Trgovina srpskim organima na Kosmetu: Iz Nemca Johana progovorilo srpsko srce

Тихи

Starosedelac
Poruka
185.543
Pitao sam meštane, ko je taj čovek? Oni su odgovorili: "Nećeš verovati, taj čovek tvrdi da u grudima nosi srce našeg Jovana, kaže Veselin Dželetović

pripadnik-ovk-srbin-izvadio-srce-zuta-kuca-svedok-tuzilastva-1347304629-206968.jpg

BEOGRAD – Veselin Dželetović, autor romana “ Srpsko srce Johanovo”, nije ni slutio da će istinita priča o Nemcu Johanu Vagneru koga je Dželetović upoznao 2004, na razvalinama srpskog groblja u jednom kosovskom selu, biti temelj da neverovatna i istinita priča postane roman, i da će neko poželeti da upravo prema njegovoj knjizi snimi film.

- Nosio sam knjige na Kosovo, i otišao na sahranu. Od cele porodice ostao je samo dečak, kome su Albanci kidnapovali oca i povadili organe. Oko pet godina kasnije, dečaku su ubili i babu i dedu i bacili ih u kanal pored puta. U njihovo dvorište, opkoljeno bodljikavom žicom, petorica Šiptara upala je u kuću i prvo su ispred kuće preklali psa, a onda silovali dečakovu majku. Ona se obesila, jer nije mogla da podnese sramotu - kaže Dželetović , i dodaje:

- Bilo je nas desetak na sahrani te žene, i na groblju koje su Šiptari gotovo uništili, među polomljenim spomenicima i razbacanim krstačama primetio sam čoveka koji stoji sa strane. Njegova pojava i držanje govorili su da ponašanjem i odevanjem ne odgovara tom vremenu i prostoru. Bio je u skupom, otmenom odelu, i pitao sam se šta traži na sahrani. Bio je u pratnji jednog narednika Kfora. Prema njegovom kazivanju, cela priča postala mu je još čudnija kada je na groblju, tom čoveku prišao dečak koji je izgubio majku i zagrlio ga.

- Pitao sam meštane, ko je taj čovek? Oni su odgovorili: "Nećeš verovati, taj čovek tvrdi da u grudima nosi srce našeg Jovana. Imućan je i hoće da pomogne porodici." Uglavnom, nešto je Johana "teralo" da istraži o čemu se radi. Uspeo je, objašnjava Dželetović, čak da pronađe kuću u Albaniji u kojoj je Jovan "operisan", odnosno - vađeni su mu organi, dok se nije stiglo i do srca.

- Doskora ni ja nisam znao da se radi o onoj Žutoj kući koja je pominjana u medijima jer ju je Johan zvao samo "kuća". Pažnju mu je priviklo đubrište pored zgrade koje je krišom snimio, a tu se nalazili špricevi i ambalaže lekova koji se koriste pri presađivanju organa. Podatke je 2003. Johan dao nemačkoj obaveštajnoj službi, preko narednika koga sam pomenuo, kao i koordinate u blizini mesta Burela.

Dao im je i preciznu skicu kuće, a jednu je i meni nacrtao kada smo razgovarali te 2004. godine. A sve se završilo, objašnjava Dželetović, time što je Milanov ujak pristao da Johan usvoji dečaka, ali tek pošto mu je ovaj obećao da će preći u pravoslavlje, da se dečakovo ime i prezime neće menjati i kako će poslednji potomak ove porodice ostati u kontaktu sa svojima. Dželetović ističe da je neka imena u romanu promenio najviše zbog toga da Jovanov sin ne bi dalje bio "uvučen" u priču, jer je već dosta propatio.

Novinar i aktuelni predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun kaže da je i sam više puta bio svedok tragičnih sudbina našeg naroda na Kosovu, da su mnoge priče neispričane, a svaka je na svoj način tragična. Dželetovićev roman je istina koja zaslužuje pažnju.

- Ono što je zabeleženo moramo da čuvamo, i da pišemo. Istoriju moramo mi da pišemo, a ne da nam pišu drugi. Zato treba što više, pisati, snimati. Trgovina organima je deo tragične sudbine Srba tokom borbe za opstanak na Kosovu. Međunarodne snage će pokrenuti istragu, a ovaj roman takođe može da pomogne - smatra Drecun.

Crkvena zvona u Johanovom snu

Nakon presađivanja srca, Johan je počeo da sanja, a u san ga je uvek uvodilo crkveno zvono.Taj zvuk doveo ga je do jednog dvorišta, gde je video zgrade i dva psa kako laju, ali još nije video ljude.Nakon nekoliko dana, u snu je video i stariju ženu kako hrani živinu, čoveka pod orahom, mladu ženu kako ga zaljubljeno gleda i dečaka koji trči.Ti snovi su mu neko vreme davali pozitivnu energiju, a onda su, posle mesec-dva, postali - noćne more. Sanjao je kako ga vode vezanog u koloni, sa još četvoricom Srba i jednim Albancem, Azemom koji nije bio pristalica Republike Kosovo. Sa svima je razgovarao u snu i razumeo srpski jezik. Italijanska vezaKada je uspostavljen kanal šverca sa Italijom, počela je i trgovina ljudskim organima. U Italiji je otvoreno mnogo privremenih, mobilnih hirurških bolnica koje su se stalno premeštale. Bilo ih je i na brodovima. Kosovo je postalo glavna magistrala za trgovinu ljudskim organima, a glavna deonica Prizren, Klina i Istok, navodi Dželetović.

Crne brojke iz Žute kuće

Prve podatke o trgovini ljudskim organima na Kosovu u javnost je iznela bivša tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte u svojoj knjizi. Ona je objavila da je 1999. oko 300 Srba oteto i transportovano u Albaniju gde su im vađeni organi, koji su poslati u Italiju, odakle su distribuirani u klinike širom Evrope. Prema izveštaju Dika Martija Savetu Evrope od 12. decembra 2010. organizator otimanja ljudi i trgovine ljudskim organima bio je Hašim Tači i Drenička grupa.

http://www.kurir-info.rs/kosovo-u-dusi-iz-nemca-johana-progovorilo-srpsko-srce-clanak-746979

To su ti neljudi koje podrzava Nemacka, Amerika i ostala zapadna gamad.

Ljudi koji su Srbima vadili organe - na zivo.....

Tuga..... I Bozije cudo istovremeno.

Hvala ti Gospode sto nama neukima i gresnima pokazujes svoja dela...

Dal ovo cita onaj bangavi Tomislav,onaj debeli Dacic kofrcic koji se grli i ljubi sa tim siptarima koljacima koji su nasem narodu vadili organe,silovali zene i klali decu,citaju li ovo ti oduzeti od pameti i karaktera ljudskog,citaju li ovo izdajnici Srpskoga roda ili im je svejedno ili vole kad je u narodu vecita tenzija i doza straha,valjda tako lakse obavljaju svoje lopovske rabote.

Dal ovo cita onaj bangavi Tomislav,onaj debeli Dacic kofrcic koji se grli i ljubi sa tim siptarima koljacima koji su nasem narodu vadili organe,silovali zene i klali decu,citaju li ovo ti oduzeti od pameti i karaktera ljudskog,citaju li ovo izdajnici Srpskoga roda ili im je svejedno ili vole kad je u narodu vecita tenzija i doza straha,valjda tako lakse obavljaju svoje lopovske rabote.

Не само што не читају него се труде да СКРАЈНУ или УКЛОНЕ

I ovakvima da damo ista? DA se sa ovakvima mirimo ?

NIKADA

PAMTI PA VRATI

На жалост - та разна зверства са људским органима су више него морбидна... слушао сам једног човека који је објашњавао да ово што је народ Србије скупљао лову за ову децу за трансплантацију срца, да 30% иде банкама, 40% ТРГОВЦИМА ОРГАНА(који су у ствари неки злочинци)..... а остатак за операцију......:sad2::sad2::sad2:

Vidis sta je Nemac ljudina. Drago mi je da razbija stereotipe.

A sto ne pitas kako je srce dospelo do njega? Kojim ilegalnim kanalima je doslo do uredjene i za zivot lepe Nemacke koja izgleda ima razvijenu mafiju trgovanja ilegalnim organima?

- - - - - - - - - -

No, ne cudi me da ce ta ista Nemacka dodeliti Taciju Nobelovu nagradu za mir.

A sto ne pitas kako je srce dospelo do njega? Kojim ilegalnim kanalima je doslo do uredjene i za zivot lepe Nemacke koja izgleda ima razvijenu mafiju trgovanja ilegalnim organima?

- - - - - - - - - -

No, ne cudi me da ce ta ista Nemacka dodeliti Taciju Nobelovu nagradu za mir.

znas sta...da ti daleko bilo zatreba neki organ a imas dovoljni novca, ne bi ni cekao vec bi pokusavao na na sve nacine da ga dobijes..i ne bi ni pitao odakle je,,,

znas sta...da ti daleko bilo zatreba neki organ a imas dovoljni novca, ne bi ni cekao vec bi pokusavao na na sve nacine da ga dobijes..i ne bi ni pitao odakle je,,,

Onaj kome treba ne bi, ali nadlezni organi su duzni da sprece takve stvari, jer tolerisanje ovako necega samo ohrabruje mafiju da nastavi sa ovakvim poslom.
A na forumu se prica kako je Nemacka uredjena zemlja i raj na zemlji za zivot. Pa ocigledno je da su u ovom slucaju srpski mucenici ti koji na ledjima nose i placaju cenu za takav raj na zemlji.

To je poenta mog posta.

Све неке бајке о покајницима, мо'ш мислити.

Негде сам прочитала да је и чувени војник Шулц тешка измишљотина.

Nije.O vojniku Šulcu snimljen je i film a ja sam u nekim novinama još pre trideset godina video fotografiju sa streljanja vojnika Šulca,bilo je tad još živih svedoka...zna se da je to istina...

Нисам баш теолошки стручан, али мислим да је могућност покајања један од највећих дарова који смо од Бога добили. Уз слободну вољу. Зато се томе никада не подсмевам. Напротив, поштујем уколико је искрено. Привукло ми је пажњу и ово - Јохан - Јован. Чудни су путеви Господњи.

Većina organa ubijenih Srba su završili u Izraelu i Turskoj . A to što nije politički korektno pričati o tome je druga stvar :zroll:

Izraelska i turska veza

Glavni „mozgovi” u nelegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Makedoniji su izraelski državljani, hirurg Zaki Šapira i glavni posrednik Moše Harel. Doktor Šapira je onaj isti koji je 1999. godine lekarima skopske klinike nudio saradnju na presađivanju bubrega i posle taj biznis realizovao u Estoniji, Moldaviji i Turskoj, zajedno s turskim hirurgom Jusufom Ercinom Sonmezom, koji je bio glavni operator u prištinskoj klinici za ilegalno presađivanje bubrega. Moše Harel je uhapšen u Prištini i označen je kao glavni operativac u pronalaženju „darodavaca” bubrega i onih koji su ih kupovali po ceni i do 120.000 evra.

http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/Komentari/2008/latinica/149.html

Значи због овога Тадић је оћутао за проглашење независности КиМ , значи због овога никада није до краја истерано на чистац жуте куће и трговина људима а Вучковић добио заштиту
https://search.wikileaks.org/plusd/cables/10PRISTINA77_a.html

Osveta nikada nije resenje, nikad pa ni tad. Svi ce oni pred boga jednoga dana, mislite bolje vi na sebe i sta cete vi kad dodjete pred boga kontas
Nisi shvatio poentu.Suština priče je da se vidi kolike zveri su srpski dušmani,bili i ostali.Sa njima nema ni života ni suživota
Samo hrvatima i šiptarima nije nikada bio problem da zakolju dete,ženu,nemoćnu osobu

На жалост - та разна зверства са људским органима су више него морбидна... слушао сам једног човека који је објашњавао да ово што је народ Србије скупљао лову за ову децу за трансплантацију срца, да 30% иде банкама, 40% ТРГОВЦИМА ОРГАНА(који су у ствари неки злочинци)..... а остатак за операцију......:sad2::sad2::sad2:

I, jesi li mu rekao da ne lupeta?
Recimo, operacija bubrega u Turskoj je oko 30000, ali moraš imati donatora.
U Moskvi je ista operacija malo manje od 60000 i ne treba ti donor.
Apsolutno sve uzima bolnica, jer su medikamenti i oprema izuzetno skupi.
Banka jedino može da ti uzme 1 - 2% za eventualni transfer novca, a i to može da se izbegne.

Back