Trening smanjuje smrtnost i do 400%

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam 33 godine , ako dozivim potvrdjujem :D
Čekamo tvoj 83ći... (ja ću možda biti master u boćanju i 90.ću da guram lol)
Ako mi kažeš da možeš i onda šta možeš danas doću da obaramo ruke... :>

Sve je ok. Hrani se što zdravije. Imaj dovoljnu fizičku aktivnost, nekad i više kako kome. Minimum stresa, ne zamaraj se onim što nije do tebe previše(nema potrebe samo skraćuješ svoje korisno vreme) i ne teraj druge ono što nisi ni sam još iskusio..
Iako ima primera koje si naveo...
Ali i mnogo faktora koji su specifični za svakoga i koji utiču koliko će neko da živi...

Od saobraćajnih i drugih nesreća i nepogoda, do virusa ili razvitka tumora/raka, fizičkih problema usled raznih uzroka, i drugo...

Živi i dozvoli drugima da žive...

Pobediše naše odbojkašice, finale Eura sa Italijankama... 3:1 protiv Holandije.
Primačice, blokerke, tehničarke, smečerke...

Postoje mnogi mentalni poremecaji zbog kojih ljudi izvrse samoubistvo cak i kad imaju porodicu , prijatelje i fizicko zdravlje , ali to po definiciji znaci da nisu imali mentalno zdravlje.
Dobro... ovo ćemo zaboraviti...
Vraćamo se na to: da li je dovoljno fizičko i mentalno zdravlje za srećan život?
Ti kažeš da je tebi dovoljno... drugi ljudi koji oba imaju ponekad su veoma nesretni...

Nekad treniram po ceo dan zivim trening, bez hemije, bez suplementacije. Kao rezultat toga imam najbolju fiziku na krstarici, bez lazne skromnosti a u diskusijama steroidasi padaju u drugi plan. To je bitno, ako naidje neko dete nek zna da se najbolji rezultati postizu prirodno, jede se samo ono sto majka spremi, iz serpe, tiganja, lonca, ono sto se ubere na drvetu i sl. Suplementacija ne radi.

Kakva sad majka, šerpa, ubere....ja mislio ti samo kavijar, paštetu od ajkule, hobotnicu, tartufe.... 😂😂😂

Trening jeste bitan ali umereno.
Svako prema svojim prirodnim predispozicijama.
I onoliko koliko kome odgovara. Potpuno individualno.

Osim fizicke, trening ima i psiholosku i socioloslu komponentu.
Kod mene u boks klubu, svi smo kao porodica. Imam klinca od 17 godija koji imaj dijagnostikovanu klinicku depresiju. Jednom je rekao da je najsrecniji na treninzima, jer oseca da ga tu najvise ljudi voli.

Inace, preporucujem uvek borilacke sportove (naravno, amaterski i lagano da se trenira), pogotovo za decu jer mislim da su tu deca najvise povežu i najlepse se druze. :)

Kod mene u boks klubu, svi smo kao porodica. Imam klinca od 17 godija koji imaj dijagnostikovanu klinicku depresiju. Jednom je rekao da je najsrecniji na treninzima, jer oseca da ga tu najvise ljudi voli.

Inace, preporucujem uvek borilacke sportove (naravno, amaterski i lagano da se trenira), pogotovo za decu jer mislim da su tu deca najvise povežu i najlepse se druze. :)
Ovo si lepo napisao kao pravi trener

I kod mene radi ta psihološka dimenzija.
Kad sam počinjao mrzelo me je da idem a sad jedva čekam. Iako realno fizički stagniram ali teretana mi je ušla u life style.

https://www.youtube.com/watch?v=hN12iDSlFEc&t=3024s

Samo neki od podkasta na ovu temu , postoje i knjige , ali svi znamo da je trening izuzetno zdrav , produzava zivot i povecava kvalitet nasih zivota , zasto onda tako mali procenat populacije trenira ?
Kada se uporedi smrtnost kod raznih oboljenja dodje se na razne brojke , pusenje povecava smrtnost za otprilike 40-50% svake godine u odnosu na nepusaca , visok pritisak za oko 20% , osobe koje su na dijalizi imaju oko 170% vece sanse da umru te godine u poredjenju sa osobama koje nisu na dijalizi.
Kada se uporede osobe koje nisu fit i koje jesu fit brojke su jos vece , samo ako se uporede ljudi koji su u donjih 25% po pitanju fitnesa sa ljudima koji su u u grupi od 50-75% sanse smrti su malo spod 200% , znaci slicno kao da poredimo osobu bez bubrega i zdravu osobu.
Koliko vi potrosite vremena nedeljno na fizicku aktivnost ?
На први поглед ми Срби и генерално Балканци смо болесна нација као и Американци, али заправо Американци у већем проценту вежбају и воде рачуна о исхрани и квалитету живота од нас, али ти исти Американци имају много већи проценат људи који су далеко болеснији од нас и њихов животни век је јако кратак. Дакле имају те екстреме.

Вежбање није добро само због физичке грађе, већ доста утиче и на менталну стабилност, душевни мир и миран сан.

На први поглед ми Срби и генерално Балканци смо болесна нација као и Американци, али заправо Американци у већем проценту вежбају и воде рачуна о исхрани и квалитету живота од нас, али ти исти Американци имају много већи проценат људи који су далеко болеснији од нас и њихов животни век је јако кратак. Дакле имају те екстреме.

Вежбање није добро само због физичке грађе, већ доста утиче и на менталну стабилност, душевни мир и миран саn
Ameri su najdeblja nacija na svetu , ili su bar u top 5 , nas " karaju" cigare i alkohol vise nego gojaznost , mada imas i gojaznih koliko hoces.
Ja prvi volim da pijem i trudim se da se otarasim tog poroka , ali priznati da imas robem je prvi korak :D

Ameri su najdeblja nacija na svetu , ili su bar u top 5 , nas " karaju" cigare i alkohol vise nego gojaznost , mada imas i gojaznih koliko hoces.
Ja prvi volim da pijem i trudim se da se otarasim tog poroka , ali priznati da imas robem je prvi korak :D
Па ко у Србији не воли да пије. Ја на пример, не тренирам један или евентуално два дана недељно и обично тада и пијем, углавном умерено до 4-5 комада.

Наравно и сам тренинг може угрозити здравље, рецимо повреде, срчани проблеми и злоупотреба стероида или сада ових нових ср#ња САРМс, који су као мање штетни од њих.

Али ја разумем и билдере који су на хемији, јер ако сви око тебе се хране лоше, алкохолишу се, дрогирају, на таблетама су, а ти се здраво храниш и узимаш хемију, па опет је већа вероватноћа да ћеш боље проћи, ако умерено си на стероидима.

Наравно и сам тренинг може угрозити здравље, рецимо повреде, срчани проблеми и злоупотреба стероида или сада ових нових ср#ња САРМс, који су као мање штетни од њих.
Srcani problemi koje trening otkrije u vecini slucaja postoje od ranije i ubili bi osobu kako god da okrenes , trening ih ne izaziva , , isto tako mnogo vise povreda nastaje od zivota u sedecem polozaju nego od treninga ( i teze se lece ) , naravno svako treba da se kloni hemije.

А шта је по теби тачно хемија ?
Komplikovana disksuija my brother :) Mnogo hemije moze da pomogne , na primer kao testosteron ili hormon rasta u nekim slucajevima , problem je sto ljudi koriste ta sranja da bi im bicepsi bili veci , tu nastaju problemi.
Znaci zdrava hrana i eventualno protein shejkovi ako hoces ( mada meni izazivaju stomacne probleme ).
To je moje misljenje :)

Komplikovana disksuija my brother :) Mnogo hemije moze da pomogne , na primer kao testosteron ili hormon rasta u nekim slucajevima , problem je sto ljudi koriste ta sranja da bi im bicepsi bili veci , tu nastaju problemi.
Znaci zdrava hrana i eventualno protein shejkovi ako hoces ( mada meni izazivaju stomacne probleme ).
To je moje misljenje :)
Ma то знам и ја, али неки у хемију сврставају и протеин и креатин.

https://www.youtube.com/watch?v=hN12iDSlFEc&t=3024s

Samo neki od podkasta na ovu temu , postoje i knjige , ali svi znamo da je trening izuzetno zdrav , produzava zivot i povecava kvalitet nasih zivota , zasto onda tako mali procenat populacije trenira ?
Kada se uporedi smrtnost kod raznih oboljenja dodje se na razne brojke , pusenje povecava smrtnost za otprilike 40-50% svake godine u odnosu na nepusaca , visok pritisak za oko 20% , osobe koje su na dijalizi imaju oko 170% vece sanse da umru te godine u poredjenju sa osobama koje nisu na dijalizi.
Kada se uporede osobe koje nisu fit i koje jesu fit brojke su jos vece , samo ako se uporede ljudi koji su u donjih 25% po pitanju fitnesa sa ljudima koji su u u grupi od 50-75% sanse smrti su malo spod 200% , znaci slicno kao da poredimo osobu bez bubrega i zdravu osobu.
Koliko vi potrosite vremena nedeljno na fizicku aktivnost ?
200%, значи ко тренира никад неће умрети.

Ne kapiras statistike , sto je u redu , pusenje cigara ti povecava sanse za dobijes rak pluca oko za 900% , pa opet ne dobije svaki pusac rak pluca , i nazalost rak pluca kod nepusaca je sedmi ubica po redu kod rakova.
Капирам ја статистику, али статистика каже да се ризик смањује 400% ? Тј. до 400%, то је откривено на који начин ? Праћено је 1000 људи у лабораторијским условима или неким другим па се дошло до тог закључка ? Ако се смањује смртност, имплицира да ће сви ти људи доживети 100 година, што је апсурдно.
Која је разлика између смањења смртности од 200% и 400% ? Смањења смртности од чега ? Има више болести. Сам си навео разне и разнолике проценте у свом тексту.
Ово имплцира да сви спортисти сигурно доживљавају 100 година ? Статистика не може да каже све, не изводе се закључци тек тако, потребно је направити опсежно истраживање да би се дошло до неког иоле озбиљног закључка.

Капирам ја статистику, али статистика каже да се ризик смањује 400% ? Тј. до 400%, то је откривено на који начин ? Праћено је 1000 људи у лабораторијским условима или неким другим па се дошло до тог закључка ? Ако се смањује смртност, имплицира да ће сви ти људи доживети 100 година, што је апсурдно.
Која је разлика између смањења смртности од 200% и 400% ? Смањења смртности од чега ? Има више болести. Сам си навео разне и разнолике проценте у свом тексту.

Ово имплцира да сви спортисти сигурно доживљавају 100 година ? Статистика не може да каже све, не изводе се закључци тек тако, потребно је направити опсежно истраживање да би се дошло до неког иоле озбиљног закључка.
Ako uporedis najfit i najmanje fit ljude dobijes te brojke , naravno da postoje anomalije kada sportista umre u 35 , ali u vecini slucajeva sto sto si vise fit duze zivis , i jos mnogo bitnije , kvlailitenije zivis :)

Back