Tri želje?

Sizif

Strani posmatrač
Moderator
Poruka
51.864
Spekulativno pitanje za religiozne i nereligiozne sa malo mašte: kada bi vam se ukazala prilika da od izvesne više sile (zlatna ribica/žaba, duh iz boce/lampe, Bog, zlatni kit, anđeo čuvar i ostala izmišljena stvorenja) dobijete bezuslovno ispunjenje tri želje, koje bi one bile?
 
Sizif:
Spekulativno pitanje za religiozne i nereligiozne sa malo mašte: kada bi vam se ukazala prilika da od izvesne više sile (zlatna ribica/žaba, duh iz boce/lampe, Bog, zlatni kit, anđeo čuvar i ostala izmišljena stvorenja) dobijete bezuslovno ispunjenje tri želje, koje bi one bile?
Da ti se otvori srce
Da progledas
Da spoznas istinu i od Savla postanes Pavle
Amin Boze daj
 
3 zeljimi...
1)Da bih Gospod oprostao moji grehi i grehi ljydima, kojih ja volim;
2) Da bih Gospod darovao Pravoslavnu veru ljudima, kojih ja volim i koji sada ne veruje;
3) Da bih Gospod pomogao mi ziveti kao razumanomu hriscaninu, uraditi Njegovu voljy, kazati u pocetku moga zivota "oprosti mi..." i umreti u Pravoslavlju.

Pozdrav svima.
 
U kakvo pitanje,nisam mislio da pisem ali natera me sa ovim pitanjem,pazi sad!
1.Neku vrstu vremeplova koji bi nam po jako povoljnim cenama omogucio put kroz vreme,naravno bilo bi jos bolje da bude dzaba,al` ajde,a na probno putovanje u period od pre 2000 god. bi poslao sve Hriscane na celu sa Deda Milivojem,ha,ha,ha kakva bi frka nastala kad bi im Deda utrcao sa stakama...! :wink:

2.Da neko najzad pusti u prodaju lek protiv AIDS`A pa da mozemo kao nekad da se (bip,bip...) do mile volje. :twisted:

3.Dva-tri bataljona Terminatora pa da ih saljemo po belom svetu kao mirovne snage! :roll:
 
I Kastor i Aljona su me nasmejali svojim odgovorima, doduše na različite načine.

Ja ne bih imao tri želje. Imao bih samo jednu, a svako inteligentan zna koja je najbolja želja od svih želja na svetu...
 
Sizif:
Anonymous:
Da imam neogranicen broj želja :lol: :lol: :lol:
Goste, čista desetka. A sada, kad imaš već neograničen broj želja, koje bi bile prve tri? :twisted:

Ovo prethodno sam bila ja ,ali zaboravljam na potpis.
Sad si me bas zatekao ovim pitanjem,posto u slobodno vreme ne mastam o zlatnim ribicama.Prve tri zelje bi verovatno bile da budem zdrava,srecna i da imam novca.Iskrena da budem na novac sam pomislila prvo,ali ajde.Ipak je ovo Srbija dragi Sizife.Kada bih se osigurala sa te tri zelje,onda bih pustila masti na volju.Cak bih i Isusu kupila auto po zelji,da zavrsimo vec jednom sa onim maratonskim topic-om koji si zapoceo. :D
 
Budući da će svi odgovori na tvoje pitanje ostati nataloženi u mulju tvog zaborava i potopljeni u moru gigabajta, onda ću teško naći razloga da tražim i sam odgovor na to pitanje.
Ipak pomenuo si izmedju ostalog i zlatnog kita, a ja pouzdano znam da kad je Mujo uhvatio zlatnog kita, i kad mu je ovaj predložio ispunjenje tri želje Mujo mu je odgovorio:
"Kakve želje bolan, idemo prvo kod zlatara."
 
1. DA NE BUDE GLADNE DECE NA SVETU
2. DA NE BUDE BOLESNE DECE NA SVETU
3. DA NE BUDE ZLOSTAVLjANE DECE NA SVETU, A DA I AKO SE TO DESI ONDA TO DA BUDE KAZNjENO SMRTNOM KAZNOM
 

Back
Top