Трема

Poruka
4.607
Имам велики проблем с тремом... Увек када ме нека ''изненадна'' ситуација задеси добијем тешку трему, а те ситуације често нису ништа специјално и већина других људи због њих не би добила трему. Јуче сам кренуо на часове вожње и имао сам толику трему да сам једва покренуо ауто, и не знам како да се ослободим исте (ово с аутом је само последњи пример манифестовања треме који ми се десио). Да ли ви патите од треме и како се борите против ње?

Imam

Sto se tice voznje, nisam je imao, sve dok nisam pao na voznji, sada imam fobiju od tog neslavnog mesta :lol: (mada ima tu jos toga nevezano za voznju)

Pa ono, pokusas da nabedis sebe da to nije nista strasno, valjda :huh:

Da, pre sam bash imala treme, a onda sam
krenula u gimn, i tamo te automatski uche da
sve kulirash, bukvalno si istreniran na sve....
I vishe neam problema, sa bilo chim, kul sam ;)

Taj problem morash da sredish sam sa sobom....

Мислим да то не можеш решити сам са собом. Ако је трема баш велика,могуће да се ради о некој врсти социјалне фобије и онда је добро потражити помоћ психолога.
То се може јавити за неке наизглед смешне ситуације,нешто што други људи виде као неважно.
Нпр,разговор са другим људима,чак и ако је један човек у питању,самоусредсређеност тј. осећај изразите нелагодности када си у неком друштву итд итд.
Студирам нешто доста слично са психологијом па знам.

nije to nista,uplasi se tek ako ti se ugasi auto na polaganju ko meni,a pandur se smeje pozadi :rumenko: naravno pao sam ,a drugi put bila pandurka :per: ,pa proso.Pouka samo vera u sebe i bez razmisljanja ko gleda i sta misli

ranije sam imao jaku tremu i blokade kad treba nešto sasvim obično da uradim
sada ne, smiren sam i ravan u 90 posto situacija
a ne znam šta je lek
prosto kad uradiš nekoliko puta ono od čega tremariš onda ti postane ko dobar dan

Имам велики проблем с тремом... Увек када ме нека ''изненадна'' ситуација задеси добијем тешку трему, а те ситуације често нису ништа специјално и већина других људи због њих не би добила трему. Јуче сам кренуо на часове вожње и имао сам толику трему да сам једва покренуо ауто, и не знам како да се ослободим исте (ово с аутом је само последњи пример манифестовања треме који ми се десио). Да ли ви патите од треме и како се борите против ње?

Kresni nesto pa neces vise patiti od treme :per:

E 'vako,prvo trazis uzrok problema,trema bese strah od javnog nastupa pred ljudima,a posto je svaki strah odbrambeni mehanizam,borbeni,u osnovi pozitivan,i posto je destruktivan moze da j.ebe...pazi i ljubav moze da sjebe coveka kad je preterana,lenj si gojis se.. impotencija:mrgreen:
samo uradi ono cega se bojis jer se tako strah ''trosi'' i budi svestan da je to samo hormon ,dobar hormon

ja sam imao tremu,takmicenja,borbe najvise,srce lupa znojim se,al' sam je ja iskoristio, cesce muski to imaju,to nam je urodjeno zbog opstanka;)

Ej filozofu idi duvaj onu tvoju vuvuzuelu ili sta li je vec ..I javi mi se kada ti naraste pipica :per: ..(mada po svemu sudeci nece skoro :hahaha: )

Ah, ti si onaj kom sam rekao da mi poduva vuvuzelu. Ili ne? Ima vas mnogo, i svi ste jednolični. Ne mogu sve da vas pobrojim. Ali hvala što si se javio.

Što se pipice tiče, moja je namenjena devojkama, a ne transrodnim modnim kreatorima. I dovoljno razvijena da posluži nameni. :)

Pozdrav od Filozofa (da, to je onaj kom si hteo da poduvaš).

P.S. Ne kaže se "filozofu" nego "filozofe".

Back