Trovanje macaka

• Začetnik teme Začetnik teme A-man
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

A-man

Aktivan član
Poruka
1.531
Ima vec dve nedelje kako nam je nestao macak, star godinu i po dana. Znaci, ne kucni ljubimac, nego clan familije. Ne moram govoriti - ne mozemo ga preboleti.
Nestanku je prethodila organizovana lokalna akcija trovanja glodara. Isli su od kuce do kuce i delili besplatno otrov !!!!!!!!!!!! A sto je besplatno, uzima svako. I normalno kad pitam, niko ne truje. Inace ne znam koji je otrov, osim da je zivopisne boje i pomesan sa zitaricama.
E, sad moje pitanje :

Mogu li se psi i macke otrovati ako pojedu otrovanog glodara ?

Da je u svaleraciji, vec bi ga neko od komsija primetio, naisao bi bar nekad ali bojim se najgoreg. Nekad mi se cini da bi mi lakse bilo kad bi znao da ga je neko cak i ukrao samo neka je sad ziv i zdrav ...pa gde god bio.

Ne znam sta da napisem :(
Uzasno mi je zao zbog tvog macka :(
Ljudi su nemilosrdni. To znas i sam. Nisam sad otkrila toplu vodu.
Valjda ce Vam se vratiti Vas macak, eto drzim palceve za njega i Vas...

Ima vec dve nedelje kako nam je nestao macak, star godinu i po dana. Znaci, ne kucni ljubimac, nego clan familije. Ne moram govoriti - ne mozemo ga preboleti.
Nestanku je prethodila organizovana lokalna akcija trovanja glodara. Isli su od kuce do kuce i delili besplatno otrov !!!!!!!!!!!! A sto je besplatno, uzima svako. I normalno kad pitam, niko ne truje. Inace ne znam koji je otrov, osim da je zivopisne boje i pomesan sa zitaricama.
E, sad moje pitanje :

Mogu li se psi i macke otrovati ako pojedu otrovanog glodara ?

Da je u svaleraciji, vec bi ga neko od komsija primetio, naisao bi bar nekad ali bojim se najgoreg. Nekad mi se cini da bi mi lakse bilo kad bi znao da ga je neko cak i ukrao samo neka je sad ziv i zdrav ...pa gde god bio.
Kod nas redovno postavljaju otrov u podrumima i obavezno ostave obaveštenje o tome.Do sada mi se nekoliko puta desilo, da mi mace zaglave u podrumu(jer svuda guraju nos), ali ni jedna nikada nije pojela ni granule, ni otrovanog miša.Nisi napisala koliko je star macan, meni se "javlja" da je, najverovatnije u "pohodu" na sojke devojke, što moj jedini nesterilisani macan redovno radi, nemoj mnogo da brineš:), jedini spas je sterilisati ga, što ovog mog čeka do kraja meseca:)

Macak je star godinu ipo. Pretpostavljam da su u pitanju macija posla ali ovo je zabrinjavajuce. Svuda me je pratio, kao ker ali bukvalno, na tavan, pod auto u kupatilo... a sad ga naprecac nema vec dve nedelje. Ako bude srece da ga navatam, odma' idemo kod veterinara na tretman. Veterinar mi je to i predlagao svojevremeno ali ja iz kolegijalnosti nisam hteo. Mene jeza obuzela od ideje...
DSCF2894n.jpg

mi imamo jednu macu koja stalno ulazi u podrum koji je pun nekog pink otrova za pacove i ona to ne jede nikako, a ima bar godinu-dve kako je redovan gost u ovim prostorijama. takodje, od komsijskih maca koje su imale obicaj da smugnu i redovno su pronalazene u podrumu, nijedna se nije otrovala.

moja maca je pre nekih mesec dana zavrsila kod komsije u stanu, jer imamo dosta sirok sims i ona nekad zableji na prozoru koji sam ja zatvorila misleci da je unutra, a kad sam je pozvala, uspanicila se jer nije imala gde da udje, pa je greskom uskocila u komsijin stan i sakrila se. tamo je bila preko 24h. za to vreme sam je trazila ko nenormalna, tako da cu vam preneti savete koje sam dobila:
1.odstampajte plakate sa njenom slikom i izlepite po kraju
2.svakodnevno pretrazujte podrum, upravo zato sto se mace najcesce tu pojave
3.oglasitie svuda na internetu da trazite macu (sliku obavezno stavite, ili je dobro opisite ako nemate sliku), pre svega na fb-u, na stranici mila - nas heroj i na nestao.com

srecno i nemojte da gubite nadu, nekad se vrate i posle par meseci!

Malo verovatno da se otrovao, najčešćeće nastradaju ulaskom u nepoznata dvorišta ili na javnim površinama. Polepi plakate sa slikom po kraju i detaljno predtraži sve javne površine, zaviri svuda. Takve stvari se često dešavaju, do tri dana čovek može nečemu da se nada maksimalno sedam, to iz mog iskustva. Dešavalo se da nadjem nastradalu životinju na ulici i pozovem zoohigijenu, vlasnik nikada ne sazna šta se dogodilo.
Nadam se da sve ovo ne važi u tvom slučaju.

Macak je star godinu ipo. Pretpostavljam da su u pitanju macija posla ali ovo je zabrinjavajuce. Svuda me je pratio, kao ker ali bukvalno, na tavan, pod auto u kupatilo... a sad ga naprecac nema vec dve nedelje. Ako bude srece da ga navatam, odma' idemo kod veterinara na tretman. Veterinar mi je to i predlagao svojevremeno ali ja iz kolegijalnosti nisam hteo. Mene jeza obuzela od ideje...Pogledajte prilog 214320
Onog trenutka kada se vrati, pod hitno na kastraciju, jer je velika verovatnoća da se neće vratiti, govorim ti iz ličnog iskustva, ako želiš dobro i porodici i njemu, obavezno to uradi, ratovala sam sa mužem oko toga, on imao svoju teoriju(što da ga kastriramo, kad je muško itd...), e, sad kaže da pojeo go**a, nemoj i ti to da dozvoliš:)

Onog trenutka kada se vrati, pod hitno na kastraciju, jer je velika verovatnoća da se neće vratiti, govorim ti iz ličnog iskustva, ako želiš dobro i porodici i njemu, obavezno to uradi, ratovala sam sa mužem oko toga, on imao svoju teoriju(što da ga kastriramo, kad je muško itd...), e, sad kaže da pojeo go**a, nemoj i ti to da dozvoliš:)
A sto se ne vracaju?
Mogao je da pojede i granule pa da se otruje.

Zar je to moguce?

Moj macak,koji je relativno mlad je nestao. Cas je u kuci,cas ga pustimo napolje da seta i sada ga nema (ovo je vec drugi dan). Skoro se potukao sa jednim mackom iz okoline i malko ga je ovaj ogrebao po uhu,ali nista strasno. mislio sam da se smirio,uvek je dolazio ujutru pred ulazna vrata da jede i mjakuao je da ga pustimo u kucu,ali ovo je vec drugo jutro kako ga nema. Razumem da je sezona parenja i to,ali se bojim da ga neko nije otrovao posto su nam komsije teski baksuzi. Ima u komsiluku macke,ne razumem zasto bi isao dalje od nase kauce?? Medjutim nije samo on nestao,nestala je jedna matora macka koja je bila stalno kod mojih vrata,a nestala je jos jedna komsijska macka. Sve se bojim da ih neko ni namerno ubio. z:cry:

Prvo pretraži detaljno sve javne površine u prečniku od 100m......zaviri svuda. Mogu da nastradaju od auta ili pasa......februar je i mnogo lutaju, nadam se da je nege kod neke mače....ali ti ipak pretraži. Ne treba puštati mačke da noću lutaju, to je pravilo....trovanje je najmanja mogućnost od svih.
Neke korisne stvari: Saveti za mačke

Back