Tri načina da ublažite prolećnu alergiju

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
392.200
5521071246249994d4b410442275460_v4 big.jpg

Alergije pogađaju čak 30 odsto svetskog stanovništva, a ovaj procenat je u stalnom porastu.
Alergija može sem antihistaminicima, ublažiti i svakodnevnim aktivnostima koje će nam olakšati život.

Tuširanje pre spavanja

Ukoliko ste bili duže vreme na otvorenom, a niste se istuširali pre spavanja, postoji mogućnost da polen ostane
na vašoj posteljini i da tokom cele noći budete izloženi uticaju alergena

Trening u zatvorenom

Ukoliko ste jutarnji tip i više volite treninge u to doba dana, trebalo bi da znate da je koncentracija polena najveća u periodu od 5 do 10 sati ujutro.
Stoga, razmislite o tome da trening radite u zatvorenom ili da promenite termin kada vežbate.

Redovno čišćenje životnog prostora

Posteljinu bi trebalo da perete na 90 stepeni da biste eliminisali sve čestice polena.
Usisavajte bar dva puta nedeljno i redovno brišite prašinu, jer na taj način se isto smanjuje prisutnost polena u prostoriji.

Četvrti način je da se preselite u zdravu sredinu, gde je daleko manje polena hibridnih i veštačkim sredstvima tretiranih biljaka.

Meni su deca imala alergiju na polen, pa sam se pitala za koju planetu su oni rođeni i kakva je to greška prirode da neko bude alergičan na polen koga ima svuda. Dok nisam shvatila da u gradu ima najviše hibridnog rastinja i da se alergije ne javljaju na prirodno, već na ono što je u prirodi izmenjeno od strane čoveka.

ma ko ima alergije ima ih i samo ublažava. ja sam uvek za to da se uvode prirodne stvari na primer kao što je neka hrana, cajevi, agaricus za alergije, inhalacije mentom za nos,pa ima cak i med koji smeju da jedu oni sa alergijama.
potrebno je da se uvodi nesto sto ne provocira imunitet i uz to redovna terapija, kupanje nakon boravka napolju i maramice, maramice i maramice...

Back