Trening smanjuje smrtnost i do 400%

• Začetnik teme Začetnik teme LazaB
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LazaB

Iskusan
Poruka
6.583

https://www.youtube.com/watch?v=hN12iDSlFEc&t=3024s

Samo neki od podkasta na ovu temu , postoje i knjige , ali svi znamo da je trening izuzetno zdrav , produzava zivot i povecava kvalitet nasih zivota , zasto onda tako mali procenat populacije trenira ?
Kada se uporedi smrtnost kod raznih oboljenja dodje se na razne brojke , pusenje povecava smrtnost za otprilike 40-50% svake godine u odnosu na nepusaca , visok pritisak za oko 20% , osobe koje su na dijalizi imaju oko 170% vece sanse da umru te godine u poredjenju sa osobama koje nisu na dijalizi.
Kada se uporede osobe koje nisu fit i koje jesu fit brojke su jos vece , samo ako se uporede ljudi koji su u donjih 25% po pitanju fitnesa sa ljudima koji su u u grupi od 50-75% sanse smrti su malo spod 200% , znaci slicno kao da poredimo osobu bez bubrega i zdravu osobu.
Koliko vi potrosite vremena nedeljno na fizicku aktivnost ?

Nekad treniram po ceo dan zivim trening, bez hemije, bez suplementacije. Kao rezultat toga imam najbolju fiziku na krstarici, bez lazne skromnosti a u diskusijama steroidasi padaju u drugi plan. To je bitno, ako naidje neko dete nek zna da se najbolji rezultati postizu prirodno, jede se samo ono sto majka spremi, iz serpe, tiganja, lonca, ono sto se ubere na drvetu i sl. Suplementacija ne radi.

Nekad treniram po ceo dan zivim trening, bez hemije, bez suplementacije. Kao rezultat toga imam najbolju fiziku na krstarici, bez lazne skromnosti a u diskusijama steroidasi padaju u drugi plan. To je bitno, ako naidje neko dete nek zna da se najbolji rezultati postizu prirodno, jede se samo ono sto majka spremi, iz serpe, tiganja, lonca, ono sto se ubere na drvetu i sl. Suplementacija ne radi.
Ne bih rekao da suplementacija ne radi ( iako je ni ja ne koristim ) ali definitivno je prirodni put daleko bolji .
Evo ga jos jedan interesantan video o dobu pre hemije gde su ljudi jeli uglavnom samo iz serpe i tiganja sto ti kazes , i opet su imali brutalne rezultate.

Ako imas dobru genetiku, ne moras trenirati nista.
Netacno , to sto imas dobru genetiku nije garancija , i opet dug zivot ne znaci kvalitetan zivot , ako hoces da igras fudbal sa unucima moras da treniras , ako zelis da vozis bicikl u 75oj moras da treniras ( ili da ostanes jako fizicki aktivan ceo zivot ).
I nacin zivota ima veliki uticaj na genetiku , daleko od toga da je genetike presudna ( u nekim slucajevima jeste , kod velike vecine nje ).
I opet zamisli koliko bi zivot bio bolji tom coveku sa savrsenom genetikom kad bi jos trenirao :)

Samo neki od podkasta na ovu temu , postoje i knjige , ali svi znamo da je trening izuzetno zdrav , produzava zivot i povecava kvalitet nasih zivota , zasto onda tako mali procenat populacije trenira ?
Kada se uporedi smrtnost kod raznih oboljenja dodje se na razne brojke , pusenje povecava smrtnost za otprilike 40-50% svake godine u odnosu na nepusaca , visok pritisak za oko 20% , osobe koje su na dijalizi imaju oko 170% vece sanse da umru te godine u poredjenju sa osobama koje nisu na dijalizi.
Kada se uporede osobe koje nisu fit i koje jesu fit brojke su jos vece , samo ako se uporede ljudi koji su u donjih 25% po pitanju fitnesa sa ljudima koji su u u grupi od 50-75% sanse smrti su malo spod 200% , znaci slicno kao da poredimo osobu bez bubrega i zdravu osobu.
Da li misliš da ako treniraš ne možeš da se razboliš?

od kad znam za sebe je tako čak i dok nisam vodio najzdraviji život uvek sam pronalazio vremena za neke sklekove,zgibove,propadanja itd.drago mi je da mi je trening danas postao dnevna rutina
Muški pol je skloniji primatskim aktivnostima.

Medjutim, kako će izgledati teretana i čemu služe sprave smislili su ovi sa mozgom.

Netacno , to sto imas dobru genetiku nije garancija , i opet dug zivot ne znaci kvalitetan zivot , ako hoces da igras fudbal sa unucima moras da treniras , ako zelis da vozis bicikl u 75oj moras da treniras ( ili da ostanes jako fizicki aktivan ceo zivot ).
I nacin zivota ima veliki uticaj na genetiku , daleko od toga da je genetike presudna ( u nekim slucajevima jeste , kod velike vecine nje ).
I opet zamisli koliko bi zivot bio bolji tom coveku sa savrsenom genetikom kad bi jos trenirao :)
A sport je garancija cega? Da ce se misici pretvoriti u salo onog trenutka kada prestanes trenirati, da ce tetive koje su drzale velike misice postati labave , pa ces imati problema sa kretanjem...Sta je iznendnom smrcu mladih sportasa, kojima zataji srce, ili im otkazu bubrezi?
Moj cika Dusan, je pusio 100 komada dnevno, i pio pola litre rakije svaki dan , i umro sa 90 godina, zdrav k'o dren

Ranije sam u par faza isao u teretanu pa bataljivao nakon sest meseci. Problem je bio sto sam imao pogresan pristup, orocio bih vezbanje na neko vreme u smislu da nakon 6 meseci hocu rezultate. Medjutim, to je bila greska. Sad imam pravi pristup - idem u teretanu do penzije a rezultati ce vremenom doci. Bez opterecivanja.

Misliš li da je srećan život ako voziš bajk u 75?
Da li ćeš, ako treniraš po vasceli dan, stići da imaš i unuke?

E, kada bi mi ovaj naslov objasnio, bila bih ti zahvalna...

Back