Trenutak

M. Antić: "Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da prevaziđeš trenutak, jer trenutak nekada ume da bude duži i strašniji od vremena i večnosti."

-Trenutak je koncentracija vremena u večnosti. U trenutku užasa nestaje i vreme i večnost. Postoji samo stradanje koje nas preplavi. U kojem se izgubimo, pa ne vidimo izlaz. Nismo svesni izbora. Ne shvatamo da je izvan užasa neuništivo svetlo života i smisla. Kad se odvoji od tog svetla stvara se krajnja ograničenost. Spirala patnje i besmisla koja vrtoglavom brzinom vuče u ambis. Dok se ego ne suoči sa vlastitom zabludom i malenkošću ne može se vratiti svetlu života. Ne može postati celovit i dobiti novu snagu i entuzijazam da rastera tamu ambisa.
——————
-Kao što postoji razlika izmedju brušenog i nebrušenog dijamanta tako postoji razlika izmedju umetnosti i filozofije. Umetnost je nebrušeni dijamant koji skriva izvornu lepotu. Filozofija je brušeni. Njoj je misao dala jasne konture i oblik.
———
-Dobitak je kombinacija šanse i izbora. Ako izostane pravilan izbor ostaje samo promašena šansa.
———————
-Najdragocenije stvari se ne čuvaju u sefu, već u srcu.
————-
-Kontrola je potrebna nad mislima, a ne ljudima.
 
Poslednja izmena:

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.