Trebalo je ziveti.

To ću spoznati kada budem baka.
da
a sada ovako govoreci, kako se i osloboditi tog, bukvalno receno..straha od zivota? kako se pustiti, to je kao da se dobrovoljno pustas bolu, jer kad-tad nesto ce se ruzno desitii patices i reci ces sebi 'to je zato sto sam ovako..a nije trebalo'', i znam da bez patnje ne bismo mogli da prepoznamo srecu i da ne mozes izbeci bol u zivotu, ali to nije fer, a i zasto ne bismo mogli?
nije mi ni bitno ako ne prepoznam srecu, bitno je da je osecam..:D kad bismo mogli da izbegnemo sve tuzne dogadjaje, sve ruzno
i ne bi bilo nimalo monotono, ne moze mi dosaditi sreca, samo kada bismo mogli da prodjemo bez toga, bez ruznog, bez boli, bez tuge

Bojao sam se, i bojim se, povreda, gubitka kontrole, gubitka ljudi koje me okruzuju, njihove psihicke i emotivne podrske.
Nekako mi se cini da kroz zivot treba voditi se onim, "sto te ne ubije, cini ti jacim", i biti mazohosta u neku ruku, a ne igrati uvek na sigurno.

Zivim onako kako zelim, nemam nikakva ogranicenja. Sam sam sve ovo izabrao. Nikakav strah me ne sputava da zivim drugacije, u nekoj mjeri mozda lijenost ali opet to je zato sto ne volim da se pomucim sto me opet vraca na to da mi je ovako ljepse.

Koliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti. Ivo Andrić (naravno))

Lako je bilo Andricu to da kaze, kada je njegova svest o zivljenju bila daleko iznad nase (danasnje), ali recimo da ste vi napisali ovu recenicu, na cega bi se ona (konkretnije) odnosila? :flert:

Na sve šta je stalo u život čoveka koji je 1972. godište. Nije lako bilo živeti od punoletstva do danas. Puno se toga velikog i zlog izdešavalo mojoj generaciji u vreme kad joj je trebalo biti najlepše. Pitanje je možemo li sada kad smo ušli u 5.deceniju života nadokniditi bar deo uništene mladosti. Opet je kriza i ne nazire se bolje vreme. Ili da ukrademo od života koliko se još da ukrasti. U nadi da će biti bolje. Jer ne zavisi sve od subjektivnog stava prema životu i teškog rada kako je to u zemljama koje ja nazivam normalnim. Ima nešto i u objektivnim faktorima koje uslovljava zemlja u kojoj živimo i Balkan, prokleta avlija Evrope. Pokojni premijer Zoran Đinđić je u jednom obraćanju izrekao pitanje "Kada je to u Srbiji bilo dobro" i nabrojao hronološki nakon toga periode kroz istoriju.

Da, trebalo je živjeti, a mora se i dalje.:kpozdrav:

Koliko je bilo u životu stvari kojih smo se bojali. A nije trebalo. Trebalo je živeti. Ivo Andrić (naravno))

Lako je bilo Andricu to da kaze, kada je njegova svest o zivljenju bila daleko iznad nase (danasnje), ali recimo da ste vi napisali ovu recenicu, na cega bi se ona (konkretnije) odnosila? :flert:

Zamišljam starca icu) na smiraju dana (života) kako ovo kaže i pomislim: toliko toga je to biće htjelo, al se nije usudilo
TUŽNO

Back