Treba li se tetovirati i zašto?

Tradicionalna tetovaža na licu pripadnice eskimskog naroda Inuita (1903)

LhTqAmj.png

Tetoviranje je trajno unošenje mastila različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli.
Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih i društvenih razloga.
Životinje se tetoviraju u svrhu označavanja vrste za uzgoj, vlasništvo, selekciju i zdravstvene svrhe.

LaeQsp0.jpg

Ako je vaš odgovor da..recite zašto. Ako ste protiv, recite razlog.
Što se mene tiče mogu da tattoo vidim kod nekog drugog,
ali sama nikad ne bih obeležila sebe,nikakvim znakom,čak ni
privremenom tetovažom.
Iskreno, ne bih uradila tetovažu. Jer bi mi dosadila.

Tako je i zato se ni ja neću tetovirati.
U redu je to ali..

Mali delfin na gležnju, crna linija na donjem delu leđa, cvet na kuku ili ime deteta na lopatici..
među ženama koje čine dvadeset procenata svih odraslih u koji imaju tetovaže, ove su
daleko najpopularniji izbor. Ovakve tetovaže su simpatične, male i lako se mogu sakriti,
i uklapaju se u unapred stvorene predstave društva o tome šta je „rodno prikladno“ za žene.

d79c5bf0347fcd80a5d4c2cc30f78ff1.jpg

https://nyupress.org/books/

U redu je to ali..

Mali delfin na gležnju, crna linija na donjem delu leđa, cvet na kuku ili ime deteta na lopatici..
među ženama koje čine dvadeset procenata svih odraslih u koji imaju tetovaže, ove su
daleko najpopularniji izbor. Ovakve tetovaže su simpatične, male i lako se mogu sakriti,
i uklapaju se u unapred stvorene predstave društva o tome šta je „rodno prikladno“ za žene.

Pogledajte prilog 1069765
https://nyupress.org/books/
Ne sporim da su neke veoma lepe. Jedino što ih ja ne želim na svom telu. Ne smeta mi na tuđem.

Možete da tetovirate nešto zbog izgleda, da daje nekakav signal drugima.
Možete i da ispoljite nešto što je fundamentalno deo vas i ne menja se vremenom i odnosom sa drugima.

Ovo drugo je, čini mi se, bolje, ako možete da shvatite šta je i zašto ima trajnu vrednost. U tom slučaju ne mora da bude na vidljivom mestu i u glavnom i nije.

Ovo prvo ćete verovatno zažaliti.

Možete da tetovirate nešto zbog izgleda, da daje nekakav signal drugima.
Možete i da ispoljite nešto što je fundamentalno deo vas i ne menja se vremenom i odnosom sa drugima.

Ovo drugo je, čini mi se, bolje, ako možete da shvatite šta je i zašto ima trajnu vrednost. U tom slučaju ne mora da bude na vidljivom mestu i u glavnom i nije.

Ovo prvo ćete verovatno zažaliti.
Tetovaža treba da govori o nama ..i nama..
Znači , nešto bitno , deo nas, ne samo puko "crtanje".
Kao takva , ona je i najlepša.
Sa značenjem.

Tetovaža treba da govori o nama ..i nama..
Znači , nešto bitno , deo nas, ne samo puko "crtanje".
Kao takva , ona je i najlepša.
Sa značenjem.
Kada pomislim da li da se teturam i zašto ne,pomislim da ako bih isteturao celu facu da ne budem tako gadan,onda bi ispalo da sam to uradio zato što sam hteo da pokažem facu,kako sam lep... to bi onda bila laž

A da sakrivam facu tetovazom,onda bi ispalo da sam istripovana žgadija.Šta god da uradim,nije dobro

Da treba (u smislu da svi imaju obavezu) -- ne treba, naravno.

Da li je prihatljivo je pitanje. U principu da: diskretne, umerene tetovaže obavezno sa zelenom, žutom i crvenom, a ne samo u plavoj boji mogu da budu seksi. Preterivanje ume da bude krajnje ružno.
Svakako da ima jako mnogo lepih tetovaža..već sam napisala
gore da mogu da budu ženstvene,pogotovo ako su dobro urađene.

Back