Tri tackice u pravopisu

Scott Isle

Elita
Poruka
16.184
Tri tackice se ne koriste u pravopisu za kraj recenice, koristi se jedna tacka, niti se koriste u sredini recenice, osim u slucaju citata iz nekog teksta na koji se naslanjate, kao referencu. Na primjer:

Dr. Pahuljic u svojoj knjizi iznosi misljenje: "Abortus je odluka izmjedju zene i njegonog doktora osim . . .i samo njih. " Tri tackice naglasavaju da se paragraf nastavlja, ali nije bitan za citat.

Dr. Pahuljic u svojoj knjizi iznosi misljenje: "Abortus je odluka izmjedju zene i njegonog doktora osim . . . . " Cetiri tackice naglasavaju da se cetvrtom tackom citirana recenica zavrsava, ali nastavak recenice nije bitan za citat.

Dr. Pahuljic u svojoj knjizi iznosi misljenje da je abortus: ". . . odluka izmjedju zene i njegonog doktora osim . . . " Tri tackice na pocetku naglasavaju da je citat preuzet iz sredine recenice.
 
Poslednja izmena:
Ja bar priznajem, problem je sa onima koji misle da su popili svu pamet ovog sveta i ni za živu glavu ne priznaju, tako isključive ljude maksimalno izbegavam u realnom životu. Ovde, se , na žalost, ne mogu izbeći .
 
Capture.JPG


Kad može Selin da tako piše, zašto ne bi i na netu tako pisali.
 

Back
Top