Treba mi pomoc oko zadatak iz C jezika!

• Začetnik teme Začetnik teme gorn
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gorn

Početnik
Poruka
3
Treba mi pomoc oko par zadatak ako neko moze da mi pomogne bicu mu jako zahvalan. Sada cu da ispisem tekstove zadataka.

1) Napisati C program koji omogućava unos prirodnih brojeva sve dok se ne unese nejednocifreni podatak sa istom cifrom na najvećoj i najmanjoj težini.
Program određuje broj nejednocifrenih brojeva, a od jednocifrenih brojeva formiraju novi broj.
Primer:
Uneti brojeve: 3 45 4 6 5 21 0 11
Broj nejednocifrenih brojeva = 3 Novi broj = 34650

2) Napisati C program koji omogućava unos prirodnog broja br, a potom vrši tabelarni prikaz pojave cifara broja.
Primer:
br = 41438
CIFRA POJAVA____________________
8 1
3 1
4 2
1 1

3) Napisati C program koji omogućava unos brojeva sve dok se ne unese broj nula ili n brojeva. Program utvrđuje koliko unetih brojeva su članovi beskonačnog niza, i sumu ostalih brojeva. Beskonačan niz je oblika: 1 3 13 15 25.. Prvi član beskonačnog niza ima vrednost 1, a svaki parni član se dobija uvećanjem prethodnika za 2, a neparni uvećanjem prethodnika za 10.

4) Dat je bskonačan niz: 1 3 6 8 16 18 ...
Prvi član niza ima vrednost 1. Počev od drugog, svaki parni član dobija se uvećanjem prethodnog člana za dva, a svaki neparni član nastaje množenjem prethodnog člana sa dva.
Napisati C program koji omogućava unos n celobrojnih podataka a potom određuje: minimum, broj minimuma, maksimum i broj maksimuma među unetim brojevima i sumu S(n) prvih n članova beskonačnog niza.

5) Zadat je beskonačan niz: 1 2 3 6 11 20 37 ...
prva tri člana niza su brojevi 1, 2 i 3, a počev od četvrtog svaki sledeći član se dobija zbirom prethodna tri člana niza.
Napisati C program koji omogućava unos brojeva sve dok se ne unese k-ti član beskonačnog niza. Program određuje sumu brojeva neparne grane unosa i proizvod brojeva parne grane unosa.

Uradio sam prvi i treci jer nemam vremena za vise... Cetvrti i peti su ti na fazon treceg, to mozes sam da probas da uradis ako si razumeo treci, a ovaj drugi mogu ideju da ti dam ako se sam ne snadjes... Posalji slobodno ako treba kod da se prokomentarise...

// 1. Zadatak

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

int brojCifara(int a){
int broj = 0;
while(a!=0){
a/=10;
broj++;
}
return broj;
}

int main(){
int n;
int brojNejednocifrenih = 0,novBroj = 0;
printf("Unos brojeva: ");
do{
scanf("%d", &n);
if(n<10){
novBroj=novBroj*10+n;
}else{
brojNejednocifrenih++;
}

}while(n<10 || (n%10!=n/((brojCifara(n)-1)*10)));

printf("Nejednocifreni = %d, novi broj = %d", brojNejednocifrenih, novBroj);
return 0;
}

// 3. Zadatak

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>

int daLiJeClanNiza(int n){
int s = 0, i;
for(i = 0; s<=n;i++){
if(i==0){
s+=1;
}

if(i%2){
s+=2;
}

if(i!=0 && i%2==0){
s+=10;
}

if(s==n){
return 1;
}
}
return 0;
}

int main(){
int n;
int sum = 0;
int brojClanovaNiza = 0;
do{
scanf("%d", &n);
if(daLiJeClanNiza(n)){
brojClanovaNiza++;
}else{
sum+=n;
}
}while(n!=0);
printf("Broj clanova beskonacnog niza: %d; Suma clanova neniza: %d", brojClanovaNiza, sum);
return 0;
}

P.S. Izvini za levo poravnanje, ne dozvoljava tabove ovaj tekst editor, znam da ovako izgleda zbunjujuce... :confused:

Poslednja izmena:

Back