Načina i vidova komunikacije ima mnogo. Ali, zdrave komunikacije je relativno malo. Sa druge strane, koliko ljudi - toliko navika, načina ophodjenja, mišljenja i naravno, ćudi

Verujem da svako radi onako kako najbolje zna i ume.
Ipak, ta trep-trep varijanta i prenemažuća komunikacija,
pogotovo sa nekim ko mi je blizak, a
ekstra-pogotovo sa onim sa kim živim i delim i hleb i krevet i sve ostalo i sve izmedju, mi je nezamisliva. Pa, suncemužarko, ako u svojoj kući, sa svojim mužem, moram na trep-trep da dobijam ono što mi treba/želim, čemu sve, koja je svrha?

Svojevremeno sam, neposredno pre i posle sklapanja braka, od nekih žena dobijala savet - nemoj ti sa njim da se svadjaš, nemoj da mu odgovoriš, ako je ljut pusti, neka se isprazni, ti samo ćuti, a posle, mrak i krevet sve reše i izglade

I na taj savet sam se ježila i stresala. Zaboga miloga, pa ja se udajem, a ne prodajem

E, malo mi, tj. šta da se lažemo, malo mnogo mi ova trepćuća konverzacija na to liči. Bem ti, pa ako ne mogu nešto normalno da pitam/tražim/zamolim, kako god, onda neću uopšte.
Nekako mi se čini da trep-trep nije način da se nešto dobije, da se nešto postigne, već je to model i stil života. I spada u red manipulacija, klasu teških manipulacija, po mom mišljenju. I ne ograničava se na suprotni pol, a na žalost ni na odrasle. Trep-trep manipulanti su takvi, uglavnom i prema mom iskustvu, i prema sopstvenoj deci, i prema roditeljima, i prijateljima, i kolegama... i uvek i svuda. Uzmite im trepavice, kao da ste im gaće skinuli na sred gradskog trga. Ostaće ogoljeni, prazni, bez oružja, tj. orudja.
Muškarci koji na to padaju su posebna priča. Prvo, u svojoj kući će padati na to, ali samo odredjeno vreme. Dok je brak/zajednički život svež, dok je seks dobar, dok je telo zategnuto i bez celulita... dok im ne dosadi. A onda, vremenom, ostane samo trpljenje manipulatora, tihi, pa sve otvoreniji prezir prema manipulatoru, i sve češća prebacivanja, prevrtanja očima i slično tome... A drugo, taj i takav isti muškarac će nastaviti da pada na trep-trep fore drugih žena, tako nežnih i krhkih i tako željnih viteza, heroja, zaštitnika...

Lično, preferiram varijantu bez nestašnih trepuški, bez foliraže. Ali sa razgovorom i dogovorom, pitanjima i odgovorima, i situacijama tipa - 'aj dodji, treba mi pomoć na kratko.