Za dva meseca punim četrdeset godina,htela bih da rodim.Volela bih da mi pišu žene koje su možda imale trudniću u tim godinama

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Моја рођака је родила дете у 43-ој години.
А муж 13 година старији.
Дете је слатко, живо и здраво. Али рођака је оперисала карцином дојке.
Мада, нема гаранције у животу ни за шта.
Направе људи децу и на време па их помете нека виша сила.
Само напред!
Деца су украс света.![]()
Ta sam, pitaj šta te zanima![]()
Dve moje drugarice i moja sestra od ujaka su rodile decu (prvorotke) posle 40-te. Svo troje su pravi, zdravi i pametni.![]()
Zanima me kako si se osećala,jesi imala neke komplikacije....
I pametnija i ljepsa .....Ja sam čuo da su djeca od starijih osoba pametnija.
Jeste..... ali vise sa medicinskog stanovista gledanja... Ovdje se mnogi ali bas mnogi parovi,odlucuju na jos jedno dijete u kasnim 30-tim i nijednom detetu nista ne hvali.... A uzem krugu prijatelja(dve fam.imaju retardiranu djecu),a djecu dobili u ranim dvadesetim,tako da tu nema pravila.... Isto tako i vto.... Imala sam 26 godina,kada nam je dr.predlozio vto i da pozurimo... I tako pita on mene sta ja licno mislim o vto i koliko je procenat uspjesnosti... .... pa,oko 25-30%,ako cemo sa medicimskog stanovista gledanja,odgovorim ja..... Ni 18%(gdje nadje tu cifru ne znam),ako ne i manje i da su oni procenti koje ja spomenuh,ustvari lazi i obmane.... O poljuljanom pouzdanju koje sam dozivela,da i ne pricam..... Da,i spomenuo mi je da se postotak smanjuje,sto je zena starija i da poslije 35-e,malte ne,ne moram ni pokusavati.... Ja na vto otisla,mozda je proslo 10godina a mozda i vise od tog razgovora,a vto uspeo iz prve(39 godina)...... tako da tu nema pravila..... mnogo je vise kockica koje su potrebne da se sklope u cijelinu,da bi nesto bilo ili da bude kako bi trebalo da bude,faktor srece svakako i Bozija volja......Па јесте, постоји неки статистички показатељ да су деца старијих људи паметнија.
Међутим, не треба сметнуту с ума да су деца старијих родитеља чешће и пометена у развоју.
Ма слажем се ја дас нема правила, али статистика је ту неумољива.
Зна се да је старосна доб мајке изнад 35 година и оца изнад 42 први фактор ризика за поремећаје развоја плода.