Traže srodnu dušu na pogrešnim mestima?

U Srbiji su zene mahom prakticne, znaci prvo se ceni paznja, jurnjava njenog ega...
Zatim se ceni snalazljivost pokvarenost mangupluk...
Onda ide CV , tj koliko para koliko muzike, da nije nagazio neku minu...
Vrlo retko zensko preipituje svoje sustinske ciljeve u zivotu , samo operativne, niti svoju prirodu , duh...
Tu su zatim igre prioriteta...znaci ako ima nekog ko joj dira duh, nekog ko joj zavodi dushu i nekog ko je dobra perspektiva, rang lista izgleda perspektiva, pa dusha, pa duh....

Kao sve su razlicite, ali rang lista je neumoljiva...A nije zgodno ni to , kad se seti da je izabrala dushu , znaci seks, a privlaci je neciji duh, pa ga projektuje kao prijatelja....nekad to moze da je ometa...a nekad joj umanjuje srecu...a npr napravila je dobar izbor...duh jeste duh, ali dusha joj je znacajnija npr , u prevodu , vise joj znaci da je neko dobro iseksa nego da oseca ispunjenost zajednistva i duha....ili je previse mlada , kasnije bi mozda izabrala zrelost i podudarnost duha iznad razvalio me od kite....

Tako da izbor i zavisi od trenutka u kome se osoba nalazi , obe osobe..

P.S. ugovorene veze opterecuju , ali ne treba to tako posmatrati ...donose zbog odnosa drugih prema takvom razvvoju veze jadnost,tj manju vrednost, ali to treba ignorisati.....susret je susret, ugovoren ili neugovoren....isto je ako to preseces u glavi za 1 minut..

možda ti nikad i ne klikne.. kreni s nekim kolko tolko normalnim, daj malo vremena i videćeš da je ok..
evo kod mene ceo kraj neudatih žena 40 + koje su čekale klik.. a sve su lepe, imaju poslove ali neostvarene kao majke a ni kao supruge

Zena sa 40+ verovatno ima iskustva iza sebe, mozda trauma, strahova.. proslost, jednostavno.
Retko ko ce u tim godinama doziveti neku zaljubljenost, klik, kako se ovde pise.
Mozda vezu koja je vise zasnovana na prijateljstvu, koju ce oboje kasnije prihvatiti kao zadovoljavajucu ukoliko su slicni i imaju slicna interesovanja.

Treba tu uzeti u obzir i ljigavost, uplasenost da se ne bude sam....zene to znaju da paze, jer im muskarci koji tako ubiraju vocku obicno i imaju sve odlike zabole me tuki za sve, nego bolje sa tobom nego sam...
npr ja znam 20 programera koje boli tuki , svejedno im je sa kojom ce da prave decu , koju ce da zajasu i sa kojom da budu u vezi...imaju iznad proseka plate, interesuje ih posao na prvom mestu , oni licno na drugom , i onda nude poziciju za seksualnu ili majku druzbenicu...
Ima ih podosta, , ali isto postoji i sa zenske strane, trazi zena sigurnost, ovo je trazi musko da ne bude sam...

Zena koja pristaje na ovakvu igru, mora da zna da su cesto takve osobe sociopate, ne ludaci , nego sebicne sociopatski , tako da ne mogu da se oslone na to da znaju sta treba uciniti i proceniti potrebe drugih clanova porodice, npr dece....mora da paze na to , iako ce izgledati brizno , takvi ocevi mogu da budu sociopatski nezainteresovani u sustini..

Treba tu uzeti u obzir i ljigavost, uplasenost da se ne bude sam....zene to znaju da paze, jer im muskarci koji tako ubiraju vocku obicno i imaju sve odlike zabole me tuki za sve, nego bolje sa tobom nego sam...
npr ja znam 20 programera koje boli tuki , svejedno im je sa kojom ce da prave decu , koju ce da zajasu i sa kojom da budu u vezi...imaju iznad proseka plate, interesuje ih posao na prvom mestu , oni licno na drugom , i onda nude poziciju za seksualnu ili majku druzbenicu...
Ima ih podosta, , ali isto postoji i sa zenske strane, trazi zena sigurnost, ovo je trazi musko da ne bude sam...

Zena koja pristaje na ovakvu igru, mora da zna da su cesto takve osobe sociopate, ne ludaci , nego sebicne sociopatski , tako da ne mogu da se oslone na to da znaju sta treba uciniti i proceniti potrebe drugih clanova porodice, npr dece....mora da paze na to , iako ce izgledati brizno , takvi ocevi mogu da budu sociopatski nezainteresovani u sustini..
Ima i ovakvih slucajeva dosta. Porodicu shvataju kao poslovni projekat.

Boldovano je skakljivo... Nije dobro biti sam, ali nije ni dobar ovaj primer iz tvog posta.
Malo si povezao nesto sto ne mora :lol:, ali .. ok.

Ja sam došla u fazu gde mi je pitanje kako uopšte pronaći nekog ko klikne i u glavi i u stomaku. Nije da ne verujem, samo sve deluje kao da ljudi više traže prečicu nego odnos.

Možda sam ja old school, ali meni se čini da prava hemija dolazi kad prestaneš da juriš. Kad se opustiš, kad dozvoliš da život sam odabere trenutak.

Ako imaš preko 35, slobodno otpiši to što očekuješ jer to neće doći, džabe se nadaš. I nemoj niko da te laže da je drugačije.

Veze i brakovi koji nastanu posle tih godina su veoma retki i u velikoj većini slučajeva su katastrofalni

Možda su iz koristi zapoćeli odnos?
Da li je sklad = ljubav?
To zvuči malo grubo, ali svaka iskrena i prava ljubav jeste u nekim aspektima i obostrana korist. Ne u banalnom, interesnom smislu, nego u tome što obogaćuje čoveka, čini život ispunjenijim i lakšim. To je taj sklad koji pominješ.

A sklad može vremenom i da nestaje, ali i da raste. Zavisi od ljudi.

To zvuči malo grubo, ali svaka iskrena i prava ljubav jeste u nekim aspektima i obostrana korist. Ne u banalnom, interesnom smislu, nego u tome što obogaćuje čoveka, čini život ispunjenijim i lakšim. To je taj sklad koji pominješ.

A sklad može vremenom i da nestaje, ali i da raste. Zavisi od ljudi.
Ma kapiram te, samo meni zvuči suvo kad se ljubav objašnjava kroz korist, ja je više doživljavam kao haos koji zna i da spali i da greje.

Ma neeee. Ne hemijska olovka, to je neka obična hemikalija. Nego pod hemijom mislim na sve ono što se desi u telu a što ne možeš a da ne primetiš, pre svega lučenje raznih hormona - telo je odreagovalo. Posle možeš da razmišljaš zašto , ako ikad otkriješ ;)
razumem te potpuno...kad počne nešto u telu da bukti, gori, povećava se tendencija za tu hemijsku reakciju, raste, bubri, reke poteku (uzvodno),
dođe odnekud kao da je palo s neba....to više treba da uđe u metafizičko razmatranje :)

Back