trep-trep

fenomenalno zapazanje..
malo je muskaraca imunih na laskanje i treptanje..cak i oni najinteligentiji reaguju sujetom, i padaju na tu, tako ociglednu, manipulaciju.
bilo mi je potpuno fascinantno da posmatram kako covek moje (meni ocigledno) zahebavanje o tome kako se pored njega osecam zasticeno, prihvata mrtav ozbiljan..
u realu, bio je verovatno najveci salabajzer koji hoda. no, nije to o sebi mislio. moje laskanje je shvatio ozbiljno jer je njegov egoizam toliko ogroman da nije sposoban da sebe sagleda ni toliko da vidi da se zajebavam:))))
s druge strane, ljudi koji su sposobni da zbilja nesto daju, obicno imaju tu skromnost u sebi koja ih sprecava da se loze na hvale bilo koje vrste, pa cak i ozbiljan kompliment primaju sa rezervom..
sto ce reci, kao zakljucak, da talibani koji se loze na treptanje, i zasluzuju da budu izmanipulisani..

Jeste, u pravu si, tako i sve lose zene zasluzuju da budu povredjene ;)

Treptanje ili direktna molba za pomoć meni nikako ne ide od ruke.
Ja ću uvek i sve radije uraditi sama nego moliti nekog nešto.
I kapiram da sam koza što se uvek oslanjam samo na sebe jer nekad se baš namučim, a samo je trebalo da zamolim.
Mene je bre sramota kad me neko pusti preko reda, iz čista mira, pa se nećkam i objašnjavam, a kamoli da pitam nekog da me pusti preko reda.
U trudnoći sam jednom stajala u redu iako mi je bilo loše i nesvestica me hvatala, ali mi nije padalo na pamet da tražim da me puste preko reda.
A vidim da se ljudi ne libe da traže i zahtevaju, čak često i preko svih moralnih i kulturnih standarda.
Zato ću ja ceo život giljati, a pametne žene će treptati i uvek bolje proći u životu od mene.
Hoću reći - ko ume, nek se prenemaže, traži ili zahteva.

uffff....zasto, zasto, zasto se spustas i govoris da ces se ti ceo zivot muciti a pametne zene ce "bolje proci u zivotu"?
ovo mi stvarno nije jasno....
mozda smo zato gde jesmo...kod nas se glorifikuje sve sto je dobijeno na neke mufte, na foru, neko nekog da za/****...
gde se deo rad? :D
i za sta se te zene cuvaju, za zivot posle smrti? i onda ako zapnes u zivotu, pogotovo kao zena, i za posao, i za rad po kuci, i oko kola i sve ostalo - ti si ili glupaca koja ne ume da koristi zenske cari ili si brkata emancipovana karakondzula...
ne mislim da te zene bolje zive i da su pametnije...
ustvari, mislim da ako je neko bas bas manipulator, da mu je zivot mizeran jer stalno mora da izigrava nesto da bi nesto dobio i da je stalno zavisi od ljudi oko sebe i u stalnoj frci da sam nece umeti da se snadje....
to je samo maska da im je suuuuper i da im je zivot ko sa filma...

uffff....zasto, zasto, zasto se spustas i govoris da ces se ti ceo zivot muciti a pametne zene ce "bolje proci u zivotu"?
ovo mi stvarno nije jasno....
mozda smo zato gde jesmo...kod nas se glorifikuje sve sto je dobijeno na neke mufte, na foru, neko nekog da za/****...
gde se deo rad? :D
i za sta se te zene cuvaju, za zivot posle smrti? i onda ako zapnes u zivotu, pogotovo kao zena, i za posao, i za rad po kuci, i oko kola i sve ostalo - ti si ili glupaca koja ne ume da koristi zenske cari ili si brkata emancipovana karakondzula...
ne mislim da te zene bolje zive i da su pametnije...
ustvari, mislim da ako je neko bas bas manipulator, da mu je zivot mizeran jer stalno mora da izigrava nesto da bi nesto dobio i da je stalno zavisi od ljudi oko sebe i u stalnoj frci da sam nece umeti da se snadje....
to je samo maska da im je suuuuper i da im je zivot ko sa filma...

kad budes imala dvoje-troje sitne dece, i posao, i kucu, a dan postane kratak za sve sto treba da uradis..onda ce ti mozda postati jasno:)

kad budes imala dvoje-troje sitne dece, i posao, i kucu, a dan postane kratak za sve sto treba da uradis..onda ce ti mozda postati jasno:)

ja sam samo rekla ovoj zeni da treba da bude ponosna sto je takva, a ne da se spusta...
a to sta ja imam u svom zivotu i koliko mi dan dugacak ili kratak, o tome ti ne znas nista...
zato mislim da ne zasluzujem ovakav komentar...

zasto je problem reci "ne umem, glupa sam"?
Zato što niko na ovom svetu ne misli za sebe da je glup - uvek su krivi spoljašnji faktori.

ili ne interesuje me to u zivotu?
Zato što bi sagovornik mogao da ti odgovori Ne interesuje ni mene, a ipak to radim. Odrasti.

Nesposobna sam da radim?
Zato što ti bi sagovornik mogao da odgovori Kako to? Da li imaš uverenje od lekara, ili je to čisto subjektivna stvar? Odrasti.

Lenja sam i ne mogu da se budim svaki dan rano za posao?
Zato što ti bi sagovornik mogao da odgovori Lenj sam i ja, a ipak usajem. Odrasti.

Emocionalna ucena je mnogo efektivnija - ti lažeš da bi htela, ali ne možeš. Ko te ne bi žalio?

ili prosto iskreno, necu da radim, hocu da sedim kuci ali necu ni po kuci da radim nego cu da se cepim za sve sto je teze od 2 kilograma?
Ni kod babe nema za džabe. Moraš da se femkaš, inače ispadne baš baš skupo.

ja sam samo rekla ovoj zeni da treba da bude ponosna sto je takva, a ne da se spusta...
a to sta ja imam u svom zivotu i koliko mi dan dugacak ili kratak, o tome ti ne znas nista...
zato mislim da ne zasluzujem ovakav komentar...

komentar nije zlonameran, naprotiv.
govorim iz iskustva, koje znam da ima i ona.
sve ono sto radis dok nemas decu, meri se jednom dozom rada i umora. jer, u momemnt kad vise ne mozes, neces ili bilo sa, stanes, i odmoris se.
kad imas decu, pa ona jos ne spavaju kako treba, a navikla si sve oko sebe da ti pomoc ne treba, i da sve mozes sama, e onda...onda si u problemu.
ne ti, nego govorim uopsteno.
radila sam u zivotu mnogo, i svasta.
ali nikad, ni sa cim ne moze da se meri taj umor kad se sve stopi u jedan neprekidni ciklus obaveza koje se smenjuju, bez sna u medjuvremenu.
nije lepo iskustvo.
onda pozalis i sto nisi treptala, i sto nisi priznala da ne mozes sve sama, i sto nisi trazila pomoc..ali je kasno.
sledeca faza je da totalno ispizdis jer NIKO Ne vidi da NE MOZES VISE. nikog ne zanima.
i tako.
eli je vec neko vreme u tome krugu, i malo se umorila:)
cim deca malo porastu, sve bude lakse.

Poslednja izmena:
upravo zato sam i otvorila temu!!
ne zbog toga da i zena i muskarac ne treba da rade sve ili samo ono sto im je tradicionalno dodeljeno!
da ne mora da se trepce, muva i manipulise za pomoc....i da rad do sad nikog nije ubio, bilo kakav rad...zato niti muskarci treba da se cuvaju kucnih poslova niti zene poslova van kuce...

meni nije problem da kazem da me nesto mrzi...nesto tipicno zensko...ali se necu osecati ni kao glupaca ako zelim ceo dan da provedem kuvajuci...ili lakirajuci nokte..
ali zato necu ni da mislim da sam manje zena ako se potpuno zabijem u posao i pare...
meni ne treba "pomoc" u zivotu nego partner, u tome je sustina...
ali cik probaj da ovo sprovedes u delo - osuda dolazi sa svih strana jer se nekako podrazumeva da ili se mucis pa si budala ili zeznes nekog da se muci za tebe...
zena ispada da je ili mazga ili manipulativna princeza a muskarci su ili baje debelih novcanika kojima se peru noge ili nesposobni kreteni...

i ljudi nisu tovarne zivotinje, ni zene ni muskarci...niko ne zasluzuje da bude izmanipulisan u zivotu da radi nesto sto nece...
da, naravno, svi moramo da provedemo odredjeno vreme radeci nesto sto necemo ali ceo zivot tako?

zato ne verujem u podelu polova na taj nacin...u dodeljene uloge i u male kutije u koje svi treba da budemo strpani po polu, godistu, izgledu, nacinu zivota....itd.

malo sire poslatraj temu, koto :D
nije tema da se busamo sto sve mozemo same uz neku pritajenu kuknjavu sto je tako...dok neko tamo "pametniji" zivi bolje...

haha..pa ja vec ranije javno priznah da ja nisam umela da nadjem tu ravnotezu.
prosto, ta prica, da meni neko "pomaze" kad skloni svoje prljave stvari, vise je nego sto je moj nervni sistem mogao da podnese:)
ali, da ne idemo u krajnosti.
postoje muskarci koji su svojjim zenama partneri. i zene koje te stvari, oko podele obaveza, resavaju na savrseno miran nacin, bez imalo problema.
mislim da ih je nazalost malo.
ne mozes NIKOG nauciti niti prisiliti da bude nesto sto nije. ni na koji nacin.
ako je ufuran u tradicionalni trip, jedini nacin da dobijes pomoc, je da trepces.
e sad, i to sto je ufuran u tradicionalni trip ne znaci da je sustinski los. samo je prihvatio ulogu za koju je prosao dugogodisnju obuku, mnogo duzu nego sto ga ti ili ja recimo poznajemo..
i tako, kljuc bi tu bio strpljenje, prica, i ljubav.i razumevanje. ljubav je nakad dovoljno jaka da ljudi nadrastu svoje uloge. agresivnost nikako. njome nista ne resavas. ma koliko da si u pravu.
ako te mrzi da se smaras, onda biras ljude koji su ono sto ti treba. i mir bozji.
ili budes sam. i to je resenje.:)

Poslednja izmena:
činjenica je i da muškarci ne vole previše pametne žene, kao i one koje se razumeju u tz muške poslove....
probajte sa mehaničarem da priččate o hilznovanju, prvoj drugoj specijali....gledaće vas kao idiota....
....

Poslednja izmena:
haha..pa ja vec ranije javno priznah da ja nisam umela da nadjem tu ravnotezu.
prosto, ta prica, da meni neko "pomaze" kad skloni svoje prljave stvari, vise je nego sto je moj nervni sistem mogao da podnese:)
ali, da ne idemo u krajnosti.
postoje muskarci koji su svojjim zenama partneri. i zene koje te stvari, oko podele obaveza, resavaju na savrseno miran nacin, bez imalo problema.
mislim da ih je nazalost malo.
ne mozes NIKOG nauciti niti prisiliti da bude nesto sto nije. ni na koji nacin.
ako je ufuran u tradicionalni trip, jedini nacin da dobijes pomoc, je da trepces.
e sad, i to sto je ufuran u tradicionalni trip ne znaci da je sustinski los. samo je prihvatio ulogu za koju je prosao dugogodisnju obuku, mnogo duzu nego sto ga ti ili ja recimo poznajemo..
i tako, kljuc bi tu bio strpljenje, prica, i ljubav.i razumevanje. ljubav je nakad dovoljno jaka da ljudi nadrastu svoje uloge. agresivnost nikako. njome nista ne resavas. ma koliko da si u pravu.
ako te mrzi da se smaras, onda biras ljude koji su ono sto ti treba. i mir bozji.
ili budes sam. i to je resenje.:)

Tacno tako :ok:

Načina i vidova komunikacije ima mnogo. Ali, zdrave komunikacije je relativno malo. Sa druge strane, koliko ljudi - toliko navika, načina ophodjenja, mišljenja i naravno, ćudi :) Verujem da svako radi onako kako najbolje zna i ume.
Ipak, ta trep-trep varijanta i prenemažuća komunikacija, pogotovo sa nekim ko mi je blizak, a ekstra-pogotovo sa onim sa kim živim i delim i hleb i krevet i sve ostalo i sve izmedju, mi je nezamisliva. Pa, suncemužarko, ako u svojoj kući, sa svojim mužem, moram na trep-trep da dobijam ono što mi treba/želim, čemu sve, koja je svrha? :think:
Svojevremeno sam, neposredno pre i posle sklapanja braka, od nekih žena dobijala savet - nemoj ti sa njim da se svadjaš, nemoj da mu odgovoriš, ako je ljut pusti, neka se isprazni, ti samo ćuti, a posle, mrak i krevet sve reše i izglade :roll: I na taj savet sam se ježila i stresala. Zaboga miloga, pa ja se udajem, a ne prodajem :roll: E, malo mi, tj. šta da se lažemo, malo mnogo mi ova trepćuća konverzacija na to liči. Bem ti, pa ako ne mogu nešto normalno da pitam/tražim/zamolim, kako god, onda neću uopšte.
Nekako mi se čini da trep-trep nije način da se nešto dobije, da se nešto postigne, već je to model i stil života. I spada u red manipulacija, klasu teških manipulacija, po mom mišljenju. I ne ograničava se na suprotni pol, a na žalost ni na odrasle. Trep-trep manipulanti su takvi, uglavnom i prema mom iskustvu, i prema sopstvenoj deci, i prema roditeljima, i prijateljima, i kolegama... i uvek i svuda. Uzmite im trepavice, kao da ste im gaće skinuli na sred gradskog trga. Ostaće ogoljeni, prazni, bez oružja, tj. orudja.
Muškarci koji na to padaju su posebna priča. Prvo, u svojoj kući će padati na to, ali samo odredjeno vreme. Dok je brak/zajednički život svež, dok je seks dobar, dok je telo zategnuto i bez celulita... dok im ne dosadi. A onda, vremenom, ostane samo trpljenje manipulatora, tihi, pa sve otvoreniji prezir prema manipulatoru, i sve češća prebacivanja, prevrtanja očima i slično tome... A drugo, taj i takav isti muškarac će nastaviti da pada na trep-trep fore drugih žena, tako nežnih i krhkih i tako željnih viteza, heroja, zaštitnika... :roll:
Lično, preferiram varijantu bez nestašnih trepuški, bez foliraže. Ali sa razgovorom i dogovorom, pitanjima i odgovorima, i situacijama tipa - 'aj dodji, treba mi pomoć na kratko.

Back