Trazimo posao u Cikagu!!!!!!!!!!

crobar:
u svakom slucaju nemoj deliti savete, tamo gde nemas 100% informaciju ili ne znas iz sopstvenog iskustva.
kao i za vozacku sto si pametno savetovala .

Bwe,nisam te nista savetovala :shock: Pitala sam sta ko misli o poslu i rekla ono sto sam saznala jer se mozda jos neko za to interesovao.
I sad neko kog znam i ko radi to isto da ne uzmem za ozbiljno jer mi je neki lik na forumu reko da to nije tacno? ;)
I moje glavno pitanje se svodilo na skolu.Rekoh da vecina nasih pridoslica koji se grabe za bilo kakav posao pocinju da to rade bez ikakve skole,jer sebi to ne mogu da priuste?I to sam sad izmislila?Gde si ti zavrsio kurs,sta si naucio i koliko te je kostao?
Sto se vozacke tice,moj rodjeni otac(tako se predstavlja od kako ga znam lol)je dosao na turisticku i dobio vozacku +plus ta zenska koju sam pomenula.

Tesko da mogu novajlije da pocnu to da rade bez iskustva, jedino sto mogu bez iskustva u ugostiteljstvu jeste busboy-busgirl (pomocno osoblje konobara), mada cesto i tu dobiju sutku, ako ne mogu u roku dan-dva da pokazu progres. Malo je ugostitelja koji su spremni da treniraju neiskusno osoblje, to su uglavnom mesta gde nece niko da radi.
Mesto gde mozes da dignes kintu, na posao se javi vise desetina iskusnih, pa ko ce tebe neiskusnog da trenira, kad moze da bira?? Druga stvar, devojkama je lakse da nadju posao, znamo i zbog cega....
Pre dve godine sam zavrsio jednu od njujoskih skola, da bih skratio put od busboy-a do konabara ili bartendera. Radio sam kao busboy (kao sto i 99% njih radi u pocetku) posto nisam imao ama bas nikakvo predznanje uopste sto se ugostiteljstva tice... Cak i kao bartender sa iskustvom mi je bilo tesko u pocetku da nadjem posao. Skolu sam platio 700 usd.

Drugo kad smo vec zapoceli ovo da pojasnim za ljude koji jos uvek nisu u americi pojmove:
Busboy-busgirl pomocno osoblje konobara-fizikalac , dolazi prvi odlazi poslednji placen je 50% od konobara, cisti stolove, ponovo ih postavlja, sluzi vodu i hleb.
Konobar - uzima narudzbine , sluzi hranu i pice, potrebno je poznavanje **** i hrane (uglavnom italijanske)
Bartender - Covek za sankom , koji priprema **** za konobare, i za svoje klijente koji sede za barom.
potrebno je poznavanje **** (barem 200 koktela) , vestina, i veseo duh.
Barback (ili bartenderov busboy) fizikalac u baru, dopunjava flase, sece linum, lime, donosi led itd.
Bartender ga placa odredjeni procenat.

Novajlija moze gotovo iskljucivo da se uposli samo kao busboy ili barback.
Pozdrav i srecno....

crobar:
Drugo kad smo vec zapoceli ovo da pojasnim za ljude koji jos uvek nisu u americi pojmove:
Busboy-busgirl pomocno osoblje konobara-fizikalac , dolazi prvi odlazi poslednji placen je 50% od konobara, cisti stolove, ponovo ih postavlja, sluzi vodu i hleb.
Konobar - uzima narudzbine , sluzi hranu i pice, potrebno je poznavanje **** i hrane (uglavnom italijanske)
Bartender - Covek za sankom , koji priprema **** za konobare, i za svoje klijente koji sede za barom.
potrebno je poznavanje **** (barem 200 koktela) , vestina, i veseo duh.
Barback (ili bartenderov busboy) fizikalac u baru, dopunjava flase, sece linum, lime, donosi led itd.
Bartender ga placa odredjeni procenat.

Novajlija moze gotovo iskljucivo da se uposli samo kao busboy ili barback.
Pozdrav i srecno....

Hvala na svim informacijama.Radis li u Crobaru ili je nick onako,iz zezancije?

pa u barovima downtown-a su profesionalci...
ali posto u svakoj ulici imas 5 restorana ..ima mesta za svakog..
malo mi puno to 50% tipa od konobara?
moj prvi posao ovde je bio busboy, i dobijao sam 15% od svakog konobara..bilo je to oko $100-120 dnevno...a posle 3 meseca vec su me trenirali za konobara,iako je bio otmen italijanski restoran,..a ja sa jakim akcentom :lol:
nije me puno interesovalo,jer sam dobio bolji posao na drugoj strani...

Back