losa_majka:
ja se nakvise plasim za njeno zdravlje (vidis da miss i dalje ima problema) i za to da ne pocne da se drogira i spava sa svim onim klijentima da bi dobila posao...i jos da ne uradi to meni iz inata
izgovorili ste kljucnu recenicu!!!
U 80% slucajeva deca rade lose stvari u inat roditeljima, ako nesto naume uradice to sa ili bez vase dozvole. Vasim zabranama i protivljenjem mozete postici da pocne da vas laze, bezi od kuce (ne daj Boze)i sl.
Manekenstvo nije lose zanimanje, istina je da se svasta prica o tom poslu(ali verujte da ni ostali poslovi nisu zasticeni od zloupotrebe devojaka), svi smo mi razlicite licnosti, deca su slika i prilika svojih roditelja. Morate da razgovarate sa njom, posavetujete, usmerite na obrazovanje. Kaznama i zabranama se nista ne postize, ali npr. neki dogovori, moze manekenstvo ali uslov postavite da mora da nastavi dalje obrazovanje i fakultet. Tinejdzeri veruju da su u rangu sa odraslima, oni rastu razvijaju se i smisljaju sta bi hteli od zivota roditelji su tu da pomognu i daju neku smernicu , ali nikako da sputavaju. Nekima je trenutni trend, to manekenstvo, bude zanimljivo neko vreme pa odustanu, a neki istraju u tome pa postanu uspesne,lepe i pametne osobe ali pre svega zadovoljne sobom jer rade ono sto vole.
Razgovarajte sa vasom cerkom, pratite desavanja u njenom zivotu ona mora imati poverenja u vas da vam prica o svemu. Neka vam prica o tom poslu, neka oseti da vi verujete u nju i da ste ponosna majka. Ako imate iskren i otvoren odnos,kada kod bude bila u nedoumici ona ce prvo razgavarati sa vama i vi cete biti u mogucnosti da na vreme reagujete.
Moram reci, da i ja sam pre deset godina izrazila zelju da se bavim manekenstvom i tada je moja majka pronasla prijatelje i veze i upoznala nekoliko ljudi iz tog posla koji su imali agenciju za manekene i fotomodele, i kada se dobro raspitala o svemu, povela me na razgovor kod njih. Tada sam i upoznala neke devojke koje se time bave,malo porazgovarala sa njima, ali istina da tad kad sam vec bila tamo i sve to videla izbliza, da me nije narocito interesovalo.

Prosto nije mi vise bilo zanimljivo. A pitanje je sta bi bilo da mi je majka tada to zabranila i zgrozila se na moju ideju da ja postanem manekenka,verovatno bih sama nalazila nacina da doprem do tih agencija i ko zna sta bi sve tada bilo, jer tinejdzeri su cudo i u tom periodu roditelji treba da budu veoma pazljivi.