suza a ne znas kako to preboleti i nastaviti dalje ziveti, obrati se meni koja ce uvek biti uz tebe u najtezim trenucima, davati ti savete i tesiti te od jutra do mraka. Nemoj nikada popustiti vec kreni dalje, uzivaj u barem malo trenutaka koji ti je pruzao zivot. A kad jednog dana tvoja dobra dusa nestane zauvek,na nebu ce te cekati moja dusa kao znak prijateljstva i ljubavi..

scaled.php

SVE MOJE JESENI SU TUZNE

Sve moje jeseni su tuzne, dani
placni su svi.
Uzalud oci suze vlaze, bola i rastanka trag.
Za tebe
cujem da si srecna, ljubav prati te svud.
Jer usne drugom kad si dala, nas se
razdvojio put.

Zar nisi mogla meni opet da se vratis.
Dobro si
znala, da te jos volim ja.

I uvek jesen kada dodje, kise stignu u kraj.

Niz moje lice teku suze, secam se nasega sna.

Kamo sreće da te ne volim - šapnula je u pod. Pa šta ti je onda? Tužna sam. Ne mogu ti reći koliko sam tužna. Zbog čega? Slegnula je ramenima, jedva se pokrenuvši, zaista tužna, zaista nesrećna. Ništa joj se nije desilo, rekla bi mi, sigurno. Kako onda može biti tužna nizašto, zbog sjećanja, možda, zbog prošlosti, zbog nesigurnog trena, zbog neke misli bez krila? Razumijem tugu zbog onog što jest i što može biti. Ali, eto, nismo svi isti, i moraću se, izgleda, navikavati na tugu bez razloga, s razlogom koji se ne vidi, zbog misli koja luta svojim unutrašnjim prostorima, zamorena svejedno čime, tužna svejedno zbog čega.
M.S.
http://2.***************/-4ERPif5RDU4/Ts0EiNyifhI/AAAAAAAAAQ8/V41bJDG1Ll0/s760/384710_171960116230563_169110426515532_331242_61847754_n.jpg

"Ponekad davna proleća, puna toplote i mirisa, procvetaju još jednom u nama. I mi ih pronosimo kroz sadašnju zimu štiteci ih prsima. A onda jednog dana, ta davna proleća počnu štititi naša prsa od mraza kad se nadjemo s one strane prozora na kojoj mraz nije samo slika. Jednom takvom proleću u meni već je deveta zima, a još uvek me greje. Zamisli sada, u ovoj zimi, dva takva proleća što se dodiruju kao dve livade mirisima. Eto šta nam je potrebno umesto ogrtača..."- Milorad Pavić- Hazarski rečnik
41517627785897710_YndlcKYb_f.jpg

Cutala je.....sve sto bi rekla bilo bi suvisno ....Sta se desilo sa njima ,da li su se izgubili u vremenu i prostoru ???Da li su sagorili u igri strasti osjecanja ....Cutala je ....Obeaoje da nikada nece da je povrjedi....pricao o ljubavi....njih dvoje su zivjeli u svom svjetu....Ona je svoj zivot polozila u njegove ruke.....Sad sklupcana trpi bol ,zgrcene usne samo su dokaz njene unutrasnje borbe ...Boli poovo.....A zarekla se da vise nikada nikoga nece pustiti u svoju blizinu....I ponvo koraca po uzarenoj stazi nebli nasla put ka miru za svoju dusu....A govorili su joj upozoravali je da svoje srce dobro cuva ....Ona je samo klimala glavom i vracala se u svoj svjet ziveci za neku mrvicu paznje.....Sve je bilo dobro dok nje shvatila da ponovo boli mozda najvise do sada ...Sagela je glavu krjiuci suze i grc koji je odavao koliko je povrjedjena ...Kasno je sad ,sta preostaje napraviti prvi korak po uzarenoj stazi i nadati se da ce nauciti zivjeti sa tim...I ponovo ali ovaj put zauvjek obecati sebi da nikada nikome nece dozvoliti da je ponovo rani....Cutala je spustene glave da niko ne primjeti njene suze ,a njeno cutanje je govorilo sve sto ona nije umjela niti mogla ....

Back