Tuča monaha u Hilandaru, jedan teško povređen

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.800
1668636660-shutterstock_165064772-750x475.jpg

Tridesetpetogodišnji rumunski monah našao se na sudu pošto je udario 52-godišnjeg beloruskog monaha, nakon svađe.

Incident se dogodio u nedelju popodne u manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Kako se navodi u spisima predmeta, 35-godišnjak je udario 52-godišnjaka nogama i rukama, kao i plastičnom flašom, prenosi grčka televizija ERT news.

Pedesetdvogodišnji monah je prvobitno odvezen u Dom zdravlja Karion, gde mu je ukazana prva pomoć. Potom je prebačen u bolnicu Poligiros, gde se i dalje leči sa povredama lica. Oštećeni je izjavio da ne želi da krivično goni 35-godišnjaka, a nije zahtevao da ga pregleda lekar.

Optuženi je priveden javnom tužiocu i optužen za nanošenje teške telesne povrede i upućen na suđenje sudu za prekršaje.

Hilandar je srpski pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine. Nalazi se u severnom delu Svete Gore, na poluostrvu Halkidiki odnosno trećem njegovom prstu – Atosu (grč. Aτoς), u severnoj Grčkoj. Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.

link

Pogledajte prilog 1412705

Tridesetpetogodišnji rumunski monah našao se na sudu pošto je udario 52-godišnjeg beloruskog monaha, nakon svađe.

Incident se dogodio u nedelju popodne u manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Kako se navodi u spisima predmeta, 35-godišnjak je udario 52-godišnjaka nogama i rukama, kao i plastičnom flašom, prenosi grčka televizija ERT news.

Pedesetdvogodišnji monah je prvobitno odvezen u Dom zdravlja Karion, gde mu je ukazana prva pomoć. Potom je prebačen u bolnicu Poligiros, gde se i dalje leči sa povredama lica. Oštećeni je izjavio da ne želi da krivično goni 35-godišnjaka, a nije zahtevao da ga pregleda lekar.

Optuženi je priveden javnom tužiocu i optužen za nanošenje teške telesne povrede i upućen na suđenje sudu za prekršaje.

Hilandar je srpski pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine. Nalazi se u severnom delu Svete Gore, na poluostrvu Halkidiki odnosno trećem njegovom prstu – Atosu (grč. Aτoς), u severnoj Grčkoj. Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.

link
kao sto bi u Ranama rekli... "odlucili da to rešimo pesnicama, kako dolikuje civilizovanom svetu"! :lol: :pop:

Mislim da se u manastirima desavaju mnogo ekstremnije i neverovatnije stvari od tuca..Mislim da ima i bluda i nemorala i svega sto je slicno...Medjutim ne mislim da ih zbor toga treba satanizovati. Oni su najcesce prijatna duhovna mesta...Samo treba to razumeti i prihvatiti kao sarenolikost svega sto nam zivot pruza...Sto se tice ovog dogadjaja, s obzrom da rasprave i svadje nisu retkost i da hijerarhija ponekad ne funkcionise najbolje, jos kad se doda alkohol, moze se razumeti zasto je doslo do ovoga....

možda mu je pokazao srednji prst :p
:mrgreen:

Gledao sam dosta dokumentaraca o Svetoj Gori, tamo dan počinje zalaskom sunca, monasi se uglavnom noću mole i malo između odmaraju, kada je njima vrijeme ručka, nama je doručak, još ako je na posni dan, a vino dozvoljeno, plus plus sunce koje udari, a oni u tamnoj odjeći... i eto, splet nesretnih okolnosti.

:mrgreen:

Pogledajte prilog 1412705

link
Туча 10 километара од Хиландара.
N1 на апаратима.
Да су барем рекли који монаси су се потукли тј коме манастиру они припадају.
Шта значи "тешко повређен" ? Животно угрожен ?

Kakve ima veze da je Hilandar, a sudeći po onome što piše, nije.
Ali sve i da jeste, pa to su ljudi od krvi i mesa, poput tebe i mene.
Види се да никада ниси био у православном манастиру, хајде Југославе, мани ме те теорије.

gde su se potukli?
Још увек чекамо саопштење, не знам тачно.
https://www.sd.rs/vesti/svet/detalj...ama-i-bocom-dok-je-lezao-na-zemlji-2023-09-19
Oвде тврде да су у питању посетиоци Хиландара.
Немогуће да је до свађе дошло после пијења алкохола јер то тако не иде у манастиру, дакле тај део отпада.
У сваком случају чекамо да чујемо још вести да видимо шта се десило и одакле су ти монаси.

Podsetimo, incident se, kako prenose grčki mediji, dogodio u nedelju popodne na imanju Svetog manastira Hilandara.
Oчигледно да је у питању земља која припада манастиру Хиландар, не сам манастир.
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4245670/ko-su-monasi-koji-su-se-potukli-u-hilandaru

Optuženi 35-godišnji Rumun rekao je da navodno živi u Svetom manastiru Kardica u Tesaliji, u centralnoj Grčkoj, ističući da je na Svetu Goru došao privremeno "na nekoliko dana". Napomenuo je i da žrtvu poznaju godinama.

Poslednja izmena:
Mislim da se u manastirima desavaju mnogo ekstremnije i neverovatnije stvari od tuca..Mislim da ima i bluda i nemorala i svega sto je slicno...Medjutim ne mislim da ih zbor toga treba satanizovati. Oni su najcesce prijatna duhovna mesta...Samo treba to razumeti i prihvatiti kao sarenolikost svega sto nam zivot pruza...Sto se tice ovog dogadjaja, s obzrom da rasprave i svadje nisu retkost i da hijerarhija ponekad ne funkcionise najbolje, jos kad se doda alkohol, moze se razumeti zasto je doslo do ovoga....
U komunama takođe. Homoseksualnost. Ne znam šta je gore, da li to što pre ovoga nismo znali (ni mogli zamisliti) i imali neku veru barem za ta "sveta mesta" i na taj način mogli da stvorimo makar na kratko mir u duši ILI ovo- znati istinu, po koju cenu? Ja sam teško razočaran. Nisam iznenađen događajem, više sam iznenađen što nije zataškano.

Mislim da se u manastirima desavaju mnogo ekstremnije i neverovatnije stvari od tuca..
Грешиш. Ко се потуче у манастиру а да је монах, може да пакује кофере до краја дана.
Mislim da ima i bluda i nemorala i svega sto je slicno...
Ти пројектујеш себе и то што ти не би могао живети у целибату.
Нисмо сви исти.
Ко не може да живи у манастиру, он га напусти. Просто. Нико никог ланцима не везује да остане.

Back