(ТРЕБА ЛИ) ПЕСМУ 'ШОТЕ МОРИ' ЗАБРАНИТИ ЗАКОНОМ У СРБИЈИ !(?)

(ТРЕБА ЛИ) ПЕСМУ 'ШОТЕ МОРИ' ЗАБРАНИТИ ЗАКОНОМ У СРБИЈИ !(?)

• Ukupno glasova
    17
  • Anketa je zatvorena .
Nije mi jasno hoćete li zabraniti melodiju "Tamo daleko" , s obzirom da je na bazi kompozicije "Hatirla Sevgili" - "Zapamti draga"(Francuskinja Margarita) Turčina Muhlisa Sabahatina Ezgija iz 1907.god , turski evergrin ..

Turci imaju i svoju verziju
Jingle bell

Pogledajte,
Možda je ovo original ???

Poslednja izmena:
А шта ћемо онда с оном кћери моја Алији дал да те дам?
...ne vidim slicnosti ...ova druga je sevdalinka neopterecena...koliko ja znam i nema ama bas nista sa Sotom-djecoubicom...
Ovim nemam nikakve pretenzije o nekakvim talasima povezanim ili a priori ...a posteriori dogadjajima...samo da sebe opomenem sto u mladim danima sam u Krsmancu posebno volio uvjezbavanje Sote...
P.S.
...ne bi trebalo sad da ovo vampirisemo...vrijeme je valjda za postovanje Spomen_zrtvama i opomen mladima
da i ne moraju u svemu starije slusati...

...ne vidim slicnosti ...ova druga je sevdalinka neopterecena...koliko ja znam i nema ama bas nista sa Sotom-djecoubicom...
Ovim nemam nikakve pretenzije o nekakvim talasima povezanim ili a priori ...a posteriori dogadjajima...samo da sebe opomenem sto u mladim danima sam u Krsmancu posebno volio uvjezbavanje Sote...
P.S.
...ne bi trebalo sad da ovo vampirisemo...vrijeme je valjda za postovanje Spomen_zrtvama i opomen mladima
da i ne moraju u svemu starije slusati...
Мелодија шота је старија од Шоте Галице, да би забрањивао песму само јер ју је неко певао или играо док је неког спаљивао треба или да будеш луд или да ти Бетовен није свирао на уво јер си био мали у његово време.

Мелодија шота је старија од Шоте Галице, да би забрањивао песму само јер ју је неко певао или играо док је неког спаљивао треба или да будеш луд или да ти Бетовен није свирао на уво јер си био мали у његово време.
...ne bih u vode u koje me vodite...Sota G. je igrala u trenutcima poslije a istorijat pjesme je samo nesretna 'primjena' ...glede tvoju primjedbu i ne znam zasto ovo uopste bistrimo a treba samo postaviti na svoje mjesto ...i bez ikakvih tendencija ostaviti Vremenu...

Back