ТРИБИНА О ДЕЛОВАЊУ СЕКТИ У СРБИЈИ 23. октобар 2007 у 18.00ч

А сада када више ниси беба, да ли си и сада католик? :lol:

A kako ti mozeš da budeš PRAVOSLAVAC a da, pri tom NISI ČOVEK?
Siroti eremito, ta misionarska škola, u kojoj si tako uspešno indoktriniran i dresiran za obračun i prepisivanje,je velikim delom odgovorna za tvoje ponašanje ali ne sasvim. Ima tu još mnogo toga. Genetika, vaspitanje, okruženje IQ.................

dobro ok...
da li je bio religiozan ili ne, ja stvarno nemam pojma, a mislim da to nije ni bitno.
bitno je to da je on postavio teoriju, koju je nauka kasnije prihvatila...ali ne zato sto im se to svidelo, ili zato sto zele da opovrgnu boga, vec zato sto su tu teoriju podrzali dokazi. da je bilo drugacije - teorija bi bila zaboravljena, kao i mnoge naucne teorije za koje se ispostavilo da su nagadjanja.

e a vidis, namerno sam te pitao o velikom prasku zbog jedne stvari....
znas li zbog koje?

Ono sto nikako ne mogu da razumem kod evolucionista i kreacionista je sto ni jedni ni drugi ne ostavljaju mogucnost da je evolucija, mozda deo Bozije promisli, da jednostavno religija ne mora obavezno da iskljucuje evoluciju, kao sto ni evolucija ne mora obavezno da iskljucuje religiju.

A kako ti mozeš da budeš PRAVOSLAVAC a da, pri tom NISI ČOVEK?
Siroti eremito, ta misionarska škola, u kojoj si tako uspešno indoktriniran i dresiran za obračun i prepisivanje,je velikim delom odgovorna za tvoje ponašanje ali ne sasvim. Ima tu još mnogo toga. Genetika, vaspitanje, okruženje IQ.................

Ево опет ове јаднице секташице, па жено Божија, пре неколико постова си мене опомињала ДА НЕ СУДИМ ДРУГИМА а ти си мени ПРЕСУДИЛА ДА ЈА НИСАМ ЧОВЕК??? И питаш се како то да ја могу бити ПРАВОСЛАВАЦ!!!
И шта си још све себи јадна допустила, да виртуелно судиш о мојој генетици тј. о генетици моје породице, о васпитању, окружењу... стварно те искрено, најискреније сажаљевам, и тебе и ОНЕ КОЈИ ТЕ ПУНЕ КАО ПУЊЕНУ БАБУРУ!

Ја, снајка, НИКАДА, али никада нисам био полазник МИСИОНАРСКЕ ШКОЛЕ!

Gnoza, kao pojam, oznacava individualnu spoznaju krajnje istine.Hare krishna nisu gnostici, buduci je osnova Gnoze, onako, kako se tumaci u svetu zapadnog hermetizma, u hriscanstvu.Dakle, osnovni stub Gnoze i svega sto je ozbiljno u zapadnom hermetizmu i okultizmu je ezotericno hriscanstvo; to nikako ne ogranicava nekoga da u cilju postizanja Gnoze koristi kakve god prakse mu ili joj odgovaraju: jogu, meditaciju, tantru, sve dok ne zaboravlja da je osnova Gnoze hriscanstvo.Ne secam se da sam rekao, u svojim prethodnim postovima, da su hare krisna na bilo koji nacin povezani sa gnostickim crkvama.

Krstaske ratove nimalo ne podrzavam, jer ne podrzavam klanje, ubijanje, silovanje i paljenje zarad sirenja vere za koju je neko ''siguran'' da je jedina prava.Templ je, iako je ucestvovao u krstaskim ratovima, imao sasvim drugaciju funkciju i drugacije ciljeve, koji nikako nisu bili povezani sa sirenjem katolicizma, vec se radilo o mogucem spajanju sa i interakcijom sa islamskim misticima i islamskom ezoterijom.Iz tog razloga drzim Krst Hrama kao avatar.Ne smatram da me to sto sam slucajno krsten kao katolik dok sam bio beba odredjuje, ili uopste moze da me odredjuje, na bilo koji nacin.Frankly, I don't give a shit.:D

Sto se tice ''mind destroyera'' iz Indije, trebalo bi da znas da je jedan od osnovnih ciljeva budizma unistenje uma, odnosnop njegovo stavljanje pod kontrolu, koncentirsanje i prevazilazenje, dakle, unistenje ega kako bi se izaslo i kruga Samsare.
Znam ovo o gnozi, nije trebalo da se trudiš....Zato mi i nije bilo jasno ovo
Vidi, goxy, znam i ja vrlo dobro sta se sve desavalo i desava kako unutar ''sekti'', tako i unutar SPC.Volim da sam informisan sa svih strana.Kadd bi mi rekao sta se konkretno desilo, mozda bih mogao i da nesto shvatim; medjutim, ne mogu da tolerisem stavljanje pod isti kosh umobolnika kao sto je Aum Shinrikyo i necega bezazlenog kao sto su Gnosticke hriscanske crkve, na primer.Naravno da posotje destruktivne verske organizacije, ali ne treba videti opasnost u svemu, kao na primer metalskim grafitima zbog kojih je izbila fka u nekim manjim mestima po SRbiji.Upravo zato bolesnici kao Aum mogu lakse da se provuku i ucine zlo.Za hriscansko razumevanje si u pravu-volite svoje neprijatelje.Mada ja licno ne smatram da imam neprijatelje.
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=5206379&postcount=117
Ja se mogu složiti sa tobom oko klanja nedužnih, na primer u Hramu u Jerusalimu, ali početak rata za odbranu hrišćanstva su bili upravo ovi ratovi i uspostavljanje Hrišćanskih država u regionu bliskog istoka čime je na duži period otklonjena opasnost od Udara Saladina i ekipe sa juga, što uopšte nije zanemarljivo;)
Taj Krst su na štitu ili odeći nosili SVI KRSTAŠI,dakle i npr.Hospitalci i Vitezovi svetog Jovana a ne samo Templari8-)
To je tačno što se tiče nirvane i to ne podržavam, kao što rekoh, mnoge stvari su samo njihove, proizašle iz generalno usporenog i pasivnog istočnjačkog mentaliteta i oni treba da ih slede, a samo neke se mogu prihvatiti bez opasnosti gubljenja identiteta

На трибини ће говорити Зоран Луковић, ген. инспектор полиције, др Влајко Пановић, спец. мед. психологије и Андреј Протић, историчар, уредник часописа ''Јустин''.

Специјални гост - Еписког јегарски, Владика Порфирије.

Трибина ће бити у Општини Вождовац - улаз слободан.

Поздрав, Удружење грађана ''Вожд''
hm...zvuci interesantno...jel moze od trga dotle da se stigne busom za pola sata i kojom linijom?
31 за 10 минута!

СВАКА ЧАСТ ! Долазим !

Evo razvih slike sa predavanja pa me zanima ko je gde sedeo?
Ima neke babe i tetke, pa ima neki što su došli da se ugreju, neki ušli pa izašli...
Fotke ne postavljam javno iz etičkih razloga.

Evo razvih slike sa predavanja pa me zanima ko je gde sedeo?
Ima neke babe i tetke, pa ima neki što su došli da se ugreju, neki ušli pa izašli...
Fotke ne postavljam javno iz etičkih razloga.

I nemoj! Vec smo se nagledali tih redova za hleb, ulje, shecer... U ovom sluchaju za grejanje i hranu... ;)

...у разним срединама и тренуцима Дарвин је различито приман, особито на социјалном и политичким пољима живота, у која је његова доктрина била хучно уведена. Код својих сународника он је теоријом о победи корисног потхрањивао либерализам. Немачки социјалдемократи гледали су у њему учитеља демократије због његовог истицања вредности човека и његове вере у бољу будућност човека као врсте. То су темељи демократије. И тако је постала дужност сваког социјалисте да добро проучи Дарвина. Узалуд је Хекел одвраћао социјалисте говорећи да је дарвинизам аристократска теорија и пре све друго него стуб социјализма. И Дарвин је исто мислио.

Доцније, и то је сасвим друкчији облик примања дарвинизма, Дарвинова теорија је за многе постала оправдање борбе међу народностима.

Дарвин је и нехотично отворио врата Ничеовом "надчовеку". Иако је Ниче сматрао самог Дарвина осредњим духом, ипак Дарвинова идеја човековог еволуирања припремила је научни терен Ничеовој философији "надчовека".

Да су се о Дарвина отимале многе философске и социолошке струје и политички покрети то не само што признају, него и изричито тврде и сами марксистички писци. Др Павле Радоман у својој књизи "Живот и његова еволуција" нашироко доказује да је Дарвин својом теоријом потврдио тачност дијалектичког материјализма "иако није ни знао ништа о дијалектици и њеним законима".
То Дарвиново учење је по тврдњи Радомана толико дијалектичко, да "данас многи теоретичари биологије који субјективно можда иу нису присталице социјалистичког друштвеног уређења, ипак говоре и пишу у духу "дијалектике" и "материјализма", а одлучно одбацују свакиидеализам и мистицизам".

Марксистички биолози толико тесно везују Дарвиново учење за дијалектички материјализам и за своју социологију, да то сматрају јединим правилним схватањем дарвинизма и оспоравају свима другима право да су правилно схватили и социолошки применили Дарвиново учење. У те који су неправилно схватили однос дарвинизма према социолошким питањима спадају и сам Дарвин и Хекел који су као што смо напред цитирали, отворено, али узалуд,
(:lol::lol::lol:)
опомињали социјалисте да је дарвинизам пре све друго него стуб социјализма. Говорећи о том погрешном и фалсификованом Дарвиновом учењу и његовој примени на проблеме људског друштва др П.Радоман каже: "Ваља напоменути да је томе унеколико допринео и сам Дарвин својим неправилним ставовима у погледу неких друшптвених питања, а нарочито Дарвинов познати, и у основи напредни, следбеник Хекел својим недоследним материјализмом. Тако је била оформљена назадна теорија "социјалног дарвинизма", према којој подела на владајуће и потчињене, на класе, тј. на експлоататоре и експлоатисане, представља природну појаву, која је последица деловања природних, биолошких закона. Ова теорија социјалног дарвинизма се касније извргла у разне "расне теорије" које су нарочито процветале у Немачкој за време националсоцијализма (хитлеризма)."
**************************************************************************************

Дарвин је тако постао "саучесник и адвокат" многих философских, социолошких и политичких идеологија и система од НИчеа и Хитлера до Маркса и Лењина!.

Mito, ti i dalje misliš da Darvin nije bio u pravu zbog "redoslada nastajanja"?
happy-monkey.jpg

Pa dobro otkud ovo majmun zna? Da nije video na TV Palma?

Back