Tri tenora

astronaut skaut

Iskusan
Poruka
5.445
Jedno od pitanja koje je u našem kvizu postavila Svetlost Lutalica, inspirisalo me da otvorim ovu temu koja bi mogla biti zanimljiva.

Naravno, radi se o piscima SF-a i vjerovatno svako od nas ima svoja tri favorita.
Za mene su to: Stanislav Lem, Ursula Legvin i Artur Klark (ne baš ovim redosledom).

Možda sam mogao staviti i anketu ali onda bih nekog izostavio.
Ako imate volje, navedite i vi svoja tri a ako nemate odna četiri! :)

1. Rodžer Zelazni :zaljubljena:
2. Rodžer Zelazni :zaljubljena:
3. Rodžer Zelazni :zaljubljena:

Sad ozbiljno: teško je bre lupiti tri imena kad svi imaju uspone i padove... (uključujući i Zelaznija)

P.S. Gde nađe baš tri tenora, oni su jedna od najiritantnijih pojava na svetu...
P.P.S. Već vidim NaraYana kako se javlja sa Simons, Simons, Simons... :D

Klark
dok nije usvojio Kingovske manifetluke sa onim Baksterom. Žalim svaki dinar koji dadoh za Prvorođene, usro je time i šefa i sanicu.

King
dok nije počeo naplaćivati 20 centi po napisanoj reči, pa razvlačio dela tako što je sporednim likovima odradio genezu od rođenja. U Bjuiku 8 je preterao. U tom inače super delu, opisuje istoriju džukele koja se mota oko policijske stanice, a nema veze sa radnjom!

Le Gvinova
Njen pristup sf-u sa socijalnog aspekta mi je, da kažem, osveženje u odnosu na Arturovo tehničko žongliranje, i Kingovih sumanutih ideja horor apokalipsi.

Dakako, ima i drugih, mojih omiljenih. Gejmen i Pračet su bogovi ironije i humora u sf-u, a kad bolje razmislim, svi su OK sa svojim pojedinim delima.

Anketa bi trebala biti dela, a ne autori...

Back