Trening za grudi

moram se nadovezati na ovo za whey...
pansport je postao nerealno skup, a i ove ostale firme koje se bave uvozom i prodajom suplemenata ih prate cenom, al' niko nazalost ne raspolaze nekim vrhunskim kvalitetom...
nama u timu daju 100% whey, koji je bez nekih dodataka, ukusa i zasladjivaca i koji je blago receno odvratan ukusom, znaci na granici da povratish, al' je neprevazidjen kvalitet, pa stoga njega koristim kada treniram...
no obzirom da vec duze vreme ne treniram profesionalno, nemam vise pristup tom whey-u, tako da sam dobro uocio kakav je kvalitet ovih sto se nalaze u slobodnoj prodaji...
inace, proizvodjac je nuscience... a poslednji koji sam koristio je scitec-ov whey i to je po meni najbolji koji sam mogao naci, uporedjujuci cenu i kvalitet...

ne, vec rukomet, i nisam suspendovan zbog dopinga... :mrgreen:
i pomenuo sam whey, koji je dozvoljen suplement...

Cekaj davali Vam besplatno whey, Vi "samo" trebate da trenirate? Koji je to sport da se upisem ja :mrgreen:

Prvi put cujem da postoji renomirana i veoma kvalitetna neka firma a da nije obratila paznju na ukus i da ne baca na to akcenat.

Nisu ti ukusi tolikos tetni kao sto se misli. svaki dan to jedete u kolacima, u cokoladicama, u tortama i sladoledima nase majke sto prave itd.

Ja skoro pronasao na netu neki lik prodaje whey u celofanskim kesama, a unutra samo neki papiric sa deklaracijom whey-a , odstampan na kompu, haha kao da prodaje kore za pitu :hahaha::rotf:

Ja ne znam ko to moze da kupi tako neprovereno i ko zna odakle je stiglo i ko je to pravio u kom cumezu od fabrike.

Cekaj davali Vam besplatno whey, Vi "samo" trebate da trenirate? Koji je to sport da se upisem ja :mrgreen:

Prvi put cujem da postoji renomirana i veoma kvalitetna neka firma a da nije obratila paznju na ukus i da ne baca na to akcenat.

Nisu ti ukusi tolikos tetni kao sto se misli. svaki dan to jedete u kolacima, u cokoladicama, u tortama i sladoledima nase majke sto prave itd.

Ja skoro pronasao na netu neki lik prodaje whey u celofanskim kesama, a unutra samo neki papiric sa deklaracijom whey-a , odstampan na kompu, haha kao da prodaje kore za pitu :hahaha::rotf:

Ja ne znam ko to moze da kupi tako neprovereno i ko zna odakle je stiglo i ko je to pravio u kom cumezu od fabrike.

pa da brate, posle treninga ti se obavezno znalo da dobijash whey, 2 porcije od 30-ak grama, jedino treba da se trenira... pa bar toliko mogu da obezbede svojim prvotimcima...
inace, vecina kondicionih trenera ti daje te bez ''zasladjivaca i aroma'',a ne be ukusa, i ovaj ima ukus, samo sto je ocajan... :lol:
a to se radi valjda zbog smanjenja ug hidr, zbog cega drugo??
a to za te kvazi whey-eve, ma shok... :hahaha: to prodaje danas izgl ko stigne i gde stigne, a sam Bog zna sta su oni unutra zbudzili... :hahaha:

pa da brate, posle treninga ti se obavezno znalo da dobijash whey, 2 porcije od 30-ak grama, jedino treba da se trenira... pa bar toliko mogu da obezbede svojim prvotimcima...
inace, vecina kondicionih trenera ti daje te bez ''zasladjivaca i aroma'',a ne be ukusa, i ovaj ima ukus, samo sto je ocajan... :lol:
a to se radi valjda zbog smanjenja ug hidr, zbog cega drugo??
a to za te kvazi whey-eve, ma shok... :hahaha: to prodaje danas izgl ko stigne i gde stigne, a sam Bog zna sta su oni unutra zbudzili... :hahaha:

Ti vestacki zasladjivaci se tako i zovu jer im je cilj da zaslade a da ne budu kao secer.

Inace u merici bilo kog wheya od 30 gr ima npr 25 gr proteina i 3-4 gr secera (pricam o onim kao nekvalitetnim whey-evima) , nije to nista strasno, pa sta ako ima 2-5 gr secera?

Posle treninga , a pogotovo kardio treninga koji upraznjavaju svi non-bodybuilding sportisti telo se istrosi glikogen iz misica, i padne secer u telu, tako da je VEOMA BITNO DA SE UZME SECER I JOS BOLJE U KOMBINACIJI SA PROTEINOM. I to prost secer, koji ce izazvati insulinski efekat, i onda kada popijemo i proteine, onda se on brze apsorbuje i ugradjuje nego obicno.

Nego ti vasi treneri culi nesto pa aj da se prave pametni. Posle treninga bi najbolje bilo uzeti kombinaciju dextroze-whey-a - glutamina (antikatabolicka funkcija) aminokiselina i kreatina. To je sve sto treba telu.

Onda se moze trenirati preko granica a da se ne pojavljuje toliki umor, povrede, pretreniranost itd. I naravno predobra ishrana preko celog dana 24h/7/265 dana.

Ti vestacki zasladjivaci se tako i zovu jer im je cilj da zaslade a da ne budu kao secer.

Inace u merici bilo kog wheya od 30 gr ima npr 25 gr proteina i 3-4 gr secera (pricam o onim kao nekvalitetnim whey-evima) , nije to nista strasno, pa sta ako ima 2-5 gr secera?

Posle treninga , a pogotovo kardio treninga koji upraznjavaju svi non-bodybuilding sportisti telo se istrosi glikogen iz misica, i padne secer u telu, tako da je VEOMA BITNO DA SE UZME SECER I JOS BOLJE U KOMBINACIJI SA PROTEINOM. I to prost secer, koji ce izazvati insulinski efekat, i onda kada popijemo i proteine, onda se on brze apsorbuje i ugradjuje nego obicno.

Nego ti vasi treneri culi nesto pa aj da se prave pametni. Posle treninga bi najbolje bilo uzeti kombinaciju dextroze-whey-a - glutamina (antikatabolicka funkcija) aminokiselina i kreatina. To je sve sto treba telu.

Onda se moze trenirati preko granica a da se ne pojavljuje toliki umor, povrede, pretreniranost itd. I naravno predobra ishrana preko celog dana 24h/7/265 dana.

e, tu te moram ispraviti... sad cu da pokusam da ti nadjem ''konfiguraciju'' ovog whey-a, jer sadrzi u 33gr sledece- 27gr proteina, 2 grama secera, a valjda je taj protein neka kombinacija upravo sa glutaminom u sebi, kako su nam objasnjavali, za oporavak misica i ima u sebi, pored nukleozina (msm da se zove inozin) i l-karnitin i kreatin... kao fazon, al' opet uzimash posle sve to isto odvojeno... npr, pre treninga kreatin, posle glutamin i whey, pa pre obroka l-karnitin... sve u svemu, odlican je za odrzavanje ciste misicne mase, i za reparaciju posle treninga... pisao sam gore, do skora sam koristio scitec-ov whey, fazon bela cokolada i jagoda, stucam posle njega pola sata, a ne mogu da pljunem koliko osecam nesto slatko i secera u ustima, tako da sam ubedjen, ne ubedjen vec sam osetio ociglednu razliku izmedju ova dva...
doduse, te preparate ti daju u odredjenom periodu, kad se kondiciono spremas, i nemaju za cilj sad povecanje mase, kao kad lupas gainere, cak bih i smrsao u medjuvremenu...
a to za ishranu, ma brate, malo ljudi u ovoj zemlji ima da prezivi, a kamoli da se hrani na nekom kvalitetnom nivou... sad studiram i zavisim od mnze, sta vise da ti pricam...

Back