trazim savet

• Začetnik teme Začetnik teme dallekoo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislis li da bi te neko tvog ranga i obrazovanja vise voleo i postovao od sadasnjeg decka? Ili bi se ranije ili kasnije takmicio sa tobom u pojedinim segmentima zivota? Svi Balkanci su sujetni!
Nemas garancije ni za sta u zivotu, a trazis garanciju za daleku buducnost!
Mozes li potpisati da danas - sutra tvog decka neces potcenjivati zbog onoga sto jeste!I da neces pokusavati da ga promenis!
Zapitaj prvo sebe da li u tebi ima dovoljno ljubavi i razumevanja da podneses sva neminovna iskusenja koja bi vam zajednicki zivot nosio: vec te je pokolebalo neslaganje tvojih roditelja sa tom vezom.
Ne volis ga dovoljno i iskreno.
Dokaz:pitanje koje si postavila na forumu.
Spasi decka - ostavi ga!
Nekoj ce biti premija!
Ti potrazi onog koji ce biti premija za tvoju rodbinu i saradnike! 8)

dallekoo:
volim ga ... ustvari jako se volimo...
ja sam jako obrazovana...on ima samo osnovnu skolu, ali je inteligentan, spretan, duhovit
eto cini mi se da je to slucaj da je prekinuo skolu
moj posao je dobar i prestizan, njegov je u dnu drustvene lestvice
zaradjujemo priblizno isto uprkos toga
on je dobar kao covek, nikada me nizasta nije slagao
shvatanja i ciljevi su nam slicni
znam da me on jako voli i da je ponosan na mene
lepo se slazemo zajedno

i sada problem

ne znam sta da uradim sa ovom vezom
problemi me guse

gusi me suprotstavljanje okoline (uzasan otpor roditelja koji mi je sve ovo "ogadio", sve mi se smucilo...smucilo mi se ceprkanje po mojim stvarima, mojoj vezi, mojoj intimi, mojim planovima)

ne znam sta da radim

da li je neko imao slicno iskustvo

iskustvo uspesnog braka

gde je tolika razlika u obrazovanju i drustvenom statusu u korist zene

???

Pa dobro da li ti cenis coveka ili diplomu. Ja sam udata za coveka koji nije fakultetski obrazovan dok ja jesam i u zivotu nisam bila srecnija nego u braku s njim. I moji roditelji su bili protiv ali meni nije palo na pamet da ga zbog tog ostavljam. Divan je prema meni, iskren, pouzdan kao covek, brizan, inteligentniji od 90% onih faca koje sam sretala tokom studiranja ...
Malo mi je cudno, zavrsila si faks (najmanje 4 godine je'l da) i nisi dosad shvatila da ni pet diploma ne moze kupiti pamet i inteligenciju :).

Nego ja se cudim kako tebe taj covek ne ostavi. Dzaba ti skola kad gledas svet kroz oci svojih roditelja, nisi samostalna u odlucivanju, ne znas sta hoces. Kako da se covek pouzda u tebe kad sutra tvoja mama moze negodovati i ti promenis misljenje!?
Predstavila si problem ko da si u vezi sa mentalno retardiranom osobom a ne normalnim covekom koji nije zavrsio fakultet...
Ne znam ovaj tvoj post mi skroz nerealan pa mislim da si ipak izmislila pricu.

dallekoo:
volim ga ... ustvari jako se volimo...
ja sam jako obrazovana...on ima samo osnovnu skolu, ali je inteligentan, spretan, duhovit
eto cini mi se da je to slucaj da je prekinuo skolu
moj posao je dobar i prestizan, njegov je u dnu drustvene lestvice
zaradjujemo priblizno isto uprkos toga
on je dobar kao covek, nikada me nizasta nije slagao
shvatanja i ciljevi su nam slicni
znam da me on jako voli i da je ponosan na mene
lepo se slazemo zajedno

i sada problem

ne znam sta da uradim sa ovom vezom
problemi me guse

gusi me suprotstavljanje okoline (uzasan otpor roditelja koji mi je sve ovo "ogadio", sve mi se smucilo...smucilo mi se ceprkanje po mojim stvarima, mojoj vezi, mojoj intimi, mojim planovima)

ne znam sta da radim

da li je neko imao slicno iskustvo

iskustvo uspesnog braka

gde je tolika razlika u obrazovanju i drustvenom statusu u korist zene

???

Pa dobro da li ti cenis coveka ili diplomu. Ja sam udata za coveka koji nije fakultetski obrazovan dok ja jesam i u zivotu nisam bila srecnija nego u braku s njim. I moji roditelji su bili protiv ali meni nije palo na pamet da ga zbog tog ostavljam. Divan je prema meni, iskren, pouzdan kao covek, brizan, inteligentniji od 90% onih faca koje sam sretala tokom studiranja ...
Malo mi je cudno, zavrsila si faks (najmanje 4 godine je'l da) i nisi dosad shvatila da ni pet diploma ne moze kupiti pamet i inteligenciju :).

Nego ja se cudim kako tebe taj covek ne ostavi. Dzaba ti skola kad gledas svet kroz oci svojih roditelja, nisi samostalna u odlucivanju, ne znas sta hoces. Kako da se covek pouzda u tebe kad sutra tvoja mama moze negodovati i ti promenis misljenje!?
Predstavila si problem ko da si u vezi sa mentalno retardiranom osobom a ne normalnim covekom koji nije zavrsio fakultet...
Ne znam ovaj tvoj post mi skroz nerealan pa mislim da si ipak izmislila pricu.

moras da shvatis da svako ima pravo na svoj zivot,pa tako i ti.U toj situacji u kojoj se ti nalazis broji se samo tvoje misljene i tvoj osecaj.A sto se tice ogovaranja, koga to vise interesuje ?

remili:
Evo nekoga ko ima(o) "problem" kao ti.
Pozicije su nam iste, plus razlika 10 godina.
Ja sam se udala. Roditelji nisu bili oduševljeni, ali ipak su ga prihvatili. Mada, ne dolaze mi često u goste. Ipak, pomažu mi kad god mi zatreba i za najmanju sitnicu. Moj otac je sada oduševljen zetom jer je vešt za svakojake majstorije u kući i oko kuće. Rodbina takođe.
Što se tiče drugarica, tu sam prošla loše. Ogovaranja su dugo trajala, ali neka, bar su se pokazale u pravom svetlu. Ostalo mi je svega 2-3 koje, bar preda mnom su korektne. Naravno, i one su udate i na kraj pameti im nije da ogovaraju tuđe brakove.
Ogovaranja i neodobravanja ne možeš da sprečiš. S tim se pomiri. Kada te neko ogovara, podsvesno ti zavidi na nečemu. Znači da vas dvoje imate nešto posebno,oni to možda nikada neće imati.
Ne žive ONI sa njim, nego TI.
To i njemu stavi do znanja obavezno!
Ma, znaš i onu narodnu: Za dobrim konjem se prašina diže...
Skroz si u pravu. Svaka cast na odgovoru!!! :)

bila sam ozbiljna
na zalost je kraj
odlucili smo da je tako bolje za nas oboje jer nam je ovo nanelo previse patnje
eto, to je moj najveci poraz i znam da do kraja zivota necu prezaliti nedosanjan san o sreci,
ali gotovo je
kasno je

znas ja ti se divim, jer ti si bila jaka, nije te zanimalo sta drugi misle, izdrzala si
a ja sam slaba kao licnost
meni ne smeta sto je on manje obrazovan, jer je spretan, duhovit, intelignetan dobar, jer me VOLI
ali veruj mi da sam vodila borbu sa roditeljima, svih ovih nekoliko meseci, ODVRATNU borbu
da oni sa mnom manipulisu, izmisljajuci o njemu najgore stvari,
govoreci mi da sam *****, da sam sa njim samo zbog seksa
da sam nisko pala
da je on covek sa odvratnom prosloscu i buducnoscu (sto nije tacno, jer dobro zaradjuje, a ni proslost mu nije dramaticna, normalno da je nekog pre mene imao)
ubija me mrznja u ljudima
izjeda me
neko ce mene unistiti - ali eto, valjda bog sve vidi

zato sto je to ponizenje i za mene i za njega
zato sto je ovo veza na daljinu
i zato sto postoji jos ovaj mehanizam:
on strasno panici i pritiska me - i sto ja imam vise problema kuci, on me vise pritiska iz velike ljubavi i straha da ce nas razdvojiti
eto
pokusali smo da budemo zzajedno a da se krijemo i nije islo
patili smo strasno
i otuda raskid kao pokusaj da olaksamo patnju
iako ce patnja biti jos jaca i drukcija, ali cemo valjda moci da normalno svakodnevno funkcionisemo

mislim da nema nesrecnijih osoba od mene i njega na ovome svetu

A mislis da je kod mene bolje?? Al vidim da je ovde ovima na forumu posebno tesko pa moraju svima da nabijaju njihove male probleme i traze neke gistro savete pa na kraju urade nesto deseto.. I ja sam preko 1000km od devojke ni meni nije lako al ne kenjam po forumu niti trazim savete, i njeni brane i bla bla al eto.. I sta sad sad bi i ja trebao da kukam po forumu i trazim neke gistro savete.. Ma dajte ljudi vise 'oladite sa tim..

Krivo mi je što niste uspeli.
No, kada ste raskinuli, više nema žaljenja.
Nadam se da si obavestila roditelje o tome, neka malo likuju :roll: reci im da su te sj... da su pobedili i da te ostave na miru.
Znam da je jako otrcana žvaka da vreme leči sve i tako to, tu si valjda, oko 25, pa ima vremena za veze i vezice.
Promeni nešto u tvom izgledu, ponašanju, stilu i tako to. Okreni se oko sebe, ima tipova boli glava 8) . Ne mora odmah da otrčiš u nečiji zagrljaj (ili krevet :wink: ) ako nećeš. I to je o.k.
Pronađi neki ventil preko koga možeš da se isprazniš.

Valjda će upaliti i ono: daleko od očiju, daleko od srca.

L O L I T A:
Fax nije pitanje diplome i statusnog simbola...
To je vise glazura u pravom smislu te reci...
Nije cak ni vazno sta ce okolina da kaze, koliko ce tebi samoj da zasmeta kad odvali neku glupost u drustvu ili pocne da ti prosipa pamet...
Ja smatram da je covek - covek, bez obzira na rasu, pol, nivo obrazovanja etc...

ALI

Koliko god je nekima dovoljan ulicni fakultet... i to sto kazes da je doticni duhovit, sposoban...e pa to ce da te drzi jos jako kratko vreme...
Ljubav ne zna za prepreke i granice i bla bla bla...
ali ti garantujem da neces da budes srecna s njim, bar ne zauvek, posto kapiram da bi zelela da se udas za njega jednog dana...

Ustvari, kol`ko ljudi - jos vise cudi...

Lolita nemoj da se... Jesi li svesna koliko na ovom svetu ima ljudi koji su zavrsili fakultete a nesposobni su za zivot, a nasuprot njima stoje i celim svetom rukovode bas oni "neobrazovani", oni koji znaju sta i kako da rade a da to nisu procitali iz knjige koju je neko drugi napisao.

dallekkoo:
znas ja ti se divim, jer ti si bila jaka, nije te zanimalo sta drugi misle, izdrzala si
a ja sam slaba kao licnost
meni ne smeta sto je on manje obrazovan, jer je spretan, duhovit, intelignetan dobar, jer me VOLI
ali veruj mi da sam vodila borbu sa roditeljima, svih ovih nekoliko meseci, ODVRATNU borbu
da oni sa mnom manipulisu, izmisljajuci o njemu najgore stvari,
govoreci mi da sam *****, da sam sa njim samo zbog seksa
da sam nisko pala
da je on covek sa odvratnom prosloscu i buducnoscu (sto nije tacno, jer dobro zaradjuje, a ni proslost mu nije dramaticna, normalno da je nekog pre mene imao)
ubija me mrznja u ljudima
izjeda me
neko ce mene unistiti - ali eto, valjda bog sve vidi

Nemoj me pogresno shvatiti, ali svoj zivot trebalo bi da vodi ti sama, i sta ces sada
UDACES SE ZA MAMU I TATU. Ma dajte ljudi imajte svoje JA

Back