TRUDNOĆA U 40-im !?

Моја рођака је родила дете у 43-ој години. ;)
А муж 13 година старији.
Дете је слатко, живо и здраво. Али рођака је оперисала карцином дојке. :(
Мада, нема гаранције у животу ни за шта.
Направе људи децу и на време па их помете нека виша сила.

Само напред! :)
Деца су украс света. :zaljubljena:

Моја рођака је родила дете у 43-ој години. ;)
А муж 13 година старији.
Дете је слатко, живо и здраво. Али рођака је оперисала карцином дојке. :(
Мада, нема гаранције у животу ни за шта.
Направе људи децу и на време па их помете нека виша сила.

Само напред! :)
Деца су украс света. :zaljubljena:

:ok: :ok:

Zanima me kako si se osećala,jesi imala neke komplikacije....

Jesam i u odnosu na prvu trudnoću pre 16 godina, mnogo teže sam je podnela. Prednost je u tome što sa 40 mnogo savesnije i zrelije gledaš na sve i spremna si na više "ustupaka" zarad deteta, ali zato kad dođe beba...zasija ti novo sunce i postaneš nova osoba. To ti je moje iskustvo, jedne obične lujke kojoj se ova trudnoća slučajno desila, a sad ne znam kakav sam ja to život uopšte živela do sada, kao da i nisam živela.

Па јесте, постоји неки статистички показатељ да су деца старијих људи паметнија.

Међутим, не треба сметнуту с ума да су деца старијих родитеља чешће и пометена у развоју.

Па јесте, постоји неки статистички показатељ да су деца старијих људи паметнија.

Међутим, не треба сметнуту с ума да су деца старијих родитеља чешће и пометена у развоју.
Jeste..... ali vise sa medicinskog stanovista gledanja... Ovdje se mnogi ali bas mnogi parovi,odlucuju na jos jedno dijete u kasnim 30-tim i nijednom detetu nista ne hvali.... A uzem krugu prijatelja(dve fam.imaju retardiranu djecu),a djecu dobili u ranim dvadesetim,tako da tu nema pravila.... Isto tako i vto.... Imala sam 26 godina,kada nam je dr.predlozio vto i da pozurimo... I tako pita on mene sta ja licno mislim o vto i koliko je procenat uspjesnosti... .... pa,oko 25-30%,ako cemo sa medicimskog stanovista gledanja,odgovorim ja..... Ni 18%(gdje nadje tu cifru ne znam),ako ne i manje i da su oni procenti koje ja spomenuh,ustvari lazi i obmane.... O poljuljanom pouzdanju koje sam dozivela,da i ne pricam..... Da,i spomenuo mi je da se postotak smanjuje,sto je zena starija i da poslije 35-e,malte ne,ne moram ni pokusavati.... Ja na vto otisla,mozda je proslo 10godina a mozda i vise od tog razgovora,a vto uspeo iz prve(39 godina)...... tako da tu nema pravila..... mnogo je vise kockica koje su potrebne da se sklope u cijelinu,da bi nesto bilo ili da bude kako bi trebalo da bude,faktor srece svakako i Bozija volja...... :)

Ма слажем се ја дас нема правила, али статистика је ту неумољива.:)
Зна се да је старосна доб мајке изнад 35 година и оца изнад 42 први фактор ризика за поремећаје развоја плода.

Ма слажем се ја дас нема правила, али статистика је ту неумољива.:)
Зна се да је старосна доб мајке изнад 35 година и оца изнад 42 први фактор ризика за поремећаје развоја плода.

Pa zato se i radi amniocenteza, jel ? Fala Bogu da je medicina toliko napredovala.

mnogo zavisi i od toga u kakvom je stanju zena u tim godinama....jel debela, jel ima visok pritisak, jel u kondiciji, jel joj hormoni dobro rade....ima puno dobrih tema na netu, samo googlaj i naci ces mnogo zanimljivih podataka....

Tema je malo stara,ali se nadam da ce zaziveti.
Evo jos jedne u 40-tim koja hoce bebu.
Imam vec dvoje odraslih 18(sin) i 16(cerka)ali hocu jos jedno.
Imam podrsku od supruga,finansije....
Zabrinuta sam jedino zbog cerke.Kad sam sa njima pricala(sta bi bilo kad bi bilo) njena me je reakcija blago receno sokirala,dok je sin to prihvatio u stilu-to je vasa odluka.
Ona je burno odreagovala,demonstrativno i placuci napustila razgovor.Iako je razgovor bio spontan,kao sto sam i rekla u stilu sta bi bilo kad bi bilo,onako uz film i caskanje ali.....
Jedino me za sada to brine,jer je u pubertetu,a u tim godinama svasta im se desava u glavi.
Volela bih da neko sa slicnim iskustvom napise ovde kako je to prosao.
Hvala

Ja mislim da ce se vasa cerka vrlo brzo navici na bebicu,samo je potrebno da je prvi put vidi,to je ljubav kojoj niko nije odoleo.
Mislim da ce vam cak i puno pomagati oko nje,videcete. Samo napred ja vam zelim puno srece i da sto pre ostanete u drugom stanju! ;)

Ja mislim da je najveći problem kada starije osobe imaju djecu to što nemaju više toliko energije za njih.
Djeca se žele non-stop igrati, skakati, pričati i ne puste te ni minut na miru.
To je ponekad vrlo mučno da ne rečem iscrpljujuće za oba roditelja a traumatično i za djecu ako ih odbijaš u njihovoj igri i zahtjevima.
Zato djecu trebaju imati mladi ljudi koji to sve lakše podnose.
Ja mislim da je to najveći problem a to oko zdravlja mislim da nije toliko problematično.

Moj savjet ti je da sa 40 g NE djecu.
Jeste veliko veselje i sreća ali i iscrpljivanje do krajnjih granica izdržljivosti.

Ima toliko zena koje su mladje od Vas i po 15 godina a da ne mogu da ostanu trudne. Stari naziv za trudnocu - blagosloveno stanje - je danas bukvalno tacan. Ako vam je Bog dao mogucnost da ostanete trudni, trebate roditi. Deca su blagoslov i dar, ukras sveta.

Ako je Vase srce puno ljubavi, ne postoji apsoltno ni jedan razlog da ne rodite bili vi u dvadesetim, tridesetim ili cerdesetim godinama.

Back