Vi nastavljate da TUPITE o onome što nije tema. Prosipajte svoj patriotizam negde drugde, a ovu temu zaobiđite, jer sam je ja jasno otvorio da bih prikupio informacije...
Нема то никакве везе са патриотизмом, него чистим рационализмом:
Зашто смо ми Срби такви какви јесмо и зашто се налазимо у оваквој ситуацији баш због тога што смо такви какви јесмо.
Неки људи тврде да су Срби на Западу као пословође врло лоши према својим сународницима!?
Да, веома често је то тако. Класичан пример српског аутошовинизма. И није тако само на послу, него у свим сферама живота. Сви етничке групе у Немачкој се држе и увек ће једни другима помоћи, независно колико они били различитог мишљења. Једино Србин копа другом Србину јаму, да га случајно онај други не би пре зезнуо. И тако ти као Србин у емиграцији пре можеш очекивати помоћ од неког Немца, Руса, Италијана, па чак и Африканца, него од свог Србина. У мом граду нпр. свака етничка група има по један клуб, где се сви земљаци окупљају, славе и друже. Једино ми Србимо имамо не два, него три српска клуба. Имамо једну цркву у граду, али чим прође служба, свако гледа оног другога нешто да понизи, да омаловжи и слично. Кад сам ишао са другим пријатељима у руску, бугарску, пољску итд. цркву, они тамо питају како је здравље, на послу, да ли негде има неки стан за издавање, да ли неко има неки камионичић за превоз намечтаја, коме треба помоћ око поправке кола, водоинсталација у кући, ударање плочица итд. Једино ми Срби смо сами себи највећи непријатељи, чак и у иностранству.
И тиме се опет враћамо првобитном питању - зашто смо ми Срби такви, да у најтежим околностима не размишљамо, како да стваралачким понашањем утичемо на своју околину, као и сви други Европљани, ми размишљамо о бекству из наше матичне државе.
Свако ко себи постави ово питање, доћи ће до одговора, зашто ми задњих пар деценија сами себе кастрирамо и једини излаз видимо у даљем кастрирању.