Khal Drogo
Elita
- Poruka
- 17.455
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja bih rekao da je Zavida Vukanov sin i da je Zavida pobegao u Duklju posle Vukanove smrti i prevrata koji je izveo Uroš.Сад овде имамо једну занимљиву ствар да се хипотетички Завида склонио у Диоклију још за време Вукановог живота узима се да је умро између 1112-1115.
Да би Немања био тамо рођен 1113 некако би било нормално да се отац раније склонио не у време трудноће жене не знам.
То би сви рекли међутим не би било разлога тако нешто сакривати у житијама ти само учврстило његове позиције.Ja bih rekao da je Zavida Vukanov sin i da je Zavida pobegao u Duklju posle Vukanove smrti i prevrata koji je izveo Uroš.
Možda zato što su Uroš i Marko bili dvorani Konstantina Bodina koji su se odmetnuli od vlasti Vojisavljevića.То би сви рекли међутим не би било разлога тако нешто сакривати у житијама ти само учврстило његове позиције.
Hm, pa pazi. Zavidino povlačenje je uslovljeno reakcijom njegove braće. Kad pogledaš, ako im nije žao brata, što bi im bilo žao npr. trudne snajke, ako je tada uopšte bila trudna.Да би Немања био тамо рођен 1113 некако би било нормално да се отац раније склонио не у време трудноће жене не знам.
Da, to bi imalo apsolutno logike.Ja bih rekao da je Zavida Vukanov sin i da je Zavida pobegao u Duklju posle Vukanove smrti i prevrata koji je izveo Uroš.
Gledaj sad i razmisli....Као што рекох једино време стабилне власти у Дукљи је за време Владислава 1102.-1113.
Када можемо претпоставити да је Вукан мртав.Евентуално Грубеше 1118-1125.
Велики мететеж почиње ступањем Уроша на власт 1112. или 1111. Свакако тровање Владимира је везано и за Вуканову смрт и долазак Уроша.
Сад се поставља питање како је дошао у Рашку за време владавине Уроша Вероватно у време Градихне и његове браће који су држали Зету Подгорје где је могао бити негде безбедан.
Међутим све ово говори да није баш директни наследник Вукана али ближи сродник његовој струји него жупана Марка.
Кинам је наставњач Алексијаде Ане Комнине и веома му је познато ко је Урош и Стефан Вукан који ће бити поменути код њега чувени бој између Стефана Вукана и Манојла Комнина.
Мислим да Кинам није искасапљен могао би овај податак да нам да.
Све је натегнуто међутим Ђорђе се мири са Драгињом једино ваљда не са Градихном он се није вратио али они добијају од Ђорђа Зету и Подгорје где је Рибница или им потврђује власт ту која ће припасти Деси касније. Ако помериш годину рођења Немање добио би онда највероватније Десин син и онда се читава прича житија уклапа негде и ако су Вукан и Марко браћа онда прича има смисла.Gledaj sad i razmisli....
Veliki metež bi svakako ispunio uslove da to bude nakon Vukanove smrti ali bi mogao biti i dolazak Grka i zaposedanje Rasa 1124. , uz utamničenje Uroša, a srodnici koji su Uroša uhapsili bi mogli biti Zavidina braća, a Zavida je jednostavno uspeo da kidne.
Još jedna stvar... Onako kako stoji sad, kada Zavida odlazi u Dukllju, Đorđe beži u Rašku. Kako dolazi do tog mimoilaženja!? Đorđe se vratio u Duklju a Zavida je još tamo!?
Hm, ja sam nekako sigurniji u zaključak da je Zavida otac Nemanjin nego da je Nemanja rođen 1113.Све је натегнуто међутим Ђорђе се мири са Драгињом једино ваљда не са Градихном он се није вратио али они добијају од Ђорђа Зету и Подгорје где је Рибница или им потврђује власт ту која ће припасти Деси касније. Ако помериш годину рођења Немање добио би онда највероватније Десин син и онда се читава прича житија уклапа негде и ако су Вукан и Марко браћа онда прича има смисла.
Погледаћу шта мислиш да је у питању? Имамо и дубровачке повеље с њим?@NickFreakyrgios
I da , možda će te interesovati...
Vakhin koji se pominje kod Grka vezano za bitku na Tari.. pogledaj kako je ban Kulin zapisan na latinskom u Vukanovim pismu papi Inoćentiju III? I reci mi posle šta misliš.
Ne, baš pogledaj ovo što sam ti napisao. Imaj uz to u vidu da se u slično vreme ban Borić iz Bosne pomera u Zahumlje a Desa iz Zahumlja u Rašku za velikog župana. Pogledaj, možda ti bude interesantno.Погледаћу шта мислиш да је у питању? Имамо и дубровачке повеље с њим?
Ја нисам апсолутно ни у шта сигуран јер методологија којом долазимо до тога је врло климава наслоњена на Дукљанина где треба , где не треба непоуздан скроз.Hm, ja sam nekako sigurniji u zaključak da je Zavida otac Nemanjin nego da je Nemanja rođen 1113.
Hm, svakako da su Tihomir, Stracimir i Miroslav rođeni u Raškoj a Nemanja jedini u Duklju. Raška je tada 'pravoslavnog' a Duklja 'katoličkog' obreda. Veoma je važno razumeti zašto se dete uopšte krsti! Ako drugih sveštenika nema , svako krštenje je dobro došlo. Ne treba to da te buni, odvešće te na pogrešne zaključke. Nije to oko krštenja nešto presudno .Конкретно у тој причи да је само Немања крштен као католик би условило да је из другог брака јер је Мирослав ултрамегагига православац и узорпатор католичанства писац или наручилац Мирослављевог јеванђеља најважнијег писаног споменика пре Светог Саве.
Сад пази млађи брат ми католик који током заједничког рата не угрожава католоке већ православне Грке евентуално тркокатолике док рођени брат протерује католике из Хума како је то могуће?
Једино натегнуто да је у браку с неком католкињом рођен Немања у Рибници као католик или једноставно Завидин
синовац.
Немам ја проблем да објасним било шта и да се поштапам са било чим ако није проблем крштење ЧАК је ЈАКО важно јер би житија то прво прећутала али нису!Hm, svakako da su Tihomir, Stracimir i Miroslav rođeni u Raškoj a Nemanja jedini u Duklju. Raška je tada 'pravoslavnog' a Duklja 'katoličkog' obreda. Veoma je važno razumeti zašto se dete uopšte krsti! Ako drugih sveštenika nema , svako krštenje je dobro došlo. Ne treba to da te buni, odvešće te na pogrešne zaključke. Nije to oko krštenja nešto presudno .
Plastično posmatraš ( ne shvati kao nešto loše ovako moje pisanje). Zašto misliš da Miroslav mrzi katolike? Kako misliš 'proteruje katolike '?Немам ја проблем да објасним било шта и да се поштапам са било чим ако није проблем крштење ЧАК је ЈАКО важно јер би житија то прво прећутала али нису!
Ок роде се два брата рођена један Јевреј други Палестинац овај протерује католоке из Хума овај православце из Дукље и нигде није повредио права католика? Ни то не треба да ме збуњује јер је овај рођен у Дукљи па воли католике а овај рођен у Рашкој и мрзи католике али воли свог брата ?