Ni pravno nije tako, vec se ulozi protivtuzba i trazi nadoknada od dana kada je napustila zemlju...a onda i zanemarivanje dece, jer nije smela da ih napusti, pa oduzimanje prava da brine o deci i naravno sve to unazad s kamatom...
Ne mora tako drasticno , tj ne mora da povezuje zahtev za promenom staratelja sa alimentacionim uplatama.
Nego hajde da ustedimo 3500 dinara ili 7000, a i ko zna nekog advokata koji zna svoj posao, i ode sve u propast...
Ogromna kolicina advokata su advokati kao sto sam ja hemicar.
Da se ne lazemo , ja jesam bio na takmicenjima, znam dosta da mogu da razgovaram o hemiji, ali ni u ludilu nisam hemicar ni organski ni neorganski.
Jednostavno profesionalac je onaj koji zna za 5 a ne za 2, tj ne koji prepoznaje gradivo i onda kopa po zakonima, to moze skoro svaki gradjanin sa dovoljno pravne pismenosti, a advokat profesionalac zna i okvir, frejm, znaci celu situaciju na nekom pravnom polju, plus sudsku praksu...a krivine moze sam da izgenerise ako je pametan..
Znate ono kad gledate nekad na TV da jedna strana ima neki zahtev koji koristi toj strani a drugoj je neprihvativ?
A onda izvuce neku demagogiju objasnjenje koje ce doneti mnogo problema toj drugoj strani i odjednom je ubedi da prihvati ono sto 5 recenica pre toga nije bilo ni u ludilu prihvatljivo...a onda postaje odlicno..
Takvo ubedjivanje je ono sto je falilo u ovom slucaju...
A cesto fali kod tih alimentacija staratelj odnosa...
Mozda se to zove ucena, ali nije...cak ni sud to ne vidi kao ucenu nego kao dogovor...
Ima takvih situacija, npr covek registruje proces alimentacije preko plate, a onda upadne u dugovanja, pa ako ex suproznici ne zele blokadu tog racuna ili vise problema onda se dogovore o raznim privremenim odnosima...
Ja inace nisam pravnik, ponekad kontrolisem pravnike za poznanike, pa vrlo cesto ispada da je isplativo platiti kontrolu pravnika nego samo biti u rukama jednog pravnika...a ne znas sta ti radi..
Narocito kod komercijalnih parnica...koje jesu slozenije i mnogo skuplje..
Ali i kod privatnih parnica, vrlo cesto se isplati da imas kontrolu pravnika..
Bilo je slucajeva dogovora pravnika sa suprotnom stranom, kako i ne bi kad je kazna sitna cak i kad se dokaze...
A mnogo cesce je da je pravnik totalno amater i neznalica i iako radi po zakonu , ne radi u interesu svoje stranke...A nekad je preskocio i promene zakona, pa i ne radi po zakonu...
I dvojkasi postaju advokati jer zavrse pravni fakultet...kao i ostale profesije.
A niko od vas nije primetio da ovaj muskarac nema zajednicko starateljstvo nad decom sto kazuje nesto...