LAKI LUCIANO
Domaćin
- Poruka
- 4.279
Tezine nemoj da "juris" jer je bitno da vezbu uradis pravilno,a ne da se "napinjes" i izvodis nepravilne pokrete...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ovo sad sto si napisao je nesto sasvim trece u odnosu na ono sto si prvo napisao.Usporiti se nikako ne moze od teretane,moze biti samo brzi i jaci ako zna kako i sta treba da radi,a sto se tice razvoja koji si pomenuo teretana mu je bas potrebna i ako on ima snagu da radi 10 ponavljanja u 3 serije na Bencu sa 50 kg a to uradi pravilno onda ne moze da skodi njegovom razvoju,moze samo da mu pomogne,a ako ne radi pravilno i 5 kg moze da ga upropasti,jer nije kilaza u pitanju vec nacin izvodjenja vezbe.Ukrutiti se u teretani niko nece ako se istegne posle treninga...
Mene je mnogo usporila, godinu dana nisam nista drugo radio osim teretane jako spora ponavljanja disanje regulisaono sve, uspori to je normalno, ali on nema sanse da se uspori jer pored teretane imace i fudbal, jos da radi malo ekplozivnija ponavljanja tim boljeNe moze ga teretana ni "usporiti" a ni "ukrutiti",to se desi samo onima koji ne znaju pravilno da vezbaju.
Znas li ti druze koliko to brzo ide ka gore, to na pocetku, najlepse je kad tek pocinjes sa teretanom, masa ide nenormalno gore, pa cak i da jedes 2 obroka(kao meni nekad, ali ti jed 5-6 i svedi 2g po kg proteina i 4-6g po kg ugljenih hidrata, izbegavaj proste uh, belo brasno, zivotinjeske masti, gainere, kasnije mozers whey, kreatin, glutamin, bcaa, NO itd)Eh da mogu 50 kg...radim sada sa 20 kg na bencu,polako za sad pa cu povecavati
(znam da si dao primjer 50 kg)....naravno,ne "jurim" nista
![]()
Pa svako ce da se uspori ako godinu dana i nista ne radi a ne ide u teretanu i radi ne pravilno sta i kako treba.Glavni trening za brzinu kod fudbalera,kosarkasa,sprintera je u teretani sa tegovima.Mene je mnogo usporila, godinu dana nisam nista drugo radio osim teretane jako spora ponavljanja disanje regulisaono sve, uspori to je normalno, ali on nema sanse da se uspori jer pored teretane imace i fudbal, jos da radi malo ekplozivnija ponavljanja tim bolje![]()
Pa jeste, ali kakav je njihov trening? Brzog ponavljanja (eksplozivnog), kad si na masi skocentrises se samo na ponavljanje sporo(negde ide brzo recimo kod tricepsa negativno) i ukoliko uz too nista ne treninras normalno je da usporis![]()
Opet ti kazem da ne postoji trening za masu i definiciju vec samo ishrana.Ko jos vezba sa 2 kg? Svako treba da radi sa maksimalnom kilazom sa kojom moze da izvede pravilno vezbu,jer sto veca kilaza veci je misic,a to sto vidis na Powerlifterima je salo koje je tu zbog njihove ishrane koja mora biti takva kakva je...
Aha,moze i od 0,5 L uzmes dve i vezbas biceps i triceps,ima da bude ruka 45 cm za nedelju dana.Ja sam video u "U zdravom telu zdrav duh" tako.. Rekli su da mogu duzmem i dve flaše vode
![]()
Postoji trening za masu i definicijuIshrana je osnova za to, ali uzmi recimo teg od 2kg i radi piceps pregib 100 ponavljanja, sta ćeš uraditi? sagorećeš taj deo maksimalno, velike težine dosta više luče testosterone od manjih težina, amda mogu i manje težine ali pod veoma sporim kontrolisanim ponavljanjima, zato postoje razne varijacije, tipa rastuće, opadajuće, super, HIT serije pa pogledaj powerliftere koliki su? OGROMNI!