Treći brak

Poznajete li nekog ko iza sebe ima više od dva braka( dva su sad nekako uobičajena)?
Smatrate li da je to glupost ili vjera u ljubav i želja da se ima neko uz sebe.
Čujem često kako osudjuju takve osobe, što je po mom mišljenju bez veze.
Neko se spaja s papirom, neko bez. Svako kako njemu odgovara. U svakom slučaju su prošla vremena jednog doživotnog partnera.
Za mene su to hrabri ljudi koji vjeruju da ljubav postoji.
Познајем. Ја живим у трећем браку и мени је он заиста трећа срећа.
Први, младалачки промашај. Други, десио се. Трећи, пун погодак.

Poznajete li nekog ko iza sebe ima više od dva braka( dva su sad nekako uobičajena)?
Smatrate li da je to glupost ili vjera u ljubav i želja da se ima neko uz sebe.
Čujem često kako osudjuju takve osobe, što je po mom mišljenju bez veze.
Neko se spaja s papirom, neko bez. Svako kako njemu odgovara. U svakom slučaju su prošla vremena jednog doživotnog partnera.
Za mene su to hrabri ljudi koji vjeruju da ljubav postoji.
Treci brak je po meni samo crvena zastavica da sa tom osobom nesto ne stima.
Neodgovornost. Nezrelost... i nadasve vazno pitanje se postavlja kada ce ta osoba biti sigurna u svoju odluku, mozda se i od trece(g) razvede.

Osobe koje su odlučuju mozgom na zajednicu su za drugu temu.
Volim osobe koje se vode emocijama. Sve drugo je trgovina.
Зашто?
И то је легитимно. Неки људи су такви и живе без проблема, ма чак и трзавица, тако.
Уосталом, човек се заволи ако је добар.
А размисли, наше баке и прабаке су се удавале уговорено.
Брак из љубави је модерна категорија. Избоксована пре максимално 70-80 година.

Зашто?
И то је легитимно. Неки људи су такви и живе без проблема, ма чак и трзавица, тако.
Уосталом, човек се заволи ако је добар.
А размисли, наше баке и прабаке су се удавале уговорено.
Брак из љубави је модерна категорија. Избоксована пре максимално 70-80 година.
Naravno da je sve legitimno. Svi smo različiti i svako bira svoj način.

Ja bez prstena na svakom prstu desne ruke ne odustajem :mrgreen:

СТГ.jpg

"Са` ћу све да ти кажем.

Срећа те гледа, ал ти ђаво не да."

Treci brak je po meni samo crvena zastavica da sa tom osobom nesto ne stima.
Neodgovornost. Nezrelost... i nadasve vazno pitanje se postavlja kada ce ta osoba biti sigurna u svoju odluku, mozda se i od trece(g) razvede.
Zašto nešto ne bi štimalo s tom osobom ako su joj prethodni partneri preminuli, a na temi su se spominjali i takvi slučajevi?

Мислиш на децу? Продужење врсте?
Па баш због тога. Деци је најпотребнија стабилност породице до 4. године. После нека се преиспитују.
Onda to pravilo (5 +2 +2..) važi samo za porodicu sa jednim detetom. Ako je više dece svakom sleduje tih 4 stabilnih godina.

Troje dece, rođenih sa 4 godine razmaka iziskuju 12 stabilnih godina. :aha:

Onda to pravilo (5 +2 +2..) važi samo za porodicu sa jednim detetom. Ako je više dece svakom sleduje tih 4 stabilnih godina.

Troje dece, rođenih sa 4 godine razmaka iziskuju 12 stabilnih godina. :aha:
Истина, али ако се одлуче за више деце ваљда је то знак да могу да функционишу?
Онда терају 2 по 2 по 2 године док деца не одрасту.

Svakako ne osuđujem tako nešto. Svako ima pravo da sa svojim životom radi šta hoće. Pa i da se 15 puta venčava i razvodi ako hoće.
Samo ne razumem takav vid entuzijazma i potrebe za brakom da toliko puta prolaziš kroz njega.
Razveo si se jednom, dobro, razveo si se drugi put... već bi trebalo da posumnjaš da to nije za tebe. Ili ti ne umeš da se ponašaš u bračnom životu ili jednostavno ne znaš da izabereš osobu za to. U svakom slučaju, tu nešto prilično ne štima.

Svakako ne osuđujem tako nešto. Svako ima pravo da sa svojim životom radi šta hoće. Pa i da se 15 puta venčava i razvodi ako hoće.
Samo ne razumem takav vid entuzijazma i potrebe za brakom da toliko puta prolaziš kroz njega.
Razveo si se jednom, dobro, razveo si se drugi put... već bi trebalo da posumnjaš da to nije za tebe. Ili ti ne umeš da se ponašaš u bračnom životu ili jednostavno ne znaš da izabereš osobu za to. U svakom slučaju, tu nešto prilično ne štima.
На основу чега то тврдиш? Трећи брак може бити из више разлога. Рецимо, прва супруга преминула а друга била брзоплето одлука?
Може и друга комбинација, као и трећа. У опште није битно, околности су различите а ти их не знаш.
Ја сам укратко описао моју ситуацију, пошто сам у трећем браку.
Напоменуо сам да је у мом случају оно, трећа срећа.

На основу чега то тврдиш? Трећи брак може бити из више разлога. Рецимо, прва супруга преминула а друга била брзоплето одлука?
Може и друга комбинација, као и трећа. У опште није битно, околности су различите а ти их не знаш.
Ја сам укратко описао моју ситуацију, пошто сам у трећем браку.
Напоменуо сам да је у мом случају оно, трећа срећа.
Ma može da bude sreća i iz šestog pokušaja, kao što rekoh, ima čovek pravo da sa svojim životom radi šta hoće.

Proći kroz razvod, ili smrt supružnika je ogroman stres za čoveka. Ne znam odakle nekom snaga i volja da se iznova u to upušta.

Ovo što ću ti reći je strogo moj lični osećaj i onako kako ja lično doživljavam takav slučaj - da sam imao ženu i ona umre, nikako ne bih mogao da se oženim ponovo. Ali imam razumevanja za ljude koji to rade jer ne možemo svi isto misliti i osećati i to treba poštovati.

Ma može da bude sreća i iz šestog pokušaja, kao što rekoh, ima čovek pravo da sa svojim životom radi šta hoće.

Proći kroz razvod, ili smrt supružnika je ogroman stres za čoveka. Ne znam odakle nekom snaga i volja da se iznova u to upušta.

Ovo što ću ti reći je strogo moj lični osećaj i onako kako ja lično doživljavam takav slučaj - da sam imao ženu i ona umre, nikako ne bih mogao da se oženim ponovo. Ali imam razumevanja za ljude koji to rade jer ne možemo svi isto misliti i osećati i to treba poštovati.
Стара изрека каже, никада не реци никада!
Сем тога, живети сам је једна од најтежих затворских казни.
У мом случају, и супруга и ја имамо одраслу децу из претходних бракова и они имају своје животе а ми смо упућени једно на друго и, хвала Богу, у нашем случају све функционише без проблема. Осам година смо у браку и за осам година ни једне свађе. Функционише о без проблема јер смо довољно искусни и знамо обоје кад и шта треба рећи, урадити.
Зато сам написао, мени се трећи брак посрећило и хвала Богу на томе.

Мислиш на децу? Продужење врсте?
Па баш због тога. Деци је најпотребнија стабилност породице до 4. године. После нека се преиспитују.
Odakle izvede taj zakljucak.Do cetiri godine skoro da i nemaju pojma ni o cemu...tek posle je porodica itekako bitna.

Zašto nešto ne bi štimalo s tom osobom ako su joj prethodni partneri preminuli, a na temi su se spominjali i takvi slučajevi?
Odgovarala sam na uvodni post gde nije spomenuta ta mogucnost. Koja je malo verovatna.

Iz moje perspektive, da sam u situaciji da neko ko iza sebe ima 2 braka i da sa mnom zeli u treci.
Pitala bih se do kada ce trajati taj brak i njegova zelja da bude u njemu.

Ne zelim da uvredim bilo koga, ali po meni mislim da treba razmisljati a ne samo ici kroz zivot emocijama i iza sebe ostavljati haos.
Decu iz 1,2,3 braka...

Стара изрека каже, никада не реци никада!
Сем тога, живети сам је једна од најтежих затворских казни.
У мом случају, и супруга и ја имамо одраслу децу из претходних бракова и они имају своје животе а ми смо упућени једно на друго и, хвала Богу, у нашем случају све функционише без проблема. Осам година смо у браку и за осам година ни једне свађе. Функционише о без проблема јер смо довољно искусни и знамо обоје кад и шта треба рећи, урадити.
Зато сам написао, мени се трећи брак посрећило и хвала Богу на томе.

Da, da, naravno. Ja to isto uvek kažem, nikada ne znaš sa sigurnošću kako bi reagovao u nekoj specifičnoj situaciji u kojoj nisi nikada bio. Zato i kažem, to ke moj osećaj, razmišljanje i doživljaj takve situacije.
Drago mi je zbog tebe da si zadovoljan sada.
Inače, ne slažem se baš da samački život mora da bude kao zatvorska kazna. Mislim da je čak u većini slučajeva kada se nečiji život tako može opisati, ta osoba u braku.

Back