Ako se mogu razboleti ishranom tako je ocigledno da se njom i mogu izleciti,ono stvarno retard bi skapirao koja hrana mu smeta ,goji,stvara zavisnost,me ja raspolozenje,posto spavas na netu i zivis od youtube klipova onda si sigurno video primere transformacija ljudi koji promenise nacin zivota,a to iskljucivo podrazumeva prvenstveno promenu ishrane,ne preseljenje 3 ulice blize apoteci i lekaru
Ako se mogu razboleti ishranom tako je ocigledno da se njom i mogu izleciti,
Ne ovo nije tacno, lupio si obicnnu logicku gresku, koja je sa toliko nivoa pogresna da bi bilo potrebno previse vremena da ti covek objasni i anatomiju i fiziologiju ljudskog tela a kamoli biohemiju, patologiju, etiologiju bolesti i sve skoro ostalo. Ishrana da, moze biti olaksavajuci faktor, kao i faktor progresa bolesti, ali u etiologiji bolesti niti je hrana sama po sebi "razboljevac organizma", pa shodno tome nije ni LEK.
Cal i da prva premisa jeste tacna (a nije) i dalje ne bi bio zakljucak da je onda i hrana lek. To je klasicna greska implikacije - Ako A => B, sto ne znaci da ce biti i B=A ili B=> A.
Ako A onda se desava B, ali zato ne mora da znaci ako B da ce se desiti dogadjaj A. To je ono sto ti ne razumes, a ne verujem ni da si razumeo ovo sto sam sada objasnio jer nemas kapacitet za to.
ono stvarno retard bi skapirao koja hrana mu smeta ,goji,stvara zavisnost,me ja raspolozenje
Ovo sve sto si napisao, napisao si o sebi, kao i ad hominem atribute koje si dodelo svima dodelio si zapravo samo - sebi. Je l postoji majke ti neka hrana koja ne "goji" ?

Kakvo smesno izrazavanje koje pokazuje da osoba zapravo nema pojma o cemu prica. Svaka hrana u sebi nosi odr, vrednost kilodzula. Ukoliko se to ne potrosi metabolickim procesima, ili fizickom aktivnoscu - te kalorije ce da GOJE, nece da nestanu same od sebe, da ih usisa neka crna rupa iz svemira. Drugi zakon termodinamike ne moze da se zaobidje.
Dalje, nije sve tako prosto kao sto Mali perica misli kada razmislja o odr delovima medicine koji ukljucuju ishranu i biohemiju. Ne moze covek koji "zna" sta mu godi a sta ne, da zna sve detalje i da sve provali sto moze provaliti nauka i objektivno testiranje. Ko to misli (kao ti ) da zna i cini mu se tako prosto je obican egocentricni narcisoidni daningkrugerovac koji zapravo pojma nema ni o cemu, i o mnogim stvarima u isrhani ima NOCEBO EFEKAT, efekat suprotan placebu, tj tripuje se da mu nesto smeta, i bukvalno sebi stvara NEUROZU, hipohondriju pa cak i somatoformni somatizacijski poremecaj.
Ovome sto sam napisao ide u prilog da, otkada je Djokovic ispopularizovao gluten, bar cetvrtina Balkanaca tripuje da im smeta GLUTEN, tripuju se ako Djovaku smeta, smeta i meni vidi sto mi se nesto naduo stomak, vidi nesto mi se vrti u glavi, vidi imam neke retke stolice, ma to je sve od glutena. A zapravo je NEUROZA u pitanju i nocebo efekat, panicno-anksiozno tripovanje.
To je ujedno i psihicki profil licnosti takav, da ako ga nesto zasvrbi ili probode slucajno, ako mu das internet, u roku od 15 minuta izguglace da ima 3 vrste raka !
Kazes ljudi umeju da skapiraju sta im menja raspolozenje? Ma zaista? Pa znas li ti da jedna dooobra grupa ljudi u Srbiji misli da im HAARP uredjaj sa svojim zracenjem "menja raspolozenje"?

Umesto da odu kod psihijatra ili dobrog psihoterapeuta da ih uci kako da izadju na kraj sa generalizovanim anksioznim poremecajem, oni to trpe, naravno to im osujecuje raspolozenje, a oni idu i ruse antene MTS-a, boreci se protiv "stranjackog neprijatelja HAARP-a kog je zapad postavio da Srbima, nebeskom narodu "menja raspolozenje".
Toliko o tome sta znaju ljudi.
posto spavas na netu i zivis od youtube klipova onda si sigurno video
Je l ti treba da lupas ovakve gluposti zaista, da bi me pitao da li sam video transformaciju ljudi ?
Ja zivim od YouTube klipova? Ajde, bre neobrazovani covece, ne projektuj svoje stvari, navike i ponasanja na mene.
PAzi, on nasao meni da kaze da "visim na netu i YT" a ako samo pogledamo objektivne pokazatelje :
JA: Učlanjen
17.02.2009.
ON :
Učlanjen
26.11.2007.
Pa presmesno. Projekcija, sta reci, Ko ce o cemu, baba o ustipcima.
onda si sigurno video primere transformacija ljudi koji promenise nacin zivota,
Koga ovde bre zabole za transformaciju IZGLEDA LJUDI? Ovde bi se trebalo pricati o TRANSFORMACIJI ZDRAVLJA LJUDI a to se ne gleda po YT i po internetu, ni po slici vec po NAUCNO ZASNOVANIM POKAZATELJIMA, A TO SU ENDOSKOPSKI PREGLEDI, KRVNO-LABORATORIJSKI PREGLEDI, BIOPSIJE I OSTALE STVARI O KOJIMA TI POJMA NEMAS.
Cak da pricamo i o svetu fitnesa a ne zdravlja, nesto estetski lepo na oko ne znaci nuzno i da je iznutra sve ZDRAVO, i obrnuto, pravi primer za to su svi oni fitnes modeli za koje mislis da su bogovi lepote estetike i zdravlja a iznutra organi im kao u starca od 80 godina, zbog androgeno anabolickih steroida i zloupotrebe svih ostalih vrsta lekova, izgladnjivanja organizma, hronicnog stresa zbog previse vezbanja, previse napora, prevelike psihicke opterecenosti svim tim itd.
Dok sa druge strane mozemo imati debelog masnog coveka, koji je iznutra 30 puta zdraviji od tog nekog sto bi za tebe bio "model zdravlja".
a to iskljucivo podrazumeva prvenstveno promenu ishrane,ne preseljenje 3 ulice blize apoteci i lekaru
Ne mesaj ovde babe i zabe. Ovde radis namerno (ili slucajno ako si extremno glup i neobrazovan) mesanje jedne toliko ocigledne stvari koju niko ne spori - sa drugom totalnom nebulozom, da bi dobio neki efekat odobravanja nebuloze i uveravanuja neiskusnih i neobrazovanih ljudi da si rekao nesto pametno i tacno.
Niko ovde, pa ni ja, ne iskljucuje blagodeti odgovarajuce ishrane, posebno ishrane BOLESNIKA, KOJU MORA NUZNO PROPISATI LEKAR SPECIJALISTA POSLE 1000 PARAMETARA A NIKO OD NAS GENERICKI NAPAMET, I ZA SVE ISTO.
Upravo zbog ovoga je bilo glupo i tvoje prvo obracanje meni pitanjem
ha i eto bruzli sta sad imas da kazes na tvoj savet sto zena jede mesto,i kako da joj prepises ti alternativnu medicinu ishranom
jer nemam ja sta da joj prepisujem, niti postoji "alterantivna medicina" kao treci pojam (pored medicine i nadrimedicine) niti se leci ishranom bolest. Ishrana je samo 1 varijabla, 1 faktor koja mora ici u korist zdravlja u odnosu na trenutnu bolest pacijenta. I nista vise od toga i nista manje. Sigurno necemo dati secerasu kanticu krema da jede 3 puta dnevno. A sigurno mu necemo reci ni da ce ga izbegavanje krema spasiti dijabetesa melitusa II, ili ako jede sveze krastavce i sargarepu i broji zvezde po nebu. Potrebno je SISTEMATSKO LECENJE I STO BOLJI USLOVI ZIVOTA. Tu spada i odr, ishrana i odsustvo stresa i cak i materijalni boljitak i dobri porodicni odnosi i podrska bliskih ljudi i mozda i poseta psihologu zbog boljeg raspolozenja da razvije mehanizme nosenja sa bolescu itd.
Postaviti neko pitanje - Koju ishranu ces joj reci da se izleci je prosto - retardirano. Hrana nije lek. Tacka.
Dakle ti si ovde dakle uzeo ocigledan koncept "promene ishrane osobe koja se lose hrani, sto utice na progresiju bolesti" i izmiksovao to sa glupim, ugrozavajucim i rizicnim ponasanjima koja bi znacila - sto dalje od lekara i nauke - "ne preseljenje 3 ulice blize apoteci i lekaru"
E pa nije tako. Ako cemo biti ironicni i bacati neke snishodljive preglupe komentare da bi ispali satro sarkasticni i humoristicni, onda da - TREBA PRESELJENJE 3 ULICE BLIZE APOTECI I LEKARU.
Zasto da ne? Zasto slati takve indirektne ironicne komentare koji sugerisu tvoju paranoidnost? Odbijati nauku zbog sopstvene paranoidnosti? Pljuvati nesto sto DOKAZANO jedino moze da pomogne?
Eto, koliko si ti neuk i koliko pojma nemas o cemu pises, napises 3-4 recenice toliko glupe i netacne, netacne bar iz 3-4 ugla, da je potrebno ispisati blog da bi se pokazalo ljudima koji razmisljaju zasto je netacno i kako.
I to sve zato sto sam se oglasio i napisao zenu da, ukoliko kuburi sa vitaminom B12 nikako ne postaje vegan, ili ako jeste da prestane, jer je njima mnogo tesko uneti potrebne kolicine B12 vitamina, a to nije nista lose spomenuti nekom, jer to ne znaju svi, a preveliki je pritisak vegana, posto poto, da sto vise ljudi preobrate u vegane, cak i po cenu njihovog zdravlja, cak i da nemaju novac za pravilnu vegansku ishranu, kao da su neka sekta.
I onda ti upadnes i izvrtis neke gluposti, iskleveces me, izvredjas, i napravis neke tamo Strawman pseudoargumente koji nemaju veze s mozgom.
Ali sta ocekivati od pedofila koji devojcici od 14-15 godina, koja na zdravlju otvorila temu i pisala o problemu ostavio komentar - "Je l si imala skoro neki seksic, kako stojis sa tim" i slicno, jer ti je to intelektualni vrhunac neceg sto umes napisati.