Трикови у раду са рачунаром

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Овде окачите све трикове које знате, а које већина просечних корисника не зна.

1. Имате проблем да се приликом стартовања рачунара стално активирају програми које не желите да се појављују. Постоји просто решење.
Притисните "Window" тастер на тастатури да се отвори старт мени. нутар претраге унесите: "msconfig". Кликните на иконицу која се појавила или лупите ентер. Добијате табове као што су: "General, Boot, Services, Startup, Tools". Одаберете Startup. Ту ћете наћи чекбокс са апликацијама које се активирају по стартовању рачунара. Одчекирајте оне које вам сметају, идите apply, а затим ОК. То је то, честитам.

Уколико преузимате нешто са интернета, а то може потрајати сатима, а ви желите да ипак угасите рачунар када се преузимање заврши. Нема потребе да чекате. Можете преко команд промпта подесити тајмер да се након извесног времена, рачунар сам угаси. Детаљи на линку:
https://www.cnet.com/how-to/put-a-shutdown-timer-on-your-windows-desktop-with-this-command/

Ако користите претраживач Хром (не знам за остале), ја врло једноставним наредбама преко тастатуре можете убрзати рад.

CTRL + Tab - Мења кроз табове. Пролази редом кроз сваки.
CTRL + T - Отвара нови таб
CTRL + W - Затвара таб на коме сте тренутно

То су најовносније и најчешће коришћене команде.

Ако користите претраживач Хром (не знам за остале), ја врло једноставним наредбама преко тастатуре можете убрзати рад.

CTRL + Tab - Мења кроз табове. Пролази редом кроз сваки.
CTRL + T - Отвара нови таб
CTRL + W - Затвара таб на коме сте тренутно

То су најовносније и најчешће коришћене команде.
A ne, samo to ne! Koliko puta ovako ćorav i sa debelim prstima često lupim neku 'shortcut' kombinaciju i onda mi se otvori/pokrene nešto! A ja se posle sat vremena mučim da to poništim jer ne znam šta sam i kako pokrenuo! :zcepanje: :zcepanje:

Уколико желите неку фотографију са веб странице (рецимо 9Гаг) али не можете је преузети јер нуди само WEBP постоји мали и једноставан трик. Отворите пост где се налази фотографија, десни клик на фотографију и идете "Inspect".
Screenshot_1.png

Копирајте линк и то је то.

Уколико желите неку фотографију са веб странице (рецимо 9Гаг) али не можете је преузети јер нуди само WEBP постоји мали и једноставан трик. Отворите пост где се налази фотографија, десни клик на фотографију и идете "Inspect".
Pogledajte prilog 732390

Копирајте линк и то је то.

Slično ovome, ako vam treba screen shot mejla, sajta čega god sa tekstom ali da promenite taj tekst,
inspect element i samo nadjete element i upišete. Lakše nego da se brlja u paintu

Back