Jan Hus Poznat Poruka 8.098 14.04.2017. u 02:41 - Trenutno slusam #19.771 ЗАХВАЛНОСТ У кавез улазих место дивље звери, одслужих рок, урезах име на бараку и живех на мору, рулет ме изневери, ручах, ђаво га знао са ким све, у фраку. С висина ледника гледах пола света, хранитељку земљу моју одбацих. Трипут тонух, распорен сам два пута; од људи што ме заборавише град направих. Тумарах степема што памте крик Хуна, облачих што се поново враћа у моду, сејах раж, покривах терпапиром гумна и једино што не попих суву воду. Црне зене конвоја у своје снове пустих, хлеб прогонства до корице пождеран је. Сем кукњаве све књигама мојим допустих, пређох на шапат. Четрдесета ми је. Шта да кажем о животу? Испостави се дугом. Са патњом само осећам солидарност. Али све док ми уста не запуше глином, из њих ће се чути једино захвалност.
ЗАХВАЛНОСТ У кавез улазих место дивље звери, одслужих рок, урезах име на бараку и живех на мору, рулет ме изневери, ручах, ђаво га знао са ким све, у фраку. С висина ледника гледах пола света, хранитељку земљу моју одбацих. Трипут тонух, распорен сам два пута; од људи што ме заборавише град направих. Тумарах степема што памте крик Хуна, облачих што се поново враћа у моду, сејах раж, покривах терпапиром гумна и једино што не попих суву воду. Црне зене конвоја у своје снове пустих, хлеб прогонства до корице пождеран је. Сем кукњаве све књигама мојим допустих, пређох на шапат. Четрдесета ми је. Шта да кажем о животу? Испостави се дугом. Са патњом само осећам солидарност. Али све док ми уста не запуше глином, из њих ће се чути једино захвалност.