Trudnica u venčanici

Super im je.

Nema mnogo filozofiranja, priterani su uz zid, ne mogu da mrdnu. Kukaju i plaču do dana venčanja, a onda odjednom se sve promeni od dana udadbe-ženidbe. Sudeći po trudnicama u venčanicama, na svadbama na kojima sam bio, svi ti brakovi su naizgled sve u najboljem redu. I imaju pare. Možda je povezano i ima neke simbolika, al te trudne mlade baš oće pare i njihove muževe, što je isto.

Imam bogme par takvih u okruzenju. Kako im je, ne znam, nismo bliski, jedva da se poznajemo, a i nesto me ne zanima.
Nekako verujem da takvi brakovi nisu bas najstabilniji, on 19,20, ona jedva 18 da ima i "op" brak, jednostavno mislim da im fali zrelosti.

Jos ako je bila neka neobavezna sema, ili neka opustena varijanta... ne znam, skeptican sam.
Ako uspeju da funkcionisu super i poklope se, super onda, mada mislim da je tesko.

Evo izvestaja iz prve ruke :mrgreen:

Doduse mi smo se zabavljali nekih sto godina i ja sam sa stomakom do zuba nosila i to kratku vencanicu :lol:
I nismo bili maloletni vec na pola do tridesete .
I pare se nesto bas ne lepe na nas ko' sto kaze Razvigor :lol: i tako

Imam bogme par takvih u okruzenju. Kako im je, ne znam, nismo bliski, jedva da se poznajemo, a i nesto me ne zanima.
Nekako verujem da takvi brakovi nisu bas najstabilniji, on 19,20, ona jedva 18 da ima i "op" brak, jednostavno mislim da im fali zrelosti.

Jos ako je bila neka neobavezna sema, ili neka opustena varijanta... ne znam, skeptican sam.
Ako uspeju da funkcionisu super i poklope se, super onda, mada mislim da je tesko.

Jako ruzna slika koja pruza povod za raznorazne insinuacije i pricice, narodcito medju rodbinom
i prijateljima.

Ako dvoje misle i zele da imaju dete mogu da se vencaju i posle rodjenja deteta, a i ne moraju uopste.
I da, lepo si primetio da se radi o jako mladim ljudima koji su do juce i sami bili deca.
Mene u toj celoj prici nervira da ti mladi ljudi koji sutra dobijaju dete ocekuju od rodiitelja da ih izdrzavaju i dalje,
i ne samo njih nego i to dete.

- - - - - - - - - -

Evo izvestaja iz prve ruke :mrgreen:

Doduse mi smo se zabavljali nekih sto godina i ja sam sa stomakom do zuba nosila i to kratku vencanicu :lol:
I nismo bili maloletni vec na pola do tridesete .
I pare se nesto bas ne lepe na nas ko' sto kaze Razvigor :lol: i tako
Pa sto nisi prvo rodila dete pa se onda vencala? Nako , iz inata?

Šta vi mislite i kakva su vaša iskustva sa poznanicima itd. ?
Da li su takvi brakovi uspešni i srećni ili ne?

Ne znam... Uglavnom su sada mlade trudne.
Ne mislim da u brak vecina stupa zbog trudnoce, nego uglavnom zive zajedno pa beba taj proces malo ubrza.
Za moj pojam je to uzaludno trosenje novca, vremena,... ali njihova stvar.

Prednost je to sto vec imaju potomstvo. Tuzno je kada se dvoje vole, zive zajedno i posle nekoliko god. shvate da nisu kompatibilni za roditelje. Znam i takve parove, a sa sledecim partnerom za cas dobiju bebu.

Jako ruzna slika koja pruza povod za raznorazne insinuacije i pricice, narodcito medju rodbinom
i prijateljima.

Ako dvoje misle i zele da imaju dete mogu da se vencaju i posle rodjenja deteta, a i ne moraju uopste.
I da, lepo si primetio da se radi o jako mladim ljudima koji su do juce i sami bili deca.
Mene u toj celoj prici nervira da ti mladi ljudi koji sutra dobijaju dete ocekuju od rodiitelja da ih izdrzavaju i dalje,
i ne samo njih nego i to dete.

Sve to dokazuje da su oni i sa 19,20 i vise jos uvek deca i zavisni od roditelja.
Brak je ipak donekle ozbiljan i veliki korak, a vecina mladih u danasnje vreme sa 19,20 ili vise ne zna ni nos da obrise, a kako li ce tek da se nosi sa roditeljstvom i odgovornoscu.
Jos, ako su se uzeli jer im se "omaklo", a nisu planirali zajednicki zivot, ili bilo sta, gadno je to.

Mozda subjektivno gledam, ali meni bi bilo tesko da stupim u brak sa nekim koga znam par nedelja ili meseci, ipak je to prevelika odluka i odgovornost.

Ta sam...:rumenka: Ono što sam najviše na svetu mrzela, to sam doživela.
Naime, ostala sam u drugom stanju kao verena, ali se sa svadbom odugovlačilo jer su nam obe porodice bile u žalosti. Dok je prošla žalost, ja već bila V mesec. Sreća moja, bila sam jako mršava pa nije bilo strašno...:lol:

mnogo je takvih
meni je to ok ako se tako potrefi
mada mislim da ne bih ulazila u brak zbog trudnoce, tj da to bude (jedini) razlog
msm da ljudi znaju sta rade i nema omaklo se, nisi se okliznuo da ti se omaklo

imam jednu drugaricu koja je ostala trudna i kuka
on ne radi i nece da radi, ona vec 3 godine ne moze da polozi poslednji ispit, zive kod njega od njegove mame i njene i tako u krug
imam i jednu koja je isla sve po redu, zamisli nije bila trudna, zabavljali se, ziveli zajedno, uzeli se, ona posle 6,7 meseci ostane trudna, retko stabilan par, kad ih vidim onako slatke i meni dodje da se udam :aha:
msm da nista ne treba siliti

moj najbolji drug se ozenio a jos ni srednju nismo zavrsili, ona ga zadrzala :roll: prica njegove mame
sad mu sin stariji ide u 3. razred, isto stabilni oboje i znam da se bas bas vole
ali im je bilo pametno jer nije bio drugi nacin da ostanu zajedno

mi smo se vjencali brzinski
cim smo saznali ne za samu trudnocu vec
za cinjenicu da je najlakse i najbrze bilo regulirati
moje zdravstveno preko njegove firme
a planirali smo i prije trudnoce...doduse, planirali smo i trudnocu
samo ne tako...bum, tras...odma
kontali smo trebace nam bar godinu dana...ko svim normalnim ljudima
preko 30te :lol:
al ok...otisli, potpisali pa par tjedana kasnije proslavili s obitelji i prijateljima ;)

I tortu su izmislili...:lol:

1554544_738490696181233_922735101_n.jpg

iskreno nisam to video uživo al sam par puta u prolazu naleteo na tu scenu šaltajući kanale, obično na nekoj od naših seljana televizija u nekoj od onih emisija tipa menjam ženu za frižider ili domaćine saberi se bude scena krezave mlade sa stomakom do zuba... šta reći... jadno da jadnije ne može biti.

Poslednja izmena:
Nisam stekla utisak da tu postoji neki problem ...

Ako su se venčali znači da su tako odlučili,
češći su primeri da neodgovorni muški roditelji pobegnu od obaveza ....

Ili da odgovorni ženski roditelji abortiraju. :roll:
No, bežanija se može desiti i nakon par godina, zar ne?
Svejedno, ovo je nešto o čemu se može raspravljati i gde odgovori ne bi trebali da budu ujednačeni zato i tražim vaša mišljenja i iskustva.

Ili da odgovorni ženski roditelji abortiraju. :roll:
No, bežanija se može desiti i nakon par godina, zar ne?
Svejedno, ovo je nešto o čemu se može raspravljati i gde odgovori ne bi trebali da budu ujednačeni zato i tražim vaša mišljenja i iskustva.

pa ne morate se vjencat radi djeteta
znam par s cetvoro djece
nisu se jos vjencali...pa sta, nista
zive ko i svi drugi, djeca rastu s mamom i tatom...
meni to sasvim u redu
da su kod nas neke stvari, formalne, bile drukcije
ne bi mi smetalo ni da smo tako nastavili
zivimo zajedno vec godinama
ne vidim da je potpis ista promijenio
mada me muz zeza da sam ja to izbjegavala da se udam
a nisam, Tita mi, samo mi mrsko bilo da opet mijenjam sve papire i to...
al ok, na kraju sam i to odradila
najvise zbog bepca - da bude isto prezime u svim dokumentima
posto je kod nas ta papirologija nekako jos uvijek komplicirana...:P

pa ne morate se vjencat radi djeteta
znam par s cetvoro djece
nisu se jos vjencali...pa sta, nista
zive ko i svi drugi, djeca rastu s mamom i tatom...
meni to sasvim u redu
da su kod nas neke stvari, formalne, bile drukcije
ne bi mi smetalo ni da smo tako nastavili
zivimo zajedno vec godinama
ne vidim da je potpis ista promijenio
mada me muz zeza da sam ja to izbjegavala da se udam
a nisam, Tita mi, samo mi mrsko bilo da opet mijenjam sve papire i to...
al ok, na kraju sam i to odradila
najvise zbog bepca - da bude isto prezime u svim dokumentima
posto je kod nas ta papirologija nekako jos uvijek komplicirana
...:P

hahahahaha kakva gnusna laz :lol:

Mislim da nisu nista manje uspesni od ostalih brakova.
Ima tu i jedna dobra strana, nema dileme da li mogu da imaju potomstvo.
Uspesnost braka zavisi od milion stvari, da li se beba desila pre ili posle, uopste nije od znacaja.

Uostalom, u zivotu se mnogo puta pokazalo da neplanirane stvari ispadnu najbolje.

Back