Trećina mladih Amerikanaca su LGBTQ

Schrodinger

Poznat
Poruka
8.675
Kakva ce biti sledeca generacija i da li sve stremi ka povratku antickim vrednostima...

Skoro trećina Amerikanaca generacije Z su LGBTQ

Skoro polovina neheteroseksualnih generacija Z izjavila je da su biseksualci, što iznosi 15% svih odraslih generacija Z. Homoseksualci i lezbejke (5% od ukupnog broja) bili su brojčano nadmašeni sa „ostalim“ (8%).
Daleko je vjerovatnije da će se generacija Z identificirati kao nešto drugo nego strejt nego prethodne generacije. Među milenijalcima, 16% je reklo da su neki oblik LGBTQ, pri čemu su homoseksualci i lezbejke skoro jednako česti kao i biseksualci (5% prema 7%).
 
Nije bilo ogavno da muškarac i žena budu prosto jedno za drugo... ali i dalje stoji da mnoga deca iz "tradicionalnih porodica" iz detinjstva nose brojne traume sa kojima ne znaju da se nose drugačije nego da prekinu šablon ponašanja nekako, pa i tako?
Konstantne svađe, nesporazumi, nasilje u porodici, homocid, suicidi... svega toga je bilo oduvek kad se znalo manje/više ko je glava, a ko stub porodice, te se nije obraćalo pažnje na to čemu sve deca svedoče, a nije se povelo računa o tome šta im smeta.
Ne ulazim nikome u privatnost koje je važan deo i seksualnost. Neću o tome kome je šta urođeno, ko je šta preuzeo/preduzeo kao odgovor na direktno okruženje, a nisam ni dovoljno edukovana da o tome vodim posla.
Imam mnogo razloga da odbijem da se deklarišem kao obična devojka-žena, ali to ipak jesam, to sam-što sam. Ne mogu, ne umem i ne želim da izmislim neki odbrambeni seksualni orjentir za sebe kao odgovor na stvari koje su mi nanele štetu tokom odrastanja. Seksualnost mi nije oružje ili oruđe.
Ima malo jer je poželjno i trendi, ali ima dosta i toga da jedna "tradicionalna porodica" krije mnogo kostura u nekom ormaru, a deca su svemu tome direktni očevici, nerado i učesnici.
Šta ako je trećina te trećine prosto proizvod porodice koja je davala loš primer? Šta ako je seksualnost mnogima, ili makar nekoj manjini, nebitno, način da naprave konfrontaciju i da se izmaknu od boleštine koje su se nagledali u svojoj primarnoj porodici?
 

Back
Top