TRUDNOĆA U 40-im !?

Imam prijateljicu koja je rodila drugo u 40-oj...sve je bilo ok kao i dete sada.Znam jos jednu zenu koja pokusava vestackom oplodnjom u 47oj da dobije prvo dete.Ovoj drugoj je tesko,nekoliko puta vec bez uspeha.Njen muz ima 58god.Mislim,da ako su partneri zdravi to onda i nije lose ali u ranim cetrdesetim.Kasne cetrdesete po meni nisu za radjanje ne samo zbog rizika,nego treba gledati u buducnost tog deteta koje bi sa 10godina imalo mamu i tatu na pragu sezdesetih.Nesposobnih da mu se posvete na pravi nacin.

Tema je malo stara,ali se nadam da ce zaziveti.
Evo jos jedne u 40-tim koja hoce bebu.
Imam vec dvoje odraslih 18(sin) i 16(cerka)ali hocu jos jedno.
Imam podrsku od supruga,finansije....
Zabrinuta sam jedino zbog cerke.Kad sam sa njima pricala(sta bi bilo kad bi bilo) njena me je reakcija blago receno sokirala,
dok je sin to prihvatio u stilu-to je vasa odluka.
Ona je burno odreagovala,demonstrativno i placuci napustila razgovor.Iako je razgovor bio spontan,kao sto sam i rekla u stilu sta bi bilo kad bi bilo,onako uz film i caskanje ali.....
Jedino me za sada to brine,jer je u pubertetu,a u tim godinama svasta im se desava u glavi.
Volela bih da neko sa slicnim iskustvom napise ovde kako je to prosao.
Hvala

Ja sam imala 17 a brat 16 kad je majka rodila jos jednog brata.Mama je imala 38 godina. Oboje smo to prihvatili sasvim normalno, pazili malisana, uz nas je u trecoj godini citao, racunao, ma bio i jeste jako, jako pametan. Posle moje dece njega najvise na svetu volim
Ali u mom selu zena cija je cerka vrsnjakinja mog sina, je rodila dete kad je mala imala 16 godina. Imala je ona i stariju decu od te male i mladju ( ako se dobro secam beba joj je bilo peto dete). mala je to tesko podnela, nije htela ni da pogleda bebu, svadjala se sa majkom ( interesantno ocu nije nista zamerala ), bezala od kuce i vrlo brzo se udala i otisla. Ja vise ne zivim u tom selu ali ono sto sam zadnje cula je da ne znaju gde je, ne javlja se godinama.
Nemoj da te ovo uplasi i odvrati, zelela sam da samo pre odluke, vise puta popricas sa cerkom, ako treba nek poprica sa njom jos neko, mozda psiholog u skoli, da ne bi bilo problema.

Back