Trening u teretani?

pterobog

Primećen član
Poruka
720
Imam 15 godina,visok 1,75,oko 70 kg...isao sam u tereanu mjesec dana pa sam prestao zbog treninga sa fudbalom,to mi je i problem jer imam skoro svakodnevno treninge i sada cu jos ubaciti teretanu.Sjutra opet krecem u teretanu pa me zanima da li je ovakav raspored dobar?

E ovako,odlucio sam se za 3 treninga nedeljno full body i pronasao trening na jednom forumu (svi ga hvale,vidjecemo :) )
Trening A:
1 cucanj 3x6-8
2 leg press 3x6-8
3 kosi bench 4x10-12
4 jednorucno veslanje bucicom 4x10-12
5 letenje za zadnje rame 4x10-12
6 potisak sa cela 4x10-12
7 stojeci dvorucni pregib 4x10-12
8 podizanje nogu 3x12

Trening B:
1 bench press 3x6-8
2 kosi bench bucicama 3x6-8
3 prednji cucanj 3x10-12
4 zgibovi ili lat 4x10-12
5 letenje za srednje rame 4x10-12
6 uski bench 3x8-10
7 biceps pregib bucicama 4x10-12
8 trbsunjaci na kosoj klupi 3x12

Trening C:

1 mrtvo dizanje 3x6-8
2 veslanje u pretklonu 3x8-10
3 potisak ispred za rame 3x6-8
4 iskorak 4x10-12
5 sleganje ramenima 4x10-12
6 propadanja za triceps 4x10-12
7 Stojeci dvorucni pregib uskim hvatom 4x10-12
8 trbusanjaci, kosi, dizanje nogu 2+2x12

Raspored: Pon,Sri,Pet
Imam sve slike tako da mi je super

E da cujem misljenja? (ja mislim da su treninzi dosta teski)

Poslednja izmena:
Imam 15 godina,visok 1,75,oko 70 kg...isao sam u tereanu mjesec dana pa sam prestao zbog treninga sa fudbalom,to mi je i problem jer imam skoro svakodnevno treninge i sada cu jos ubaciti teretanu.Sjutra opet krecem u teretanu pa me zanima da li je ovakav raspored dobar?

Pon:Ruke
Sri:Grudi i Ledja
Pet:Ruke
Sub:Noge

U trening sa rukama naravno ubraja se biceps,triceps,nadlaktica.Otprilike ubacio bih sve vjezbe odavde www.muskimagazin.com/2011/03/18/trening-za-velike-ruke/ i jos dodao neke.
Da li je malo jednom nedeljno grudi i ledja?
Ukoliko bi neko izvrsio neke korekcije,molim vas da kaze? :worth:

Split sistem je dobar ali ne i za tebe. Veći efekat ćeš imati ako budeš radio full body trening 3 puta nedeljno. To ti je trening samo sa osnovnim vežbama (izguglaj malo)

Split sistem je dobar ali ne i za tebe. Veći efekat ćeš imati ako budeš radio full body trening 3 puta nedeljno. To ti je trening samo sa osnovnim vežbama (izguglaj malo)

O tome sam i mislio,tako sam i radio ovih mjesec dana,pa sam onda podijelio trening na ruke i noge,jer mene privlace sve one sprave tako da bi mi full trening trajao 2 sata...ali ipak cu razmisliti da radim full body trening

E ovako,odlucio sam se za 3 treninga nedeljno full body i pronasao trening na jednom forumu (svi ga hvale,vidjecemo :) )
Trening A:
1 cucanj 3x6-8
2 leg press 3x6-8
3 kosi bench 4x10-12
4 jednorucno veslanje bucicom 4x10-12
5 letenje za zadnje rame 4x10-12
6 potisak sa cela 4x10-12
7 stojeci dvorucni pregib 4x10-12
8 podizanje nogu 3x12

Trening B:
1 bench press 3x6-8
2 kosi bench bucicama 3x6-8
3 prednji cucanj 3x10-12
4 zgibovi ili lat 4x10-12
5 letenje za srednje rame 4x10-12
6 uski bench 3x8-10
7 biceps pregib bucicama 4x10-12
8 trbsunjaci na kosoj klupi 3x12

Trening C:

1 mrtvo dizanje 3x6-8
2 veslanje u pretklonu 3x8-10
3 potisak ispred za rame 3x6-8
4 iskorak 4x10-12
5 sleganje ramenima 4x10-12
6 propadanja za triceps 4x10-12
7 Stojeci dvorucni pregib uskim hvatom 4x10-12
8 trbusanjaci, kosi, dizanje nogu 2+2x12

Raspored: Pon,Sri,Pet

Imam sve slike tako da mi je super :D

E da cujem misljenja? (ja mislim da su treninzi dosta teski) :D

Poslednja izmena:
E sad da pitam...mozda je glupo pitanje ali sto cu :D...koliko je dosta da dizem kada radim bench press?Radio sam sa 20 kg (10 na jednu 10 na drugu) je li to dovoljno?...a koliko kg na cucanj,koliko veslanje u pretklonu?..molim vas za odgovor???

NEMOJ TAKO RADITI AKO IGRAS FUDBAL,tj. ako imas i fudbalske treninge jer nece organizam izdrzati,pretreniraces se.Treniraj 2x nedeljno celo telo i to ovako,ako je utakmica u subotu,nedelju odmaras ceo dan(bez fizicke aktivnosti),a onda ponedeljkom i cetvrtkom ides u teretanu i pored toga na fudbalske treninge. ;) Ja bi ti predlozio da radis sledece:Benc,Hamerov pregib bucicama za biceps,tockic(tockic je vezba za stomak,uzmes mali tockic za tu namenu...),Lat masina iza glave,Triceps na Smit masini,Kratki trbusnjaci i za ramena potisak iza glave.Radis sve jednu vezbu za drugom,30 s radis vezbu pa 30 s odmaras i prelazis na sledecu vezbu i tako radis jednu seriju,kad je zavrsis odmoris 3 min,pa sledeca serija,radis ukupno cetri serije.Ceo trening sa zagrevanjem,glavnim delom i istezanjem traje oko 45 min.Odvoji vreme i idi u pravu teretanu gde imas sprave koje sam ti rekao.Noge sad ne radis jer sezona tek pocinje,noge radi kad je pauza i kad nema treninga u fudbalu,niti utakmica(znaci decembar i jun mesec,u zavisnosti gde igras fudbal).Ovo ti je bio jedan trening,drugi neka bude...Kosi Benc,Skot klupa bucicom,sklopke,Lat masina ispred glave,triceps bucicom iza glave u stojecem polozaju,Izdrzaji(polozaj za sklek,ali oslonac na laktovima,tako stojis 30 s) i za tamena letenje bucicama. :D Vezbe koje ne znas sta su pitaj nekog da ti pokaze i objasni kako treba pravilno da radis tu vezbu...Ovo ti je moj prdlog,a ti radi kako mislis da treba. ;) Pozz

E sad da pitam...mozda je glupo pitanje ali sto cu :D...koliko je dosta da dizem kada radim bench press?Radio sam sa 20 kg (10 na jednu 10 na drugu) je li to dovoljno?...a koliko kg na cucanj,koliko veslanje u pretklonu?..molim vas za odgovor???
A sipku ne racunas? :D normalno je da stavljas koliko ti mozes, ne mozes staviti 200 a max ti je 50kg, stavljaj onu tezinu sa kojom mozes maximum izbaciti 10-12 ponavljanja ali ti umesto 10 ako ti je to max odradi 8 ponavljanja. Slozio bih se sa LAKI LUCIANO ti posto imas treninge trebao bi smanjiti i na 2x ili 3x ali da ljudski sa suplementacijom i ishranom ispratis to sve ;)

NEMOJ TAKO RADITI AKO IGRAS FUDBAL,tj. ako imas i fudbalske treninge jer nece organizam izdrzati,pretreniraces se.Treniraj 2x nedeljno celo telo i to ovako,ako je utakmica u subotu,nedelju odmaras ceo dan(bez fizicke aktivnosti),a onda ponedeljkom i cetvrtkom ides u teretanu i pored toga na fudbalske treninge. ;) Ja bi ti predlozio da radis sledece:Benc,Hamerov pregib bucicama za biceps,tockic(tockic je vezba za stomak,uzmes mali tockic za tu namenu...),Lat masina iza glave,Triceps na Smit masini,Kratki trbusnjaci i za ramena potisak iza glave.Radis sve jednu vezbu za drugom,30 s radis vezbu pa 30 s odmaras i prelazis na sledecu vezbu i tako radis jednu seriju,kad je zavrsis odmoris 3 min,pa sledeca serija,radis ukupno cetri serije.Ceo trening sa zagrevanjem,glavnim delom i istezanjem traje oko 45 min.Odvoji vreme i idi u pravu teretanu gde imas sprave koje sam ti rekao.Noge sad ne radis jer sezona tek pocinje,noge radi kad je pauza i kad nema treninga u fudbalu,niti utakmica(znaci decembar i jun mesec,u zavisnosti gde igras fudbal).Ovo ti je bio jedan trening,drugi neka bude...Kosi Benc,Skot klupa bucicom,sklopke,Lat masina ispred glave,triceps bucicom iza glave u stojecem polozaju,Izdrzaji(polozaj za sklek,ali oslonac na laktovima,tako stojis 30 s) i za tamena letenje bucicama. :D Vezbe koje ne znas sta su pitaj nekog da ti pokaze i objasni kako treba pravilno da radis tu vezbu...Ovo ti je moj prdlog,a ti radi kako mislis da treba. ;) Pozz

Razmislicu i o ovome predlogu,danas cu poceti po ovome treningu 3x pa cu vidjeti.Imaju i u ovoj teretanis ve vjezbe sto si nabrojao.Hvala na predlogu! :)

A sipku ne racunas? :D normalno je da stavljas koliko ti mozes, ne mozes staviti 200 a max ti je 50kg, stavljaj onu tezinu sa kojom mozes maximum izbaciti 10-12 ponavljanja ali ti umesto 10 ako ti je to max odradi 8 ponavljanja. Slozio bih se sa LAKI LUCIANO ti posto imas treninge trebao bi smanjiti i na 2x ili 3x ali da ljudski sa suplementacijom i ishranom ispratis to sve ;)

Naravno plus sipka :D ...slazem se :)

Dečko hoće da vežba kod druga u teretani. Jesi li siguran da će znati pravilno to da radi ako nema nadzor stručnog lica? Ali dobro, da ne ispadne da solim pamet. :)

Ovo sad sto si napisao je nesto sasvim trece u odnosu na ono sto si prvo napisao. ;) Usporiti se nikako ne moze od teretane,moze biti samo brzi i jaci ako zna kako i sta treba da radi,a sto se tice razvoja koji si pomenuo teretana mu je bas potrebna i ako on ima snagu da radi 10 ponavljanja u 3 serije na Bencu sa 50 kg a to uradi pravilno onda ne moze da skodi njegovom razvoju,moze samo da mu pomogne,a ako ne radi pravilno i 5 kg moze da ga upropasti,jer nije kilaza u pitanju vec nacin izvodjenja vezbe.Ukrutiti se u teretani niko nece ako se istegne posle treninga...

Back