Namjerno trovanje Stabla

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.822
U nekoliko nemačkih gradova u poslednje vreme, stabla su otrovana od strane nepoznatih osoba, tako što su bušene rupe u stablima i unošene toksične supstance. Ove radnje su prijavljene u gradovima kao što su Frankfurt, Oberhausen, Großenwiehe i Berlin-Gatow, pri čemu su najčešće pogođeni platani, lipa i orasi. Motivacija počinilaca je nejasna, ali su štete na stablima delimično značajne i mogle bi čak izazvati smrt stabala.

Postupak počinilaca:
U većini slučajeva su bušene rupe u stablima.
Nakon toga, verovatno su u te rupe injektirane toksične supstance kako bi se stabla otrovala.
U nekim slučajevima, so je takođe raspršena oko stabala ili su delovi krošnje odsečeni.

Reakcije i mere:
Oštećene opštine i vlasti su podnele prijave i pozvale građanstvo da pruži informacije.
U nekim slučajevima, pogođeni gradovi pokušavaju da spasu otrovna stabla intenzivnim zalivanjem.
Štete na stablima su delimično značajne i mogle bi dovesti do njihovog izumiranja.
Postoje i slučajevi u kojima je otrov otkriven u zemljištu oko stabala, što otežava pokušaje spašavanja.

Pozadina i motivi:
Tačni motivi za ova dela su nejasni.
Verovatno se radi o namernom oštećenju imovine na stablima.
Ova dela se nazivaju strašnim i šokantnim.

Dodatne informacije:
Nije isključeno da su počinioci otrovali i druga stabla koja još nisu otkrivena.
Policija istražuje slučajeve i traži informacije od građanstva.
Važno je prijaviti takva dela i sprečiti njihovo ponavljanje.

IMG_6282.jpeg

Koja je supstanca , posadio komšija orah tik do moje medje i to na parčetu državne zemlje .
Išao u opštinu , išao u komunalno , kažu da nemaju ništa sa tim .

Orah ne sme da bude blizu medje, najmanje 10-20 metara.
Ako se drzava pravi luda tuzi ih za stetu, posle ce naci ciji je orah.

Vezano za temu, te idiote treba obesiti o ta ista stabla za noge.

Duboko u šumama Njemačke, naučnici su otkrili da drveće komunicira. Ne riječima, ni zvukom, nego korijenjem. Ispod zemlje, stabla dijele informacije, šalju hranjive tvari bolesnim susjedima, upozoravaju jedni druge na opasnost. Kad jedno stablo oboli, druga stabla ga hrane. Kad neko siječe jedno, ostala „osjete“ bol. Kad jedno raste sporije, ostali mu „prave prostor“. Zovu to “šumskom mrežom”. Mi bismo rekli bratstvo prirode. Neko će reći: „To je biologija.“ A ja kažem: To je lekcija. Ako drveće pod zemljom šapuće jedno drugom „tu sam“, kako smo mi, ljudi, zaboravili?
Zato, kad osjetiš da si sam, idi u šumu. Prisloni leđa na drvo. Ćutite zajedno. Vjeruj, ono zna. I možda, baš tada, duboko u sebi čuješ šapat:
“Nisi sam. Nikad nisi bio.“

Copy fejsbook Amra Halilović

IMG_6288.jpeg

Back