Treba mi vasa pomoc (savet) za brzo davanje ispita

PartizanBeograd

Veoma poznat
Poruka
10.918
Student sam visoke skole elektrotehnike i racunarstva. U prvoj godini sam dao 7 ispita tako da sam 3 prebacio u drugu godinu, dakle ukupno 13 ispita u drugoj godini

Medjutim, ja sam se cele druge godine zaebavao i nisam dao nijedan ispit za celu godinu. Da stvar bude jos gora, rekao sam roditeljima da sam polozio 8 ispita

Dakle roditelji misle da mi je ostalo 5 ispita a u stvari ostalo mi je 13

Ove godine pauziram tako da mi prvi rok pocinje tek januara 2013. godine, dakle imam dovoljno vremena da se spremim

Ja hocu (moram) da dam svih 13 ispita u 2 roka - januar i februar. Dakle treba mi vas savet kako da izvedem to cudo, kad da pocnem da ucim, kako da ucim itd. Hvala unapred

Ne moraš da daš svih 13 u januaru i februaru. Šta god ti mislio i kako god planirao, ne zadaj sebe preterane ciljeve. Verovatno imaš pred sobom raspored polaganja ispita, odluči se za nekih 5-6 koje možeš da daš u ova dva roka, i kreni da ih spremaš odmah. Ne znam kakvi su ti ispiti i koliko poznaješ materiju ali gledaj da raspodeliš one koji bi ti predstavljali problem i na sledeće rokove, sada su ti dovoljna recimo 2-3 takva i 3-4 koji su za tebe lakši.

Zavisi, ako je čovek bude dovoljno radio može se sve postići... Ako ništa drugo bar da pokuša, pa i položi neki deo.

Ova tri ispita iz prve što si preneo pretpostavljam da bi najlakše mogao da položiš, verujem da si tada dovoljno radio da imaš bar neke osnove iz toga. Ta tri ispita bi mogao najpre da spremiš, pogotovo ako se na njih nadovezuju oni naredni. Recimo da prva dva meseca možeš posvetiti tim ispitima. Onda ti ostaje 10 ispitsa i 10 meseci, što je valjda dovoljno. Važno je da to sve dobro rasporediš, ne moraš ovako kako sam ja napisao, ali ipak planiraj, jer ćeš u suprotnom izgubiti korak sa vremenom i posle ćeš se zatrpati gradivom pred kraj. Obavezno nađi bar malo vremena da "pretrčiš" preko onoga što si već radio, kako ti ne bi "isparilo" ono što si već naučio, i to najbolje, što češće... I dobro razmisli o redosledu onog što učiš, da ima neku logiku, a ne da radiš šta stigneš...

Ne bi bilo loše i da neke ispite intenzivnije spremaš, kako bi imao neki minimalan broj njih za koje znaš da bi mogao da ih položiš, pa ako i ne uspeš da daš sve ispite onako kako planiraš onda da bar smanjiš taj broj... Najgore je ako se rastrčiš pa ne stigneš ništa. Sve u svemu ako hoćeš da to uradiš onako kako treba odmah knjigu u šake... Nije nemoguće, ali za prosečnog studenta zaista zahtevno, tako da ćeš morati dobro da zagreješ stolicu.

Motiva za učenje imaš blago rečeno dovoljno.

Brate odustani dok možeš... Džaba gubiš još jednu godinu (života)... Student sam i znam mnogo ljudi koji dobiju godinu i prvo što kažu: Učiću, može to... Čim nije u roku (bar nekom primerenom) onda nije nikako... Ti ćeš ovu godinu potrošiti na sve sem na učenje... Jer ipak, da si ozbiljan i željan da naučiš ne bi došao ovde i postavio ovakvu temu jer zaista ne razumem šta očekuješ da čuješ od nas osim UČI... Jer tebi nema druge pomoći...

Uci osnovne stvari, i to kreni odmah, ne zadrzavaj se na detaljima, uzi da prodjes a ne da dobijas lepe ocene... Ali 13 ispita u dva roka.....zelim ti srecu, ja sam jednom dao 4 u jednom roku i nisam knjigu hteo da vidim mesecima, ma ni novine nisam mogao da citam... Pazi samo sta radis, nekad se poklapaju ispiti kod razlicitih profesora, obrati paznju na to. Ajde sad na ucenje!!!

Back