Trbusnjaci!!!

Koliko nedeljno radite trbusnjake?

• Jednom nedeljno

• 2x nedeljno

• 3x nedeljno

• Slabo ih vezbam u poslednje vreme

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Jel neko koristi, ili zna nekog ko koristi AbKingPro ?

u reklami kao glavni adut pominju činjenicu da ima potporu za leđa,
tako da se eliminišu naprezanja (i bolovi) u leđima.
Zbog toga ga je lakše koristiti, radi se više, i bez naprezanja leđa.
(Tako oni kažu, u reklami)
Ipak, u pitanju je "telešop proizvod" , i sigurno ima nešto zbog čega ne valja.
Uglavnom svi ti proizvodi imaju dobru ideju, ali lošu realizaciju.

Iskreno, i meni je najveći kontra-motivator za češći rad trbušnjaka
upravo to "lomljenje" leđa.

Evo pocela sam i ja nakon dugog vremena netreniranja (zbog problema sa srcem).Za ovo vreme oporavka sam se ugojila 4-5 kg i sad krecem polagano da se vracam u formu i skinem tih nekoliko kg viska,zategnem misice da budu kao pre...Inace,do sada sam trenirala balet,fudbal i kik boxing.Pre ovih komplikacija sa srcem dok sam trenirala kik box imala sam super trbusnjake,sada je to sve spalo i umesto njih se nastanjilo salo. :( Ali bice valjda uskoro kao pre.

Pre svega muskaracu se svidja lice i gradja zenskog tela(grudi,guza noge itd).A to da li zena ima trbusjake ili nema i da li se svidja nekom to.Sve zavisi od muskarca do muskarca.Ali ako si ti lepa,lepo gradnjena sigurno niko nece da te odbija ako nemas trbusnjake.A nece ni da ti uzme za zlo.

Nesto da vas pitam.Ja dnevno odradim 500,600 trbusnjaka.Radim uglavno 4,5 puta nedenjo a i ovo dana sto ostane ja odradim nekih 200,250 komada.Ali moj drug koji radi manje od mene a i iz jedne serije mogu da odradim vise od njega ima bolje trbusnjake.Cuo sam da treba trcanje i ta cuda.Ali ja ne slabo trcim.Da li je to mozda zbog toga ili mozda nesto drugo?

Mozda ima bolje iskazane trbusnjake od tebe jer ima manje sala ILI radi vezbe za donje trbusnjake. Vecina ljudi radi samo gornje (pa mozda cak i ti) i onda im se gornja dva vidu super, a donja slabije.

Mozda je trenirao DUZE od tebe.

Pre svega moras razumeti da ponavljanje igra veoma malu ulogu u tome. Osecaj je mnogo vazniji od ponavljanja.
Mozes uraditi i 10 000 trbusnjaka dnevno ali sta vredi ako izbegavas peckanje u trbusnjake i koristis butine?
Glavni teret moraju da rade trbusnjaci i uvek se moras koncentrisati na to.
Znaci kad krene bol tek onda se boduje izgradnja misica. Mislim, mozes uraditi 500 beskorisnih i da ih ne osetis.
Ovo zvuci lako u teoriji i pricanju ali kad je praksa u pitanju ovo je glavni razlog zasto 99% ljudi odustane uopste.
Jer svi zele da izgledaju lepo a niko nece ozbiljno da trenira, niko se ne koncentrise na pokret i disanje tokom treninga.
Svi misle na neku tamo cicu ili sta ce da rade kada dodju kuci.

Ja radim trbusnjake dok me ne stomak ne boli previse.Uglavnom imam upalu kada ih radim.A vezba duze od mene.Tako da je verovatno to.A sto se tice dojih,vezbam i njih.Skoro isto kolko i obicne trbusnjake.A sto se tice sala verovatnom imam vise.Mislim daleko da ja imam neko opasno salo.Visok 183 i tezak 70kg.A moze da se objasni kako treba pravilno da se dise??A

Pa samo zato sto sam moderator ne mora da znaci da sam vazniji od bilo koje osobe ovde ili da je moje misljenje uvek u pravu :) Salim se za predhodni post. Mada ruku na srce, trudim se da dam neke korisne informacije ovde :)
и могу да кажем да успеваш ;)

@VLADAtheX_KING_X
ако стварно толико радиш - претерујеш, 500-600 трбушњака ти није потребно,
правилно и концентрисано довољно ти је 10ак минута дневно и то не мора сваки дан,
опиши како радиш и колико си висок, тежак,
гледај да се бавиш неким спортом (може и рекреативно - баскет ,фудбал)

Oni sa malo teze dobijaju zato sto nemas neko spec opterecenje na nogama..na kosoj klupi..glava gore..skupljene ispruzene noge..dizes i spustas..ne do kraja..moze i u stranu..ili pravis polukrug..makazice..u teretanama ima obicno sprava gde se naslonis nadlakticama..i uhvatis za rukodrzace..isti pokret nogama..isto tako na vratilu mozes.

Kod kuce radim samo na vratilu..maximalno se podignes i koliko mozes..probaj sa ispravljenim i savijenim kolenima..ako je teze verovatno je bolji ucinak..jedino da uzmes one punjene tegove koji se zalepe oko clanka..mislim da nisu vise od 2kg.

hteo sam da znam da li kada radis ovako kuci da li treba da se drzis za nesto ili ne??jer ima neke razlike sem sto je teze kad se ne drzis??I jer bi mogao da posluzi neki teg da stavis na noge i da radis?
Djumarc HVALA!

dok sam trenirao kuci do pre 6-7 meseci radio sam visece trbusnjake...
mada mislim da ova moja vezba aktivira i takozvane kobre jer sam je radio tako sto se uhvatim rukama za cevi od radiatora koje se spajaju u cosku sobe(naravno one cevi kod plafona) i viseci tako podizem potpuno ispruzene i naravno spojene noge do glave znaci kompletan pregib,jeste tesko al kad se pocinje treba uzimati parametar npr. na zidu preko puta (naprimer radi prve nedelje do 90 stepeni,pa sledece probaj da dignes na 120 i polako ces doci do kompletnog dizanja) vezba dosta izmara,al stvara dosta snage i naravno obavezno u kombinaciji sa trcanjem...probaj....

Zavisi koliko "vise". Kojih 2,3 kg i nisu tako strasni... Covek nikada nije bio namenjen da ima velike kolicine sala. I tu nema boga, niti sudbine niti srece. Jednostavno ako imas zdrav zivotni stil (sto podrazumeva konstantno biranje bolje i bolje hrane za tebe i tvoj telo, sa dobrom i jacom fizickom vezbom) zdravo ti je telo.

Ne samo zbog unutrasnjih sposobnosti tela (mislim na krvne zivode) vec i za spoljasnju okolinu (mnogo sporije kretanje) Ljudi koji imaju visak kg su obicno oni koji imaju tu cast da prvi od svojih generacija dobiju medalju casti (u njihovom slucaju prepisane lekove od strane dr)

Dobro vece svima.Hteo bih da vas pitam sta mislite o ovim vezbama za trbusnjake?
gledao sam po youtubu malo razlicite vrste trbusnjaka i naisao sam na ovu vezbu i cinila mi se krajnje jednostavna,pa rekao hajde da probam da uradim.Ali kada sam krenuo da radim ja sam umro.Nisam mogao da uradim vezbe do kraja.I radio sam ih sa prekidima iako ima onaj recovery jednostavno mnogo zateze i boli... :)
Pa sam hteo vas forumase koji imaju iskustva da pitam,da li ove vezbe pomazu mnogo u zatezanju trbusnjaka (mislim vise nego obicni trbnusnjaci) i da li ima nekih problema ako ne uradim svih 30 komada...Nego ja od prilike od svake vezbe u proseku uradim 17 komada..?

Back