Tri četvrtine građana nikad nije koristilo internet

SargeBG:
pricamo o hardveru,softver smo raspravili,skinuo sam vistu sa torrenta,imam sve OS od win-a a nijedan nije original niti imam para da dam 200 evra

tomcat-mp4-b.jpg

Hardver?
Ok, evo imam problem>

Posedujem Tomcat 2GB, ali sam prateći CD sa video konvertorom ostavio kod prijatelja.
Može li mi neko reći gde mogu da downloadujem ovaj program?

DJM:
Imao sam i ja Vistu... mogu reci da je obicno smece... sada sam na starom XP-u...
Ipak imam i Linux koji jednostavno ne moze da se poredi sa bilo kojim windowsom.

Linux RuleZ!

OK, to pije vodu za nekoga ko se bavi time; ali mene, kao korisnika koji zaradjuje za zivot grafickim dizajnom, interesuje samo da sisterm RADI.Nista vise.Na stranu to sto nema profesionalnih grafickih aplikacija za Unix koje mogu da se mere sa ADobe proizvodima.A zanima me zasto mislis da je Vista smece?Imam Home Premium i nemam nikakvih problema?

GodIsADJ:
OK, to pije vodu za nekoga ko se bavi time; ali mene, kao korisnika koji zaradjuje za zivot grafickim dizajnom, interesuje samo da sisterm RADI.Nista vise.Na stranu to sto nema profesionalnih grafickih aplikacija za Unix koje mogu da se mere sa ADobe proizvodima.A zanima me zasto mislis da je Vista smece?Imam Home Premium i nemam nikakvih problema?
kakvi na stranu,pa to je i glavno,stotine programa su za win,pa igre etc...

ne cude me podaci,ali bukvalno svi ljudi koje znam imaju kompjuter i neki moderniji internet prikljucak - adsl najcesce...
ono za laptopove mi je malo neverovatan podatak :?
u kuci imamo dva laptopa na adsl-u i ja imam pc sa kablovskom,i opet dobar deo ovih koje poznajem imaju vise od jednog kompjutera u kuci :neutral:
sa druge strane,ono tragicno u celoj prici je nezainteresovanost ljudi za kompjutere i internet - imaju u kuci a ne znaju i ne zele da nauce da ga korsite :shock: e to ne razumem :?

GodIsADJ:
istina, ali to sam rekao u kontekstu toga da vecina unixasa voli da cacka po sistermu i da ga prepravlja.
Btw, svaka cast za avatar.:D
ace-of-spades.gif

vista ce za dve godine da bude zakon,ja trenutno koristim win2k3
e,da,zaboravih za liznux,shitina neopevana,samo za istripovane likove koji glume neko opasno znanje,nisu oni u svetu gde microsoft odredjuje sta i kako,oni su pametniji....
ima i ekipa iz apple-a slican kompleks prema microsoftu

Pa i ja sam se dvoumio, pre svega zbog drajvera, ali kad sam instalirao Home Premium, sve je proteklo bez problema.Slazem se za to sto kazes: ja nisam primetio nijednu jedinu stvar koju Mac moze da obavi, a da Win PC ne moze.Ne znam zasto bih dao 1700+ evra koje nemam za Mac i dobijem mnogo slabiju konfiguraciju od PC za 500 evra, a o PC za 1000 evra da ne pricam.Linux je ok za likove koji vole da cacakaju po sistemu, a da je toliko savrsen i bolji od wina, ne bi izlazile zakrpe i nove verzije, kao i za Mac OS, uostalom.

And don't forget the joker...

GodIsADJ:

Uglavnom zbog drivera i podrske za starije programe.
Sto se tice grafickih programa, Adobe sasvim fino radi u XP-u i sasvim je dovoljan.
Mislim, nije mi Vista pala niti se srusila, ali usporava citav komp zbog onih glupih Aero efekata... znam da moze da se iskljuce, ali sta sam onda dobio... nista... samo zauzima prostor na HDD-u i nista posebno...

Jos jedna stvar, ne zaboravite da Nemacka vlada koristi Linux.
Zasto placati stalno nesto gde je podrska jadna i toliko user-friendly da pocinje da ubija.
Postoje toliko edicija Linuxa da to nije normalno... plus daj Boze da postoje svega par virusa za Linux dok za Windows postoje milijarde.
Postoje jos gomile prednosti ali ih necu nabrajati jer me mrzi...
Po meni idealna kombinacija je imati i jedno i drugo pa onda neka pocne frikombinovanje! :D

DJM:
Jos jedna stvar, ne zaboravite da Nemacka vlada koristi Linux.
Zasto placati stalno nesto gde je podrska jadna i toliko user-friendly da pocinje da ubija.
Postoje toliko edicija Linuxa da to nije normalno... plus daj Boze da postoje svega par virusa za Linux dok za Windows postoje milijarde.
Postoje jos gomile prednosti ali ih necu nabrajati jer me mrzi...
Po meni idealna kombinacija je imati i jedno i drugo pa onda neka pocne frikombinovanje! :D

Ma linux je najbolja stvar, ja koristio jos 1997 i to red hat 5. Ali nemam vise vremena za kombinovanja i podesavanja, muka velika pogotovo na laptopu. A Windows samo instaliras i gotova prica.

adem_ks:
posto o kosovu nema podataka, ja cu pokusati samo da dam neke cene, godisnja pretplata je 150 e. 100mbps, mesecna oko 20-25 e. u zadnje vreme mozete se povezati preko posto 15 e. mesecno uz 30 min. razgovora po kosovu, ali ne mobilni samo fiksne brojeve. mada cujem da se ljudi vec zale, veza je ocajna brzina takodje i sl. inace sa nestrpljenjem ocekujemo IPKONET drugi provajder mobilne telefonije na kosovu [kazu slovenska firma i to veoma solidna] koji za 9 e. mesecno daje bolje uslove a takodje u paketu dobijete i kablovsku sa 40-tak programa. inace na severu mitrovice mesecna pretplata je 15 e. znaci godisnja sigurno jeftinija, ali ne znam cenu. inace za sada se samo kablovska placa odvojeno 5 e. mesecno

Све то на рачун Срба.

Back