Quantcast

TROMB

om.savjethp

Početnik
Poruka
1
Zdravo svima, imao sam jednu povredu koljena tj. pokidao ligamente u koljenu u krajem Septembra, gdje su mi stavili gips da bih smirio ligamente i opetisao. Pod gipsom dobijem tromb u listu desne noge, gdje sam dobio jake bolove i morao sam da skinem gips. Posle par dana list je skroz otekao, javio sam se u dom-zdravlja i hitno upucen u bolnicu na lezanje. Tamo sam poceo primati terapiju i stavljene su mi obloge od alkohola da bi za jedno 5 dana trom se otkinuo i otisao u desnu preponu noge. Nakon toga oko 23:30h probudio me jak bol u predjelu desne strane i nisam mogao da udahnem i izdahnem, otkuinuo se tromb i krenuo prema plucima i srcu tj dobio emboliju pluca.odmah sam prebacen na aparate za srce i mjerenje pritiska, boravio sam u sok-sobi 5 dana osjecao bolove u grudima. Posle sam prebacen u sobu i mirovao 20 dana. Pusten sam kuci, i nakon mjesec dana uradio doplar krvnih sudova noge gdje se jos uvijek nalazi tromb, pijem sintrom tablete i nekada mi se desi kada uradim INR da bude 1,67 a kada se pije sintrom treba da bude od 2-3. Opewraciju necu moci uraditi sigurno ni za 6 mjeseci, sta mi predlazete, fizicke napore nesmijem od prilike kopliko cu jos koristi sintrom i dal postoji mogucnost da se taj tromb razbije i da nastavim normalan zivot ili kroz cijeli zivot cu imati probleme, imam 27 godina.
 

Ben_Adam

Poznat
Poruka
7.842
Te informacije može da Vam da isključivo lekar koji Vas vodi. Taj tromb nije nemoguće sanirati, pitanje je samo o čemu se tačno radi, što mi ne možemo znati bez detaljnog uvida u vašu dokumentaciju. Predlažem da porazgovarate sa svojim lekarom.
 

sanjka

Zainteresovan član
Poruka
362
Nisi napisao u kojoj bolnici? Ako nisi, idi u IKVB Dedinje, fantastican vaskularni hirurg je dr Branko Lozuk, mislim da jos uvek radi petkom pre podne ambulantu, proveri telefonom. Sto se tice INR-a vazno je da uvek vadis krv na istom mestu. Imas pravo i trazi od lekara opste prakse uput za zavod za transfuziju, tamo rade iz prsta, imaju aparat za to i odlicni su. Odmah dobijes rezultat i lekar hematolog ti prilagodi dozu. Nemoj cekati, uradi ovo sto pre.
Pozzz:bye:
 

sanjka

Zainteresovan član
Poruka
362
sanjka jel mozes da mi kazes malo vise informacija o dr. Lozuku?
Da li ti je radio neku intervenciju?
Dragi moj akieki ne znam sta te konkretno interesuje, kakve informacije? Kako covek izgelda ili kad i u kojoj ambulanti radi...?
Ono sto mogu da ti kazem, ovako na blic- ne, nije mi radio intervenciju nikakvu i HVALA mu na tome. I kad bude doslo vreme da se radi intervencija, a doci ce, to je sigurno - on ce biti taj koji ce da je radi, ako se ja budem pitala.
Da ne pisem sad roman o svemu ali nakon predhodne velike op. koju sam imala pojavili su mi se gadni problemi sa vidom. Ispostavi se da imam na dva mesta prelomljenu karotidu i aneurizmu. Na samom ulasku u mozak. Vise njih je gledalo snimak skenera kad je stigao.Dr Lozuk je imao svoje misljenje. Jedan od lekara je rekao- ma samo povuci.....Uglavnom, i ja i snimci smo videli mnoge strucnjake i ovde i u svetu Verujem, da zahvaljujuci njemu jos uvek mogu da koristim ovu tastaturu i tebi pisem. Jedan je od retkih hirurga ( o ma kojoj oblasti hirurgije se radilo) koji te gledaju kao coveka a ne kao dobitak na loto-u koji ce njihovo ime da upise u medicinsku literaturu.
Nekad sam negde procitala: da bi neko bio dobar lekar - prvenstveno treba da je dobar covek.Dr. Bane Lozuk je upravo to.
I to ti nije samo moje misljenje. Vecina "insajdera" sa te klinike ce ti reci isto sto i ja, tako da ja sad sebe smatram sreckovicem kao malo kad u zivotu- sto je taj dan kad sam stigla tamo bio upravo dan kad on radi ambulantu ;)
A inace na toj klinici ima stvarno vrhunskih strucnjaka, samo sto je on jedan od onih koji se ne "slikaju" za novine, tv emisije i titule. Jednosavno - covek radi svoj posao najbolje sto moze. I bar koliko ja znam, svi koji su prosli njegove ruke, srecno su izasli na prava vrata svojoj kuci.
 

Gost256944

Domaćin
Banovan
Poruka
4.499
Moja supruga je imala tromb u ruci. U to vreme sam bio u Los Angelesu a ona u Beogradu. Na Kliničkom centru, odsek za vaskularnu hirurgiju imala je veoma dobar tretman. Ležala je 10 dana u bolnici sa 24 h, terapijom intravenoznih antikoagulanata. Posle toga je 6 meseci pila sintrom, s tim što je svakih 15 dana išla u KC da bi se uradio INR i promenila terapija ako je potrebno. Ukoliko vam je INR 1.67 a vi pijete sintrom, to nije dobro, treba povećati dozu sintroma dok ne bude u normali. To bi svaki vaskularni hirurg trebalo da zna. Antikoagulanti ne "razbijaju" tromb kako to ljudi obično misle, već ga smanjuju i vezuju za venu tako da ne sprečava normalnu cirkulaciju krvi. Moja supruga nije imala potrebu za operacijom, hvala Bogu, ali smo obadvoje tokom nnjenog lečenja postali "eksperti" za trombozu.
Ono što još morate znati, to je da, ukoliko budete imali bilo kakvu operaciju, ne samo zbog tromba, morate naglasiti doktoru da ste imali trombozu jer se u tom slučaju u pred-operativni proces mora uključiti i hematolog, jer svaka operacija naročito kod onih koji imaju krv sklonu zgrušavanju je rizična i postoji opasnost da se u toku operacije javi novi tromb.
 

bairac

Početnik
Poruka
1
Usanovljena mi je dubinska venska tromboza u obe noge. Pijem detralex i cardiopirin i nosim kompresivne carape.Takodje je utvrdjena i limfadenopatija.Sve je to nekako cini mi se "nakaradno"odradjeno zbog toga sto u kartonu imam sifru F11.2 Nemam pojma sta da radim jer u gradu u kom zivim postoji samo jedan vaskularni hirurg kod koga je sujeta dijagnoza najveca,tako da nema sanse da dobijem uput za BG.i da me tamo malo ozbiljnije shvate i odrede pravu terapiju.
 

violina82

Početnik
Poruka
10
Tromb je mojoj majcu uzrokovao mozdani udar pre osam dana,Pre tri godine je posle operacije karcinoma operisala tromb u levoj ruci i od tada joj je ta ruka bila slaba i hladna,bolna i bela. Zbog brojnih operacija koje je u zivotu imala nije smela redovno da koristi aspirine i heparine i sta ti ja znam jos sta,tako da joj je ta antikoagulantska terapija stalno menjana.Inace trombociti su se kretali i do 600,sto je vise nego sto je normalno.Ako to ima neke veze,njoj prilikom jedne od brojnih operacija odstranjena slezina.Stalno je bila anemicna,a sedimentacija je isla i do 90.A svi smo bili svesni da bi do sloga moglo da dode zbog svega toga,a i moja majka koja je med.sestra u penziji.Zelim svima koji prate ovu temu,bolje dane i mir pre svega.Pozdrav
 

K aja

Ističe se
Poruka
2.828
pijem sintrom tablete i nekada mi se desi kada uradim INR da bude 1,67 a kada se pije sintrom treba da bude od 2-3.
Nezavisno od toga da li piješ Sintrom ili Farin, istina je što su ti rekli da treba INR da kontrolišeš u istoj laboratoriji (verovatno svaki aparat ima malo odstupanja), ali treba i da paziš šta jedeš dan pre vađenja krvi.
Nemoj da se baš tog dana nakrkaš lisnatog povrća, salate i banana, oni direktno utiču na INR, ali im je dejstvo kratkorajno - taman toliko da se prepadneš kad vidiš rezultat. Toga dana jedi sve umereno, od svačega po malo što i inače jedeš.
Ako ti je rezultat stalno loš, onda treba tvoj lekar da ti koriguje dozu antikoagulanta ali to ne ide brzo. Meni je trebalo godinu i po i tek sad mi savršeno odgovara.
 
Poslednja izmena:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.