Trovanje pasa na N.Bg.

izvinjavam se za caps..bilo mi ukljuceno nisam vikala!!
ovako ja nikada ne bih za bilo koga psa zvala sintere i rekla da ga eliminusu.
imala sam i ja problem sa jednim psom koji je uleteo devojci jednoj u dvoriste i nije hteo da izadje mesec ili vise.lajao je na prolanike trcao ka njima,pretili su,ma svasta.i ja sam samo vikala nemoj sintere sredice se ,oticice,udomicu ga.samo treba malo podrske i dobre volje za zivot te kuce.
htela sam da je samo sklonim na neko stovariste,bilo gde.i to je tako trajalo.svi su vikali besan pas i sl.
na kraju pas je sam otisao i sada ga vidja ,potpuno je miran i ok..ne znam sta ga je to uhvatilo tada..a zamalo da ga eliminisu..
hocu da kazem da je za tog psa decko rekao da nije agresivan prema ljudima.a psi ne vole uvek sve pse.ima nekih koji su maze dobri i sve ali na nekog zareze napadnu.pojure...bilo sta..nije sve kao u bajci.i nije sve ili levo ili desno.znaci ne moze neko kuce da voli sve ostale-pa to je prosto savrseno.a neki da mrzi sve ostale.
sigurna sam da taj pas tamo mozes da zavoli tog decka ako ga hrani.
ne znam zasto cico u startu kazes da treba da ga eliminise kad nisi videla psa.mozda decko gresi(nemoj se ljutiti dajem primer)
koliko puta su mene zvala za agresivnog psa ja dodjem a ono smehoteka.pas laje u prazno.
mozda vredi da se potrudis i ti cico i ja i taj decko i ko god zeli da tom psu nadjemo bilo kakvo dvoriste,gde ce ga samo hraniti jer mu je ocigledno to dovoljno.postoje ljudi kojima treba samo pas za dvoriste.zar nije lepse da se potrudimo da mu nadjemo to dvoriste?
on ce ga cuvati lajati na druge pse i svima lepo...

pitanje za cicu:a sta se radi sa onim psima u ovci koji su zatvoreni iza kucice?
moji su bili u boksevima napolju i tamo zu oni kojei imaju vlasnike..a sta je sa onima tamo?
kod mene su par puta ppokupili a nisu vratili pse.
samo su vratili jedno stene za koje nisam ni znala da su uzeli

Mina zaista ne znam sta se radi sa tim psima posto nisam bila u Ovci.Pretpostavicu da se odredjen broj uspava.Evo sutra idem na sastanak sa nekim ljudima i dobijas odgovor.Ja sam Jacobu rekla da u slucaju da zove sintere sacuva ova dva neagresivna.To je bio moj savet i iza toga stojim.Ko ce sta raditi nije na meni.Ja sam samo malo postala realnija i na stavri vise ne gledam samo iz ugla emocija.I meni je zao svih pasa ali sam svesna da ih ne mozes spasiti sve.Tuzna istina.Ubedi ti nekoga ko ima realno opasnog psa u kraju da je on ustvari mirna i divna kuca.Nema sanse.

znam.al kazem da sam na mestu tog decka potrudila bih se da ga hranim ili smestim negde ako vec nije agresivan prema ljudima,sto da umre?
niti bi zbog svog psa zvala sintere da vode druge..
cico ,ja sam bila u ovci zadnjih mesec dana i cula sam da iza imaju puno pasa.ne verujem da ih sterilisu sve.a raspitaj se molim te jer me je to oduvek interesovalo na osnovu cega oni uspavaju kucu i ko odredjuje da li je agresivna i na koji nacin?
pozdrav

Mina ja tog psa i druga dva hranim odavno,kao uostalom vecina ljudi iz moje zgrade.
Kad ja izadjem sam bez psa on dodje da se mazi,masuci repom ali cim vidi Asku on iskezi zube.Kazem on to ne radi samo sa mojim psom vec sa svima osim sa ova dva sa kojima spava.Sva tri psa su vakcinisana i imaju ogrlice.Inace pitao sam komsije jel znaju nekog ko moze da ga uzme u dvoriste ili stan ali niko nije u mogucnosti ili ga ne zele.

mina ovaj pas sto je bio kod mene se tako ponasao godinama. Njega su cuvala deca i ljudi iz zgrada oko tog dvorista, i desilo se jednoj mojoj drugarici da je prosetala tuda svog rota koji je tada imao 6 meseci, da joj je psa napao taj polu vucjak a onda su ljudi koji su tu bili sa decom nju napali zasto seta opasnog psa i pusta ga da napada druge pse!?!
Tako da je taj pas imao podrsku tih ljudi, ali je svejedno bio uzasno agresivan i bezobrazan. Dok je on obozavao tu "svoju" decu, drugu nije mogao da smisli. Dosta godina je bio tu i izujedao poprilican broj ljudi.

Mina kazi mi jel posteno da ostali dobri psi stradaju zbog jednog agresivnog.
Sta ce se desiti ako ja ne pozovem sintere za ovog agresivnog,a jednog dana proseta neko sa svojim psom,neko ko ne zna da su ova druga dva maze,pa pozove sintere i oni odvedu svo troje i ubiju ih?
Jel stvarno mislis da odlaganje problema moze da resi problem?
I ja sam nekad voleo sve pse,ali realnost je realnost.
Bas sam pre nekoliko dana na Animal Planet-u gledao kako u Americi testiraju da li su psi agresivni ili nisu.Zaplenili su 12 pit bulova,samo je jedna zenka prosla test a ostali su uspavani.Test se sastoji u tome da prvo trener zagrli psa onako kako deca znaju da grle pse,onda mu da kosku koju onda pokusa da mu uzme i ako pas samo jednom zarezi smatraju ga opasnim.

Mina sutra imam sastanak u Orki pa cu ti dati odgovor na pitanje.Necu sad ovde da lupam neproverene stvari.Sigurno znam da sterilisu po principu da se neko javi i kaze da ima recimo 5 pasa.Ta osoba daje svoje podatke koji se ubacuju kao zvanicni za cip.Oni dolaze,kupe ih,sterilisu i sedmog dana vakcinisu,cipuju i vracaju na ulicu posto prethodno jave osobi koja ih je zvala.Ostale podatke prosledjujem sutra.

ma znam sta rade kad neko posalje pse.meni su sad sterilisali 5 pasa.

ako nekad primetis da tih ok pasa nema zajedno sa ovim sto nije ok zoves sintere i pitas jel su tamo ako jesu,trazis da ta dva sterilisu i vrate.

ja tek ne bih mogla da zovem sintere da sam ok sa tim psom ,da ga hranim i mazim..
i moj jedan kidise na muzjake ,ne mogu nista.vremenom su se svi navikli i beze od njega..
ne znam aj se potrudimo svi da mu nadjemo bilo kakvo dvoriste
prijavi ga u orku za udomljavanje.kazi da je pas za cuvanje dvorista..mozda se bas neko javi...
aj videcu i ja

ja ne bih da dam pogresnu informaciju ali sam prochitala na sajtu jednom da te pse koji su iza u ovci,ubijaju. tako pise. kazu da su u ochajnom stanju i da su mucheni i da njih ubijaju posto niko nece da uzme pse u takvom stanju. Osakaceni prilikom hvatanja itd... sad pitanje dal je to stvarno tako. nemojte da me drzite za rec

tacno je da su u uzasnom stanju tamo iza.ja sam ulazila vise puta da trazim svoje pse.natrpani su u malom kavezu.jedni preko drugih.
tuzni su,cvile i npr kada sam ja usla svi su me sapicama zvali i pipkali.a ja sam naravno plakala jer samo 1 mogu da uzmem.
nikom ne bih pozelala da udje tamo i da to dozivi.tako jadne i neduzne pse ,natovarene svi kukaju da ih uzmes a ti ne mozes sve.
a umrece jer eto..i sami znate...razne razloge...a mi smo ih takvim napravili

Onda je to bio ili neki drugi otrov ili nesto drugo u pitanju, jer trovanje od kreozana izgleda totalno drugacije. Mozda je taj pas imao neku alergijsku reakciju, ili je mozda pojeo otrov za pacove (mada ne znam tacno koji su simptomi tog otrova). Jel ga vodio kod veterinara?

Back