Три јелена у Квебеку позитивна на САРС - КоВ - 2!

ТТТТ

Aktivan član
Poruka
1.877
https://globalnews.ca/news/8417425/canada-covid-deer-cases-quebec/

https://www.thestar.com/politics/fe...ovid-19-raise-the-threat-of-new-variants.html

https://www.cbc.ca/news/science/covid-white-tailed-deer-quebec-1.6269947

Три јелена у Квебеку су била позитивна на К19 што значи да болест не погађа само људе, већ и канадске дивље животиње.

"Слично открићима у САД, јелени нису показивали клиничке знакове болести и сви су изгледа били здрави“, наводи се у саопштењу за штампу.

Претходно истраживање је показало да су јелени у неколико држава на северу САД били позитивни на вирус.

Студије су такође показале пренос са човека на јелена и јелена на јелена.

("Да ли је могућ пренос са човека и јелена на канадске и американске шишмише?" - питам се ја.)

Међутим, према канадском министарству животне средине, "у овом тренутку није било познатог преноса К19 са јелена на људе".

Утврђено је да К19 инфицира многе животиње, напомиње одељење, "укључујући гајане куне, кућне животиње (нпр. мачке, псе)

и животиње у зоолошким вртовима (нпр. тигрове, лавове, гориле, пуме, видре, и друге)."

"Сваку болест која уђе у више врста, не можемо искоренити“, рекао је Скот Вес, специјалиста за ветеринарске заразне болести са

ветеринарског колеџа Онтарија и директор центра за јавно здравље и зоонозе.

Са њим се слаже Џеф Боуман специјалиста за проучавање дивљих животиња из Министарства за северни развој, руднике, природне ресурсе

и шумарство Онтарија.

Није тачно прецизирано о ком се соју ради α, β, γ, Δ... или најновијем Ο.

Шта ви мислите о овоме? Да ли ће и српске јелене захватити ова пошаст? Што мислите колике су шансе да зараза продре

и у београдски зоолошки врт? Да ли треба тестирати домаће животиње? Да ли и пси и мачке требају у карантин уколико су

њихови власници оболели или позитивни на К19? Да ли треба вакцинисати кућне љубимце против К19? Ако треба да ли да буде

бесплатна или да је власници плаћају или бар партиципирају?...

Ključno pitanje jeste da li su jeleni bili vakcinisani.
Ironija svega...

Kažu daleko su još od univerzalne vakcine a počeli su da primoravaju građane na vakcine.

A što se tiče teme, ako je počelo sa ovakvim člancima možda se polako bliži kraj ove epizode pandemije i približavamo sledećoj fazi plandemije.

Ne mogu više da editujem post..

Igricu igrah kad Evropljani još nisu bili zabrinuti za ovu pošast o kojoj je tema....

Prilozi

• 20211203_102754.jpg
    20211203_102754.jpg
    70,3 KB · Pregleda: 17
John Magufuli predsednik Tanzanije je jos prosle godine testirao kozu i razne vocke i sve je bilo pozitivno.
И напрасно је умро током ноћи, од срчаног застоја, здрав као дрен, 51 година мислим.
Да је подржао ово лудило био би жив и много богатији.

Ако сте мислили да се само људи ваксују против К19 грдно се варате. Диљем Америке ваксовано је десетине и

десетине горила и других мање-више човеколиких мајмуна што свој живот проводе у локалним зоолошким вртовима.

Такође су ваксовани и тигрови, лавови, леопарди, пуме, црвене панде, козе, жирафе...

( https://www.nbcnews.com/news/animal...ccinates-80-animals-against-covid-19-n1281880 )

Вероватно се сада дивите тим људима, запосленицима зоо-вртова што са толико љубави и нежности брину, пазе,

мазе и негују своје ближе и даљње рођаке. Е па није баш сасвим тако. Кампању ваксовања становника американских

зоо-вртова започела је компанија Зоетис. Погађате већ, не морам вам ни казивати, Зоетис је Пфирерова кћи.

Зоетис је донирала своју вакцину зоо-вртовима мање због тестирања и проучавања, а више због рекламе, јер

главна фора је освојити тржиште вакцина за ласице-куне. Од када је почело ово са К19 највећи лузери нисмо

ми људи већ ласице. Њих преко 20 милиона је побијено, јер су биле инфициране са К19. Док њихове сестре и

браћа у природним стаништима немају проблема са К19, ове у заробљеништву врло су осетљиве. Пошто је

потражња за њиховим крзном огромна, потражња за вакцином биће још већа. И замислите каква коинциденција.

Зоетис вакцина за животиње долази у две дозе које се морају дати у размаку од три недеље једна од друге.

За бустере нисам нашао податке.

Но што све ово пишем?

Па људи моји, ви и ја и сви антиваксери овога света (осим аустралијских) не можемо ући у Аустралију.

Ни ви, ни они, ни ја не можемо учествовати на Аустралијан Опену у Мелбурну или на венчању гђице Хајди.

Многи становници американских зоо-вртова могу, јер испуњавају основни захтев аустралијских власти.

Звучна подлога, акустични оквир и музичка надоградња за овај пост:

Три јелена у Квебеку су била позитивна на К19 што значи да болест не погађа само људе, већ и канадске дивље животиње.
dajte ljudi da se organizujemo i pelcujemo zivotinjsko carstvo, greota da se vakcine bacaju, ako mozemo pametno da ih upottrebimo
Пошто је

потражња за њиховим крзном огромна, потражња за вакцином биће још већа.
pa sta je onda problem? dajte da se bacimo na posao, ima da kaplje samo $$$
Да је подржао ово лудило био би жив и много богатији.
nije imao smisla za biznis, u tanzaniji divljih zivotinja za pelcovanje koliko hoces, a on zapeo za testove

Poslednja izmena:
Драги наши заљубљеници у обавезну вакцинацију, ванредна стања, К19 пасоше и остале новонормалне формалитете,

скренуо бих вам пажњу на један мали, али не баш безначајни, детаљ који некако промиче вашој перцепцији те вас

та мањкавост у перципирању проблема доводи до погрешних закључака и сходно томе до формирања погрешних

образложења и решења.

Као што и сами верујете и знате све ово је почело на некој кинеској пијаци када је један Кинез продавао

јал зараженог шишмиша јал зараженог панголина јал обоје, а неки други Кинез их или га купио.

(Што се заразио овај што их купише, а није овај што их продаваше или онај што их уловише -

никада ми неће бити јасно)

Било како било овде се ради, као што видимо, о класичној, лако преносивој зоонози, а то већ представља

поголеми проблем. Није само проблем што се лако преноси међ` људима, још је већи проблем што се исто

тако лако преноси међ` најразличитијим врстама. Ласице, пси, мачке,тигрови, лавови, леопарди, пуме, црвене панде,

гориле, орангутани, козе, жирафе, јелени... куку и леле онда нама. Ово куку и леле нисам ја измислио то можете

наћи овде: https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rspb.2019.2736

Што ово значи? Па значи то да џаба ваксујете све људе, чак кад би вакс био 100% безбедан и ефикасан, јер ће

пре или после доћи до продирања новог соја који неће марити за ваш 100% ефикасан вакс па ћете морати смислити

нови 100% ефикасан вакс, али док га ви смислите још новији сој је ту који исто тако неће марити и што је тај

нови вакс 100% ефикасан као и онај стари... Што би рекли Срби којима се Аустријанци смеју:"Игранка без престанка".

И како ће све ово стати? Као и увек, наш имуни систем решиће ствар. Решиће још брже, ако га мало потпомогнемо

средствима и терапијама које нису баш омиљене међ кризирајућим штабовима, фармако компанијама и "елитним"

политичким удружењима.

Свакако, не треба губити из вида и ону другу, врло реалну могућност, да у самом почетку не стоје ни пијаца ни тржни

центар већ сасвим трећи објекат врло специфичне намене.

Драги наши заљубљеници у обавезну вакцинацију, ванредна стања, К19 пасоше и остале новонормалне формалитете,

скренуо бих вам пажњу на један мали, али не баш безначајни, детаљ који некако промиче вашој перцепцији те вас

та мањкавост у перципирању проблема доводи до погрешних закључака и сходно томе до формирања погрешних

образложења и решења.

Као што и сами верујете и знате све ово је почело на некој кинеској пијаци када је један Кинез продавао

јал зараженог шишмиша јал зараженог панголина јал обоје, а неки други Кинез их или га купио.

(Што се заразио овај што их купише, а није овај што их продаваше или онај што их уловише -

никада ми неће бити јасно)

Било како било овде се ради, као што видимо, о класичној, лако преносивој зоонози, а то већ представља

поголеми проблем. Није само проблем што се лако преноси међ` људима, још је већи проблем што се исто

тако лако преноси међ` најразличитијим врстама. Ласице, пси, мачке,тигрови, лавови, леопарди, пуме, црвене панде,

гориле, орангутани, козе, жирафе, јелени... куку и леле онда нама. Ово куку и леле нисам ја измислио то можете

наћи овде: https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rspb.2019.2736

Што ово значи? Па значи то да џаба ваксујете све људе, чак кад би вакс био 100% безбедан и ефикасан, јер ће

пре или после доћи до продирања новог соја који неће марити за ваш 100% ефикасан вакс па ћете морати смислити

нови 100% ефикасан вакс, али док га ви смислите још новији сој је ту који исто тако неће марити и што је тај

нови вакс 100% ефикасан као и онај стари... Што би рекли Срби којима се Аустријанци смеју:"Игранка без престанка".

И како ће све ово стати? Као и увек, наш имуни систем решиће ствар. Решиће још брже, ако га мало потпомогнемо

средствима и терапијама које нису баш омиљене међ кризирајућим штабовима, фармако компанијама и "елитним"

политичким удружењима.

Свакако, не треба губити из вида и ону другу, врло реалну могућност, да у самом почетку не стоје ни пијаца ни тржни

центар већ сасвим трећи објекат врло специфичне намене.

Опширно си писао о фауни а заборављаш флору (да ниси Партизановац, можда?). У Африци је доказано заражавање папаје и манга...

Опширно си писао о фауни а заборављаш флору (да ниси Партизановац, можда?). У Африци је доказано заражавање папаје и манга...

1.

2. Свака воћка и поврћка може имати на себи К19 уколико се заливају фекалним водама.

3. О флори сам наравно имао намеру писати нешто касније, али када си иницирао тему `ајд да је разрадимо.

(Хтео сам још два, три поста о животињама и зашто се неке врло лако заразе, а неке никако, али то и онако

ниje важно)

Елем, прво да љубитељима Шиље (Спајка) било из породице Пфирер или породице МодеРНА укажем на једну могућу

перспективу и угао гледања на њихов омиљени вакс. У основи њима бива убризган у тело садржај чији је главни

састојак Шиља протеин. Када би у тело убризгали чистог Шиљу одмах би дошло до снажне алергијске реакције

и пропаде вакс. Да се то не би десило Шиља је обмотан глико-липоидним омотом. Је ли тако? Јесте.

Па шта је то онда у својој суштини? То је врло примитиван, вештачки направљен вирус.

Оно јесте да ми имамо пословицу "клин се клином избија", али то подразумева отприлике исте или сличне

клинове. Кад имају мали и слабији клин нема вајде од тог посла без обзира на технику.

Е, сада можемо прећи на воће, поврће и лишће. Пошто смо ми за њих (хеви ваксере) крезави, неписмени,

равноземљаши што трпају маст у нос и бели лук у уши, пећински људи што одбацују науку, технику и прогрес

морам им признати да су делимично у праву (бар што се мене тиче), јер врло радо користим искуства,

технике и методе пећинаца у борби против болести. Један од њима омиљених начина супростављању вирозама

била је конзумација бобичастог воћа; малина, купина, боровница, јагода, ароније и што шта других плодова.

То што пећинци нису знали да стручно објасне како уопште бобичасто воће (и биљке са сличним хемијским садржајем)

делују антивирусно ми данас знамо.

Данас знамо да је то воће богато витамином Ц, фолном киселином, флавоноидима (антоцијанидин, флавонол и флаван-3-ол)

и њиховим гликозидима те фенолним киселинама, елагинском и галном и једињењима као што су ресвератрол.

Фенолна једињења и њихови деривати повезују се са различитим протеазама и/или полимеразама вируса отежавајући им продор

у ћелију домаћина, а ако и продру отежавају им репликацију.

Другим речима коче инфекцију и дају додатно време и могућности нашем имуном систему да реагује.

Значи раде исто што и овај данашњи вакс: не гарантују нам да се нећемо заразити, не гарантују нам да се нећемо разболети,

не гарантују нам да нећемо завршити у болници и не гарантују нам да нећемо умрети.

У чему је онда разлика? Воћкице веома лепо изгледају, пријатног су укуса и мириса, радо се једу, нико нас не тера да их једемо,

нико нас неће закључати зато што смо их јели или што их нисмо јели, нико нам неће тражити аусвајс због тога што смо их јели

или што их нисмо јели, нико нас неће уцењивати послом, платом, кретањем због тога што смо их јели или што их нисмо јели...

И што је најважније имају још читав низ позитивних ефеката на наше ћелије, ткива, органе, организам у целини, а ни један штетан.

Никада се неће ни под којим условима уградити ни у једарну ни у митохондријалну ДНК, не оштећују епител крвних судова,

не изазивају микротромбозу, перикардитис, миокардитис, не могу бити окидач за аутоимуне болести...

Данас знамо да је то воће богато витамином Ц, фолном киселином, флавоноидима (антоцијанидин, флавонол и флаван-3-ол)

и њиховим гликозидима те фенолним киселинама, елагинском и галном и једињењима као што су ресвератрол.
Јел беше тај ресвератрол и у црном вину?

Добро је, значи онда нисам алкос, него сам на терапији :D
svapska medicina je najbolja, 56 lekovitih biljaka, nisu stipsarili, mada imam i neku dzindzerovacu posebno, blago ljutkastu, a slatku kao sokic
What are the 56 botanicals in Jagermeister?
Jägermeister also contains herbs including cinnamon bark, cloves, ginger root, coriander, bitter orange skin, red sandalwood, ginseng, saffron, coriander, lavender, rose hip, and juniper berries — all of which are important ingredients for treating a variety of illnesses in Traditional Chinese Medicine (via Life with ...Mar 15, 2020

svapska medicina je najbolja, 56 lekovitih biljaka, nisu stipsarili, mada imam i neku dzindzerovacu posebno, blago ljutkastu, a slatku kao sokic
Jägermeister also contains herbs including cinnamon bark, cloves, ginger root, coriander, bitter orange skin, red sandalwood, ginseng, saffron, coriander, lavender, rose hip, and juniper berries — all of which are important ingredients for treating a variety of illnesses in Traditional Chinese Medicine (via Life with ...Mar 15, 2020
То користи моја госпођа, ја се држим ресвератрола, у складу са научним препорукама :D

S karamfilicima lovorom biberom i cimetom.
Tako je jos moj pramdeda lecio sve bolesti.

Добро је, значи онда нисам алкос, него сам на терапији :D

То користи моја госпођа, ја се држим ресвератрола, у складу са научним препорукама :D

Поштоване колеге у наслову теме помињу се бројеви три и два, а с обзиром на протокол лечења

и терапијска средства која предлажете сматрам да је неопходно да организујемо дводневни научни симпозијум под

радним називом: "Алтернативни приступи, методе, технике и средства лечења у борби против корона вируса, ковида

и других патогена и болести".

Научни скупови би се одржали у Скадарлији, прво у "Три шешира", а сутрадан у "Два јелена".

Наравно, пошто се ми противимо поделама, сегрегацији и разарању друштва, на ове еминентне научне скупове

позвани су и оболели и необолели, ваксовани и неваксовани, тестирани и нетестирани, маскирани и

немаскирани, они што им се аплаудирало у 20.00 и они што им се звиждало остатак дана...

Живела слобода, братство, једнакост!

Поштоване колеге у наслову теме помињу се бројеви три и два, а с обзиром на протокол лечења

и терапијска средства која предлажете сматрам да је неопходно да организујемо дводневни научни симпозијум под

радним називом: "Алтернативни приступи, методе, технике и средства лечења у борби против корона вируса, ковида

и других патогена и болести".

Научни скупови би се одржали у Скадарлији, прво у "Три шешира", а сутрадан у "Два јелена".

Наравно, пошто се ми противимо поделама, сегрегацији и разарању друштва, на ове еминентне научне скупове

позвани су и оболели и необолели, ваксовани и неваксовани, тестирани и нетестирани, маскирани и

немаскирани, они што им се аплаудирало у 20.00 и они што им се звиждало остатак дана...

Живела слобода, братство, једнакост!

Све за науку !

https://globalnews.ca/news/8417425/canada-covid-deer-cases-quebec/

https://www.thestar.com/politics/fe...ovid-19-raise-the-threat-of-new-variants.html

https://www.cbc.ca/news/science/covid-white-tailed-deer-quebec-1.6269947

"Слично открићима у САД, јелени нису показивали клиничке знакове болести и сви су изгледа били здрави“, наводи се у саопштењу за штампу.

Претходно истраживање је показало да су јелени у неколико држава на северу САД били позитивни на вирус.

Студије су такође показале пренос са човека на јелена и јелена на јелена.

("Да ли је могућ пренос са човека и јелена на канадске и американске шишмише?" - питам се ја.)

Међутим, према канадском министарству животне средине, "у овом тренутку није било познатог преноса К19 са јелена на људе".

Утврђено је да К19 инфицира многе животиње, напомиње одељење, "укључујући гајане куне, кућне животиње (нпр. мачке, псе)

и животиње у зоолошким вртовима (нпр. тигрове, лавове, гориле, пуме, видре, и друге)."

"Сваку болест која уђе у више врста, не можемо искоренити“, рекао је Скот Вес, специјалиста за ветеринарске заразне болести са

ветеринарског колеџа Онтарија и директор центра за јавно здравље и зоонозе.

Са њим се слаже Џеф Боуман специјалиста за проучавање дивљих животиња из Министарства за северни развој, руднике, природне ресурсе

и шумарство Онтарија.

Није тачно прецизирано о ком се соју ради α, β, γ, Δ... или најновијем Ο.

Шта ви мислите о овоме? Да ли ће и српске јелене захватити ова пошаст? Што мислите колике су шансе да зараза продре

и у београдски зоолошки врт? Да ли треба тестирати домаће животиње? Да ли и пси и мачке требају у карантин уколико су

њихови власници оболели или позитивни на К19? Да ли треба вакцинисати кућне љубимце против К19? Ако треба да ли да буде

бесплатна или да је власници плаћају или бар партиципирају?...
kad može papaja da bude pozitivna na virus, što ne bi mogli i jeleni?
taj nalaz više govori o testu nego o jelenima..

Back