Trese se motor - slab pritisak ulja

KREDUF

Obećava
Poruka
90
Nadam se da cu ovde naci nekoga ko zna da mi objasni ili da pretpostavi u cemu moze biti problem.
Kod VW 14.16v mi se pojavio problem na drugom cilindru. (tako kaze dijagnostika)
Drugi cilandar je radio slabije nego ostali, probao sam sa obradom glave pa cak i stavljanjem druge glavemotora ali problem je ostao isti. Auto se trese na obrtajima ispod 1000 tj u ler gasu. Čim mu dam veci gas auto ide ko metak.
sad je majstor promenio bregastu i problem se pojavi na prvom umesto na drugom cilindru.
Izmerio je pritisak ulja i kaze da je slab (oko jednog bara)
Da li bi pritisak ulja mogao da utice na to da samo jedan cilindar zabušava ili bi to ipak pre bilo do bregaste, hidropodizača...
:dontunderstand:

pritisak kao i sam kvalitet ulja moze naravno da utice na rad hidropodizaca..koji su zapravo najdalja tacka od uljne pumpe..
mada ne znam sta ti je od gresaka prijavio.P0300 i slicne?

desava se da hidropodizaci budu slabi/losi ..sa losim vremenima reakcije pa svaki uljni problem ih direktno pogadja..
uostalom kad ti je masjtor menjao bregastu mozda je prebacio podizace sa drugog na prvi cilindar recimo ne obracajuci neku paznju ..naravno ne bi ni trebalo da ima neke veze.

Blinka mi lampica za elektroniku motora.
Sace godinu dana kako imam taj problem i presao sam tako preko 3000km.
Bio sam po raynim servisima al niko ne moze da ustanovi gde je tacno kvar. Ovo je naj novije da je covek uspeo da premesti problem sa drugog na prvi cilindar.

premesti hidropodiace sa prvog na recimo cetvrti cilindar..ako posle toga ne radi cetvrti ..nasao si problem.
mene malo brine blinkanje lampice jer to sugerise na ozbiljan problem..pa me zanima koje greske prijavljuje kad se ocita memorija nekim dijagnostickim uredjajem..
ne mogu nista bitnije da ti kazem jer nemam dovoljno informacija..na kraju ..potrazi servis koji pored prostog scan tool-a poseduje i napredniju opremu..bar osciloskop / motortester..i naravno zna da radi s time.
ako si u beogradu..potrazi duska kukolecu

Nije elektronika u pitanju. Menjao sam sve od svecice do kompjutera. definitivno je problem negde u glavi (hidraulika) Auto mi je vec tri nedelje u jednom od najboljih servisa koji inace odrzava i sva pandurska vozila.
Da li je moguce da promenom bregaste (doduse polovne) dobijamo problem na prvom a lecimo problem na drugom cilindru?
Jedino ako je upala takva bregasta koja je ostecena na drugom mestu pa je premestila problem ili zbog nedovoljnog pritiska ulja hidropodizac ne podmazuje pri malim obrtajima pa tu koci.

kad je bregasta bar malo ostecena to se brate iz aviona vidi ..
ja sam ti rekao ..moguce je da je majstor koji je skinuo bregastu prebacio podizace sa drugog na prvi cilindar..posto je verovatno sve to morao da poskida ..a nije pribelezio redosled..uostalom da je bregasta ostecena javljao bi ti se problem na svim obrtajima a ne samo na niskim..
a sto se ulja tice koje god da kupis ulje kod nas ..katastrofa je..mislim nema ni veze sa istoimenim uljima koja se prodaju u EU npr..
inace imao sam prilike da proucavam slican kvar samo sto je bio u potanju wrangler 4.0L R6 motor..gde se jedan cilindra tako ponasao u periodu zagrevanja motora pa kad motor postigne radnu temperaturu ..recimo posle 5 6 minuta sve se unormali..
ljudi su kacili na taj cilindar transduser pritiska i posmatrali oscilogram..u trajanju od 8minuta i 20 sekundi..i lepo se vidi kako kompresija startuje normalno pa zatim opada vec na prvom minutu pa da nakon nekih 6 minuta od starta ponovo raste na normalu..i tad auto radi na klipu manje trese se i prijavljuje misfajere na cilindru..prolem resen zamenom oba podizaca na tom cilindru..koji su na oko bili ispravni ..

Sad naidjoh na ovu temu od pre par meseci ali da napisem i ovo za nedaj Boze ako neko bude imao slican problem.
Na kraju se ispostavilo da je problem bio u nekom nosacu bregastih.
Nesto se tu ojelo i nije davao dovoljno ulja hidropodizacu.
Promenom nosaca bregaste otklonjen je taj "katastrofalni" problem koji ni jedan ovlasceni servis u Beogradu nije mogao da detektuje.

Za vlasnike Skodinih vozila je preporuka da u sirem luku izbegavaju AUTOCACAk jer su oni neodgovorni do bola. Kada sam kod njih isao da probaju da nadju problem, napravili su jos veci i debelo naplatili svoj nerad. Slicna iskustva imaju imoji prijatelji.

Back