trazim pravo misljenje

тако се и ја контам...све преко тога ми по мало смрди...не живимо ми у филму са Џулијом Робертс где је она фенси маћеха фотограф...у том случају бивша жена од ''несвеснице'' би требала да умре ускоро :)))

Ebg, a ja gore bila ironična :neutral:
Al' hvala za reputaciju ;)

Posto zivite zajedno treba da ides s njima a bivsa nek se preispituje

Bravo...to je i moje misljenje (: ...

Mislim da je osnovni problem što je ona isključena iz cele priče. Normalno je da odu roditelji zajedno na tako neko dešavanje svog rođenog deteta, ali njoj smeta što je skroz isključena i što joj se ništa ne govori. Ne mislim da je ljubomorna kučka već da je spravom malo povređena. Ali ipak, ne bi trebalo da se ljuti, već da otvoreno sa svojim mužem porazgovara o tome jer će možda biti još sličnih situacija u budućnosti.

To je i meni zapalo za oko...to po meni nije fer.
On bi trebao biti jako oprezan u ovim situacijama...niko nije rekao da djete nije na prvom mjestu ili da on ne treba da ide...ali bi OBAVEZNO morao sa njom pricati i uputiti je u te stvari.

meni ovo liči na one dečije planove da pokuša da spoji roditelje. i mogu da shvatim dete ali ne mogu da shvatim tog tipa koji ladno isključuje sadašnjeg partnera iz priče

Ni ja...koji mu je...Boga pitaj...
Jednostavno nije fer prema partneru.

A sa druge strane, nije krenuo na letovanje sa bivsom, nego na deciju igranku, gde ce da igra za cerkom a ne sa bivsom zenom.

Mislim nije stvar za dramu...ih a zamisli da oba roditelja hoce da idu na isti roditeljski, jel i tad mora da ukljuci i sadasnju partnerku? Pa da i bivsa nadje dugog muza, pa svi cetvoro da idu...i to svaki put da se nedajboze ne posumnja...ma ajde.

Ipak meni to zvuci kao preterivanje.

Sta je sledece...bivsa zove da pita kako je dete, a ona sumnja u igru...eto opet ga juri...pa bivsa nadje decka...ali to je samo paravan da ga napravi ljubomornim i pokaze koliko vredi....

itako dalje...i tako dalje...

Ili verujes ili imas problem....

Da sam ja u pitanju na tu bih zabavu obavezno poveo svoju sadašnju ženu a bivša neka se dogovara sa detetom hoće li doći!
Verujem da nema zabrane prisustva za one koji nisu biološki roditelji.
(Dok sam živeo sa jednom mladom damom, http://diplomiraniduduk.mojblog.rs/...nezbrinutih-ili-pristojan-smestaj/169214.html ona i moja bivša bi se izljubile kad god se sretnu! :D)

Nije stvar igranke, vecere, ljetovanja, putovanja ili bilo cega drugog...stavr je toga da je ona sada TAKODJE deo njegovog zivota (: ...i da bi nju trebao takodje voditi sa sobom...kao i uvesti je u tor i radnju situacije.

To je isto kao kad sve kolege oko tebe sapucu, a ti sjedis medju njima kao kakav pogub :roll:..

• Podržavam
Reactions: Nez
Ja njega nebih pustao nigde gde i ja neidem manite te filozofije nece se nista desiti!..Itekako hoce ako zena oseca da je on drugaciji da je ne konsultuje u vezi nicega sto se tice njegove cerke.Mozda ta zena samo manipulise njime zato sto ga dobro poznaje pa nemoze gledati da je srecan i da je mozda nasao bolju od nje same te isplanirala kako to da pokvari.

Ni ja...koji mu je...Boga pitaj...
Jednostavno nije fer prema partneru.

Nije stvar igranke, vecere, ljetovanja, putovanja ili bilo cega drugog...stavr je toga da je ona sada TAKODJE deo njegovog zivota (: ...i da bi nju trebao takodje voditi sa sobom...kao i uvesti je u tor i radnju situacije.

To je isto kao kad sve kolege oko tebe sapucu, a ti sjedis medju njima kao kakav pogub :roll:..

Ma ok, nek ide ona sa njim ako hoce, ali je problem u tome sto ona nece i deluje nezainteresovano.

E pa sad, da moj partner tako izgleda, ja ga ne bi uznemiravala, da ne ispadne da ga teram da radi nesto sto mu ne prija.

Meni se sve cini da je to ona detinjasta igra, ja cu da cutim i da se pravim blesava, da vidim da li ce sam da se seti...pa cu da se neckam i da vidim da li ce da me moli da idem sa njim, to ce mi pokazati da me voli.
A ako me ne moli da idem, znaci da jedva ceka da kazem necu da bi nesto odradio na brzinu sa bivsom...ne znam samo kako kad je dete tu...mozda u WCu pored sale za igranku :roll:

Stavila se ja u njenu kozu, jer sam razvedena i imam dete, i vidi cuda :eek:, bivsi muz i ja idemo zajedno na roditeljski i zajedno u kupovinu cipela i garderobe za dete (tada ja biram, on placa, kad ja placam idem sama sa njom :lol:)

I mozes misliti, ne mrzim ga iako imam debelih razloga za to, a ne mrzi i on mene....a nema nista izmedju nas, osim deteta koje po tvojoj prici ispada nevazno, (bitno je da se ne kresnemo slucajno a dete ko yebe)

Nemamo druge partnere, ali sto se mene tice isto bi bilo i ne bi mi niko bio vazniji od mog deteta, a za dete je najbitnije da razvedeni roditelji imaju normalan odnos. Kome se to ne svidja...dovidjenja.
Vec rekoh, ili ceo paket ili nista. To vazi i za mene i za nekog buduceg partnera.
Jer i taj buduci moze da ima decu iz prethodnog braka.
ммм млада мама :))) куллл :))))))

Draga moja... tako sam i ja bila puna razumevanja za sve i svasta, bas na ovu temu, jos kritikovala sebe sto mi se ponekad jave ,,neprikladna" osecanja i jurcala na sve strane i bila na usluzi i bla bla bla i na kraju dosla do toga da mene, a sada ni moje dete, niko ne gleda niti ko ima razumevanja za bilo sta. Znam da zvucim ogorceno, neki bi rekli prenosim svoja negativna iskustva sugestivno i mracim druge ali jednu stvar nemoj nikada da smetnes s uma: onog trenutka kada ti se nesto ucini pa kad razmislis, a to ti se i dalje cini i kad prodje neko vreme, a i dalje ti se cini sto ti se cinilo na pocetku i protiv toga ti se buni stomak, ne glava, stomak - ne pristaj na to! Ljudi su cudne zivuljke. Naviknu se lako da postoji neko kome je sve ok, ko je korektan, tolerantan, nesebican. A onda se to trazi, ne, zahteva! Ne boj se da kazes sta mislis ili osecas ili da zauzmes jasan stav po nekom pitanju jer, pogledaj realno, ako nije onako kako ti prija, sta ce ti to. Ja sam to shvatila ali kasno. I jos jedna bitna stvar koja je sire u sklopu ove teme: jednom mi je jedan psihijatar rekao jednu prostu stvar: on bi trebalo da shvati da drugi njegovo dete ne moraju da obozavaju, dovoljno je da ga vole ili da im je drago. Sada kada ja imam dete od kojeg nemam nameru da napravim kretena zato sto je dete razvedenih roditelja, uvidjam da to jeste istina. Mnoge stvari koje su se od mene ocekivale i ijao-naopako-taman-posla-avaj ako nisam bila na visini zadatka, ja nikada od drugoga ne bih trazila. Sve je to lepo: ljubav, razumevanje, nesebicnost... a gde si ti?

Ma ok, nek ide ona sa njim ako hoce, ali je problem u tome sto ona nece i deluje nezainteresovano.

E pa sad, da moj partner tako izgleda, ja ga ne bi uznemiravala, da ne ispadne da ga teram da radi nesto sto mu ne prija.

Meni se sve cini da je to ona detinjasta igra, ja cu da cutim i da se pravim blesava, da vidim da li ce sam da se seti...pa cu da se neckam i da vidim da li ce da me moli da idem sa njim, to ce mi pokazati da me voli.
A ako me ne moli da idem, znaci da jedva ceka da kazem necu da bi nesto odradio na brzinu sa bivsom...ne znam samo kako kad je dete tu...mozda u WCu pored sale za igranku :roll:

Mozda ne izgleda zainteresovano zato sto ne zeli da se namece...zeli da ga pusti da sam izabere ono sto misli da je najbolje za taj cim.
Ipak mislim da bi je on trebao povesti i uvesti u tok desavanja...ipak je ona zena sa kojom on djeli krevet i koru hljeba...a prema takvim ljudima se odnosi sa postovanjem...ipak je ona njegova sadasnja saputnica. Djetetu treba pustiti da odraste i da vidi neke stvar a ne da bude izmanipulisano kroz interese majke...(naravno, ako joj je to cilj...da dokaze da sa njim moze raditi sta zeli).

A za cin prevare se uvjek nadje mjesto i dovoljno vremena...pa makar i 15min.

Moj dragi sa kim zivim ima cerku iz prvog braka s kojom sam u dobrim odnosima ali nesto ipak ne stima...naime ona je posecivala neku skolu plesa i sada se neko dosetio da napravi igranku gde ce doci roditelji da im pokazu sta su naucili...On pritom mora da bude obucen u najlepse odelo i da igra sa svojom cerkom...sve je to mnogo lepo da sad nije ponovo dosao u divan kontakt sa bivsom koja se takodje sprema na tu igranku i sad se lepo dogovaraju da ne razocaraju dete da idu tamo...Naravno on iako tvrdi da sve to radi zbog cerke vredno trazi odelo i sve sto pride ide a da pritom uopste ne prica sa mnom da se dogovorimo i sl...Reci cete mozda da sam ljubomorna kucka ali bila bi neiskrena da priznam da mi nije krivo zbog toga ne sto se plasim nje vec sto sam totalno u drugom planu...sedecu kuci jer ja njemu ne zelim da vracam milo za drago pa i ja izadjem vec eto samo pitam je li to sve u redu sto radi...Zaista ne bi pravila problem da ide samo on i cerka da ona ponosno pokaze tatu i da joj bude lepo jer joj sigurno nije lako zbog razvoda i zao mi je sve dece sto ispastaju ali nekako mi mirise da je druga igra u pitanju...Recite jesam li u pravu sto se ljutim ili treba da pustim sve pa kako bude...:(

sta je on tebi uradio da mu vracas milo za drago?

on samo ispunjava svoju obavezu i svaka mu cast sto mu je kcerka na prvom mjestu.

uopste nemas ni prava ni razloga da se ljutis, shvatam da si ljubomorna ali neosnovano.

na ples su pozvani roditelji sto ti nisi.

mada dio recenice "da i ja izadjem" govori da je problem u necemu 10tom...

Mozda ne izgleda zainteresovano zato sto ne zeli da se namece...zeli da ga pusti da sam izabere ono sto misli da je najbolje za taj cim.
Ipak mislim da bi je on trebao povesti i uvesti u tok desavanja...ipak je ona zena sa kojom on djeli krevet i koru hljeba...a prema takvim ljudima se odnosi sa postovanjem...ipak je ona njegova sadasnja saputnica. Djetetu treba pustiti da odraste i da vidi neke stvar a ne da bude izmanipulisano kroz interese majke...(naravno, ako joj je to cilj...da dokaze da sa njim moze raditi sta zeli).

A za cin prevare se uvjek nadje mjesto i dovoljno vremena...pa makar i 15min.

Da... ona ne zeli da se namece, on ne zeli da joj namece...da su proogvorili dve reci situacija bi se resila. Ali ko jos koristi normalnu verbalnu komunikaciju...nego aj da se inatimo ili postavljamo zamke i testove da vidimo koliko nas voli :roll:

A sta je tu kome cilj i zato se tako ponasaju mi nemamo pojma...samo znamo da bi postavljacica vratila njemu nest milo za drago, ali nece jer hoce da ispadne fina...sto mi nesto govori :think:

Ne brine se ona ni za dete, ni za njega ni dal ce on da uradi nesto sa bivsom, nego sto ne moze da pokaze svima da je ona sad br.1.

Dete treba da odraste i da vidi neke stvari, ali da vidi samo, a ne da bude pod uticajem samo oce izmanipulisanog od strane macehe. Mislim tako mozemo do beskraja...
Uostalom ako dete hoce da otac i majka budu prisutni, oni treba da budu prisutni, a maceha nek dodje, kako sto rekoh...ko joj brani...nek pokaze da joj je stalo, a ne da se duri ko malo dete

Moj dragi sa kim zivim ima cerku iz prvog braka s kojom sam u dobrim odnosima ali nesto ipak ne stima...naime ona je posecivala neku skolu plesa i sada se neko dosetio da napravi igranku gde ce doci roditelji da im pokazu sta su naucili...On pritom mora da bude obucen u najlepse odelo i da igra sa svojom cerkom...sve je to mnogo lepo da sad nije ponovo dosao u divan kontakt sa bivsom koja se takodje sprema na tu igranku i sad se lepo dogovaraju da ne razocaraju dete da idu tamo...Naravno on iako tvrdi da sve to radi zbog cerke vredno trazi odelo i sve sto pride ide a da pritom uopste ne prica sa mnom da se dogovorimo i sl...Reci cete mozda da sam ljubomorna kucka ali bila bi neiskrena da priznam da mi nije krivo zbog toga ne sto se plasim nje vec sto sam totalno u drugom planu...sedecu kuci jer ja njemu ne zelim da vracam milo za drago pa i ja izadjem vec eto samo pitam je li to sve u redu sto radi...Zaista ne bi pravila problem da ide samo on i cerka da ona ponosno pokaze tatu i da joj bude lepo jer joj sigurno nije lako zbog razvoda i zao mi je sve dece sto ispastaju ali nekako mi mirise da je druga igra u pitanju...Recite jesam li u pravu sto se ljutim ili treba da pustim sve pa kako bude...:(

Ti pod hitno treba tvom dragom da rodish jedno malo slatko rumeno detence pa ce ti sve biti jasno....Kako bi se njegova cerka osecala da jedina pored sebe nije imala oca....a mama ko mama sta ces...Sigurno je pojachala maku up i ostalo...ali znala si verovatno da ti je izabranik srca bio ozenjen, da ima cerku....Njemu je tamo bilo mesto ....E sad da li je njegova zena obukla minic i sela pored njega pa ga malo kao slucajno dotakla butinicom po onom sjajnom odelu, to je zagonetka.....Pitaj njega pa ako prizna zna se shta ces.....Prvom prilikom...kres......On na ples ti na stres.....:p:p:p:p:p:p:p:p:zper::zper:

Mislim da majka te devojcice itekako ima pravo da bude prisutna na tom plesu, i da ti nemas ni najm anje pravo da to zabranis, pa ni u svojim mislima
Ipak to dete ima svoje roditelje, i to treba postovati
Zao mi je ako se osecas ugrozeno, ali mislim da je tvoje razmisljanje sebicno
Prvo treba vise da verujes svom partneru, a on ako se razveo znaci da s prvom zenom nije nasao sta je zeleo i mala je verovatnoca da ce opet prolaziti kroz isto

naravno da je u redu da roditelji idu a ne trenutni partner - partneri u zivotu se menjaju, danas ste zajedno, sutra mozda necete biti, a to dete ide na ples sa svojim roditeljima. ti si van te price, devojcica te nije zvala jer ti tamo nije mesto - nema to veze sa njima, njihov par nije funkcionisao pre nego sto si ti usla u njegov zivot. nemoj da mislis da bilo ko od njih dvoje sad jedva ceka da iskomplikuje sopstveni zivot nekom semom, oboje su odrasli ljudi i znaju sta rade. ako ste vas dvoje srecni, sto bi se on uopste mlatio sa bivsom?
evo ti jedna situacija koje je gledano iz ugla nove zene sigurno gora od te tvoje: razvela sam se nedavno, imam novog partnera kao i moj ex. sinoc sam se kasno vratila sa posla, moj ex je dosao ranije kod mene, spremio veceru za nas troje, odradio domaci sa detetom i otisao. znas kad bi mi palo na pamet da se ponovo muvam sa njim? nikada - kad imas bugatija u garazi nema potrebe da se drndas sa starim jugom, sta god novi vlasnik tog juga mislio o njegovim izuzetnim performansama :lol: . hbg, da je on njoj valjao ne bi se zena razvodila, budi malo realna.

Draga moja... tako sam i ja bila puna razumevanja za sve i svasta, bas na ovu temu, jos kritikovala sebe sto mi se ponekad jave ,,neprikladna" osecanja i jurcala na sve strane i bila na usluzi i bla bla bla i na kraju dosla do toga da mene, a sada ni moje dete, niko ne gleda niti ko ima razumevanja za bilo sta. Znam da zvucim ogorceno, neki bi rekli prenosim svoja negativna iskustva sugestivno i mracim druge ali jednu stvar nemoj nikada da smetnes s uma: onog trenutka kada ti se nesto ucini pa kad razmislis, a to ti se i dalje cini i kad prodje neko vreme, a i dalje ti se cini sto ti se cinilo na pocetku i protiv toga ti se buni stomak, ne glava, stomak - ne pristaj na to! Ljudi su cudne zivuljke. Naviknu se lako da postoji neko kome je sve ok, ko je korektan, tolerantan, nesebican. A onda se to trazi, ne, zahteva! Ne boj se da kazes sta mislis ili osecas ili da zauzmes jasan stav po nekom pitanju jer, pogledaj realno, ako nije onako kako ti prija, sta ce ti to. Ja sam to shvatila ali kasno. I jos jedna bitna stvar koja je sire u sklopu ove teme: jednom mi je jedan psihijatar rekao jednu prostu stvar: on bi trebalo da shvati da drugi njegovo dete ne moraju da obozavaju, dovoljno je da ga vole ili da im je drago. Sada kada ja imam dete od kojeg nemam nameru da napravim kretena zato sto je dete razvedenih roditelja, uvidjam da to jeste istina. Mnoge stvari koje su se od mene ocekivale i ijao-naopako-taman-posla-avaj ako nisam bila na visini zadatka, ja nikada od drugoga ne bih trazila. Sve je to lepo: ljubav, razumevanje, nesebicnost... a gde si ti?
У праву сеи,а ови остали те ложе...волео бих да се други нађу у тој ситуацији...
деца су сурова тј.сурово искрена...њој је стало да само споји маму и тату и ништа друго,а томе си ти препрека...и то ће увек тако бити и ти ту не можеш ништа...али твој партнер треба да поведе тебе...јер ти си му сада жена а не тамо нека...треба да идете заједно...они нек одплешу то што имају и тачка...све остало није баш нормално...да је било нормално био би он још са том женом
sta je on tebi uradio da mu vracas milo za drago?

on samo ispunjava svoju obavezu i svaka mu cast sto mu je kcerka na prvom mjestu.

uopste nemas ni prava ni razloga da se ljutis, shvatam da si ljubomorna ali neosnovano.

na ples su pozvani roditelji sto ti nisi.

mada dio recenice "da i ja izadjem" govori da je problem u necemu 10tom...
Па треба да буде љубоморна јер јој је стало до свог мушкарца...шта треба да ради ,да је брига што ће тип да прибије уза се бившу у мињаку

evo ti jedna situacija koje je gledano iz ugla nove zene sigurno gora od te tvoje: razvela sam se nedavno, imam novog partnera kao i moj ex. sinoc sam se kasno vratila sa posla, moj ex je dosao ranije kod mene, spremio veceru za nas troje, odradio domaci sa detetom i otisao. .

Ја да сам ти НОВИ партнер и да ми твој екс долази код тебе да ти спрема вечеру,летела би кроз прозор одмах..

Poslednja izmena:
pa ima i moj novi partner bivsu zenu sa kojom se povremeno vidja :lol: jel' treba i njih kroz prozor, onako kao sekta da se uhvatimo za ruke i svi da skacemo zajedno? anyway, on zna, a da zivi blize spremio bi mi on veceru, ovako... dobro je sto se neko potrudio :)

i btw, od svih slobodnih, nepoznatih, interesantnih, uzbudljivih muskaraca naokolo, zasto bi se bilo koja razvedena zena muvala sa svojim poznatim, dosadnim bivsim koji je u vezi? ne razumem cak ni kakve motive i interese uspevate da iskopate u sebi za takvu situaciju.
paganini nemoj da se nerviras, evo mom sadasnjem se desava da svoju bivsu zenu preko fona preda mnom nazove "duso" i hbg, nisam ga jos izbacila kroz moj prozor. uglavnom mi bude smesno i samo mu kazem "pozdravi janu" :lol: . pitanje poverenja.
ali iskreno, mom detetu ne bi isla na plesno vece nikakva nova riba njegovog oca, pa da joj je zvezda na celu, a ne bih ni ja povela mog tipa - fer plej, necemo sad da pravimo hipi komune. ako nismo dovoljno civilizovani da presedimo jedno vece bez pipkanja, vala i zasluzujemo jedno drugo :lol: i treba da budete srecni ako se takvih otarasite jer ih zadrzati svakako necete.

pa sto se nerviras zbog mene :lol: dal' si normalan? valjda mozemo da pricamo o ovakvim situacijama bez nervoze :) - razliciti ljudi, razliciti zivoti, ti ne bi tako i to je to; ali ako je taj njen kao ja (mozda nije covek al' eto, ako jeste), najgore sto bi mogla da uradi sebi i njemu je da se posvadja zbog toga.

pa sto se nerviras zbog mene :lol: dal' si normalan? valjda mozemo da pricamo o ovakvim situacijama bez nervoze :) - razliciti ljudi, razliciti zivoti, ti ne bi tako i to je to; ali ako je taj njen kao ja (mozda nije covek al' eto, ako jeste), najgore sto bi mogla da uradi sebi i njemu je da se posvadja zbog toga.

ја се уживим много у целу ту причу и онда се нервирам...тражим примере у стварном животу ,поредим их са форумом и онда дајем коментаре

Tvoj bivši? :eek: :lol:
Zezam se.

Pa i ne dolazi on toliko kod žene koliko kod deteta. I treba da dolazi.
Šta bi ti, gumicom da ga izbrišeš? Ne biva to kad imaju dete.

Ajde bre zene, ne preterujte. Nema on sta da radi kod nje kuci vise, ako hoce da provodi vreme sa detetom neka ga uzme kod sebe za taj dan, vikend ili kako god. I moj muz je rekao da njegova deca iz prvog braka ( mala deca onda) imaju kljuc od njegovog stana, pa sam rekla ili vrci kljuc odmah ili bez mene. Najbolje da mi njegova bivsa uparadira u kucu kad joj dune i prevrce po mojim stvarima. Cuj, kakve fore sve zene izmisljaju a naivni muskarci na to padaju:roll:

Ajde bre zene, ne preterujte. Nema on sta da radi kod nje kuci vise, ako hoce da provodi vreme sa detetom neka ga uzme kod sebe za taj dan, vikend ili kako god. I moj muz je rekao da njegova deca iz prvog braka ( mala deca onda) imaju kljuc od njegovog stana, pa sam rekla ili vrci kljuc odmah ili bez mene. Najbolje da mi njegova bivsa uparadira u kucu kad joj dune i prevrce po mojim stvarima. Cuj, kakve fore sve zene izmisljaju a naivni muskarci na to padaju:roll:

Bome, nesh' ti skoro u Jevropu. :lol:

Back