Trenutna vlast loša, ali šta će ljudi kada nestane? (Food for thought)

Republika neka ostane.
Sa ostalim se slažem.

Немаш појма да ти никада ниси ни живео у Републици.

Република се као прави од 1944. и намерно никада није завршена и направљена због узурпације

Што се грбаво роди, нико не исправи

O ovome razmišljam jedno dobro vreme. Pitanje se radi o tome da uspostavimo činjenicu kako je Vučić neustavan, bahat, lud i kakvi mu se već sve pridevi pripusuju. Šta mislite da će srpski narod da radi kada se probudi jedno jutro i SNS i Vučića nema, ta mrlja na Srbiji je očišćena i ne pretstavlja nikakvu pretnju? Da li mi je premisa pogrešna u samom početku? Slobodno me ispravite, tu smo da razglabamo.

Činjenica je da postoje ljudi trenutno u Srbiji koji žive od toga da mrze nešto što je aktuelno i često se pribijaju uz one dobroćudne koji imaju plan i ideju za buduće vreme. Koliki problem zapravo predstavljaju ti ljudi koje gura i pogon im je mržnja i samo mržnja prema trenutnoj vlasti? Ljudi koji čitave dane provode spamujući i drečući se i izjavljujući svakakve stvari o onome ko vlada Srbijom u tom trenutku, što često dovodi do ludila.

Da li mi kao narod uopšte možemo da delujemo za svoju korist kada npr. Vučić i SNS/SPS i ko već ne budu smetali na sceni Srbije?
Ovo je zapravo bolje obrazloženje moje misli.

Šta će raditi ljudi koji su do juče bili glasni mrzitelji vlasti ili cenzurisani od strane iste. Da li će biti u mogućnosti da ostvare svoj puni potencijal?

Trenutni protesti imaju glasne pojedince koji nude ljudima med i mleko kroz retoriku, a zaboravljaju činjenicu da je većina srpskog naroda politički i ekonomski nepismeno, pa kad bi došli na vlast kako misle da išta učine ako isti narod ne opismene.
Razmišljam, bilo bi mi kao keru kad bi mu skinuli krpelje,buve, vlaške, očistili od pantljičara i okupali šamponom i mlakom vodom.

O ovome razmišljam jedno dobro vreme. Pitanje se radi o tome da uspostavimo činjenicu kako je Vučić neustavan, bahat, lud i kakvi mu se već sve pridevi pripusuju. Šta mislite da će srpski narod da radi kada se probudi jedno jutro i SNS i Vučića nema, ta mrlja na Srbiji je očišćena i ne pretstavlja nikakvu pretnju? Da li mi je premisa pogrešna u samom početku? Slobodno me ispravite, tu smo da razglabamo.

Činjenica je da postoje ljudi trenutno u Srbiji koji žive od toga da mrze nešto što je aktuelno i često se pribijaju uz one dobroćudne koji imaju plan i ideju za buduće vreme. Koliki problem zapravo predstavljaju ti ljudi koje gura i pogon im je mržnja i samo mržnja prema trenutnoj vlasti? Ljudi koji čitave dane provode spamujući i drečući se i izjavljujući svakakve stvari o onome ko vlada Srbijom u tom trenutku, što često dovodi do ludila.

Da li mi kao narod uopšte možemo da delujemo za svoju korist kada npr. Vučić i SNS/SPS i ko već ne budu smetali na sceni Srbije?

Šta će raditi ljudi koji su do juče bili glasni mrzitelji vlasti ili cenzurisani od strane iste. Da li će biti u mogućnosti da ostvare svoj puni potencijal?

Trenutni protesti imaju glasne pojedince koji nude ljudima med i mleko kroz retoriku, a zaboravljaju činjenicu da je većina srpskog naroda politički i ekonomski nepismeno, pa kad bi došli na vlast kako misle da išta učine ako isti narod ne opismene.
pa narod i ne menja vlast. Na ulici su interesi svetskog hegemona a njegova propaganda to kanalise u "studente", rektore, blokadere, N1,...............

pa narod i ne menja vlast. Na ulici su interesi svetskog hegemona a njegova propaganda to kanalise u "studente", rektore, blokadere, N1,...............
To priča da narod ne menja vlast što piju bukvalno neljudi koji hoće da se liše odgovornosti i izigravaju žrtve dok se drže za čelo kao srpska majka na onom posteru iz WW1, pa viču "jadni mi, teško nama" kao kakve babe narikače. Takvi su i studenti blokaderi i naprednjaci botovi.

Немаш појма да ти никада ниси ни живео у Републици.

Република се као прави од 1944. и намерно никада није завршена и направљена због узурпације

Што се грбаво роди, нико не исправи
Živeo sam u Italiji i Španiji, kad je postala Republika.
A i bez stoga znam šta je Republika.
Lako optužuješ, a još lakše osuđuješ.

To priča da narod ne menja vlast što piju bukvalno neljudi koji hoće da se liše odgovornosti i izigravaju žrtve dok se drže za čelo kao srpska majka na onom posteru iz WW1, pa viču "jadni mi, teško nama" kao kakve babe narikače. Takvi su i studenti blokaderi i naprednjaci botovi.
a svaki od tih majmuna sa ulice ima preko 1500 evra platu, radi za stranu firmu (sad vidimo cime se te firme bave).

Prosto ko pasulj, idu svi na robiju! :mafijas:

1000004779.jpg

Cinjenica je da smo drustvo koje sacinjavaju pojedinci bez ikakve gradjanske svesti i poznavanja osnovnih postulata gradjanskog drustva, stoga je logicno da postoji strah od vlasti, kako smene jedne tako i uspostave buduce. Narod ne shvata vlast kao vlastitu ekstenziju, vec kao grupu pojedinaca ili vrlo cesto osobu koja treba da resi sve njihove probleme bez aktivnog ucesca njih samih i njihovog rada i zalaganja za ciljeve u vlastitom interesu.To je zapravo vid autodestruktivnog ponasanja u kome narod radi na vlastitom unistenju bez svesti o tome.
Jedino kada reaguju je kada ih se bukvalno ubija i kada su gladni a to isto radi i stoka i onda se cude sto se nista ne menja i ne resava dok se zivot mimo njih desava.Ne mogu da se ujedine da sacuvaju parkic za decu od 5 godina a da ih neki faktor ne poremeti i zato je ovaj pokusaj od samog starta bio osudjen na propast.
Umesto da se bave smenom vlasti oni se bave otezavanjem zivota sami sebi i ostalim gradjanima i dopustaju da ih kao ovce vode dublje u zabludu neki bubuljicavi golobradi marginalci i provincijalci koji su zapravo izdrzavana lica i sa slobodom mozemo reci lica koja uzivaju tudju negu..
Jos dolaze iz naroda tako glupe izjave kao sto su 'studenti ce da rese probleme' ...

Kakva nesretna relativizacija ovog kriminalnog režima.🙄 Kao, "mrzite ovaj režim jer, jelte, mrzite sve".

Činjenica je da postoje ljudi trenutno u Srbiji koji žive od toga da mrze nešto što je aktuelno i često se pribijaju uz one dobroćudne koji imaju plan i ideju za buduće vreme. Koliki problem zapravo predstavljaju ti ljudi koje gura i pogon im je mržnja i samo mržnja prema trenutnoj vlasti? Ljudi koji čitave dane provode spamujući i drečući se i izjavljujući svakakve stvari o onome ko vlada Srbijom u tom trenutku, što često dovodi do ludila. Šta će raditi ljudi koji su do juče bili glasni mrzitelji vlasti ili cenzurisani od strane iste. Da li će biti u mogućnosti da ostvare svoj puni potencijal?
Bice kao sa antivakserima, malo se uskopistili dok ih nisu cipovali, sad svi mirni i zombirani. Ni MMR vise niko ne pominje.

Znači ako neki narod mrzi svoju vlast , problem je u narodu, nikako u vlasti?

To što nisu uspeli da nas integrišu u EU već 15 godina, to što postajemo rudarska kolonija, to što se naši ljudi odseljavaju a njihova mesta popunjavaju migranti, to što gubimo teritorije, to što se bizinis u srbiji pretvorio u satiranje od korupcije, to što u društvu nema dijaloga i poštovanja nego satanizacije i represije nad neistomišljenicima... to svakako nisu dovoljno dobri argumenti da neki narod ne bude zadovoljan? :think:

Većina Srbije su građani koji su naivni, koji su sendvičari, koji se lako prodaju i koji se još lakše manipulišu.

To je odlična podloga za svaki režim, jer onda ne mora da radi dobre stvari već može da jaše građane. To Vučić kao vešt manipulator koristi 120%.

Da li će sledeća vlast isto da kaže "pa čekaj, imam pred sobom naivan i pritup narod, što bih ga izvodio na pravi put kad to zahteva nerazumnu količinu zalaganja, truda i rizika, kad mogu da ga jašem i uživam", to niko ne može da ti kaže. Ne postoji odgovor na to pitanje. To je stvar kocke.

Back